JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Skovmærke parfait – En fuldstændig vidunderlig dessert, der er så nem at lave!

af Julie Karla juni 10, 2022
Skrevet af Julie Karla juni 10, 2022

Okay, nu har jeg snakket SÅ meget om den skovmærke parfait på min instagram, så nu var det da vist også på tide, at jeg fik delt opskriften. Den ER SÅ VILD. Ej men jeg kan slet ikke få armene ned over den smag skovmærke har. Og så er den super nem at lave. Som i seriøst nem at lave! Den er oplagt lige nu, hvor der er masser af skovmærke og de varme sommeraftener venter lige rundt om hjørnet.

skovmærke parfait med fløde

Skovmærke parfait med kun 4 ingredienser

Det eneste du skal bruge for at lave denne her ultra cremede is, og endda uden en ismaskine, er, skovmærke, fløde, sukker og æggeblommer. Jeg bruger økologiske æggeblommer, men du kan også bruge pasteuriserede, hvis du hellere vil det.

Den nemmeste fremgangsmåde

Opskriften er som nævnt super nem at lave. Du blender sukkeret med den friske skovmærke. Det gør jeg i min minihakker. Og så pisker du skovmærkesukkeret sammen med æggeblommer og fløde til det har konsistens som letpisket flødeskum. Så skal det bare i en fryseegnet beholder og på frys til det er blevet til is. Du skal piske noget tid, sådan ca. 5-6 minutter.

Faktisk så ved jeg ikke, om det er den “klassiske” måde at lave parfait på. Men det er sådan, jeg gør og den giver lige præcis det resultat, jeg ønsker. En ultra cremet flødeis med den skønneste smag.

Skovmærke parfait opskrift

Skovmærke parfait med…

JORDBÆR! Jeg serverede denne her parfait til min veninde og jeg sammen med danske økologiske jordbær. De første af slagsen og det smagte såååå godt. Det kan man godt forestille sig, kan man ikke?!

Og lige her til sidst. Hvis du ikke helt er med på, hvad det der skovmærke egentlig er for noget. Så tjek endelig mit nyere indlæg med min kage med skovmærke. For der bringer jeg nemlig en masse viden om den skønne vidunderlige skovplante, der er en lille eksplosion af smag.

opskrift på skovmærke parfait
Skovmærke parfait opskrift
Udskriv
Skovmærke parfait
Forb. tid
20 min
Frys
4 t
Samlet tid
4 t 20 min
 
Ret: Dessert
Køkken: Nordisk køkken
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 60 g sukker
  • ca. 20 skovmærkeblade (ca. bladene fra to stængler skovmærke)
  • 4 æggeblommer
  • 4 dl piskefløde
Sådan gør du
  1. Kom sukker og skovmærke i en minihakker og blend til bladene er helt fint hakket, så det nærmest ligner tørrede krydderier.

  2. Kom skovmærkesukkeret i en røreskål. Jeg bruger min røremaskine, men du kan også bruge en håndmikser.

  3. Tilsæt æggeblommer og piskefløde og rør det hele sammen til det er let og luftigt og ligner meget letpisket flødeskum. Det tager ca. 5-6 minutters tid.

  4. Kom parfaiten ned i en fryseegnet beholder og frys parfaiten i 4-5 timer. Du kan også sagtens lave den dagen i forvejen og fryse den længere. Blot tag den op 10 minutter før den skal serveres, så den lige kan få den der cremede lette konsistens.

skovmærke parfait med æggeblommer
0 kommentar
1
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Dessert galette med jordbær, basilikum og vaniljeis
Næste indlæg
Banankage opskrift med tahin, hvid chokolade og tyttebær – En helt vidunderlig kombination

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

Brunsviger opskrift – mit bud på én af...

november 8, 2022

Æblekage med marcipan og kardemomme og æbler både...

oktober 28, 2022

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen