Okay, nu har jeg snakket SÅ meget om den skovmærke parfait på min instagram, så nu var det da vist også på tide, at jeg fik delt opskriften. Den ER SÅ VILD. Ej men jeg kan slet ikke få armene ned over den smag skovmærke har. Og så er den super nem at lave. Som i seriøst nem at lave! Den er oplagt lige nu, hvor der er masser af skovmærke og de varme sommeraftener venter lige rundt om hjørnet.
Skovmærke parfait med kun 4 ingredienser
Det eneste du skal bruge for at lave denne her ultra cremede is, og endda uden en ismaskine, er, skovmærke, fløde, sukker og æggeblommer. Jeg bruger økologiske æggeblommer, men du kan også bruge pasteuriserede, hvis du hellere vil det.
Den nemmeste fremgangsmåde
Opskriften er som nævnt super nem at lave. Du blender sukkeret med den friske skovmærke. Det gør jeg i min minihakker. Og så pisker du skovmærkesukkeret sammen med æggeblommer og fløde til det har konsistens som letpisket flødeskum. Så skal det bare i en fryseegnet beholder og på frys til det er blevet til is. Du skal piske noget tid, sådan ca. 5-6 minutter.
Faktisk så ved jeg ikke, om det er den “klassiske” måde at lave parfait på. Men det er sådan, jeg gør og den giver lige præcis det resultat, jeg ønsker. En ultra cremet flødeis med den skønneste smag.
Skovmærke parfait med…
JORDBÆR! Jeg serverede denne her parfait til min veninde og jeg sammen med danske økologiske jordbær. De første af slagsen og det smagte såååå godt. Det kan man godt forestille sig, kan man ikke?!
Og lige her til sidst. Hvis du ikke helt er med på, hvad det der skovmærke egentlig er for noget. Så tjek endelig mit nyere indlæg med min kage med skovmærke. For der bringer jeg nemlig en masse viden om den skønne vidunderlige skovplante, der er en lille eksplosion af smag.
- 60 g sukker
- ca. 20 skovmærkeblade (ca. bladene fra to stængler skovmærke)
- 4 æggeblommer
- 4 dl piskefløde
Kom sukker og skovmærke i en minihakker og blend til bladene er helt fint hakket, så det nærmest ligner tørrede krydderier.
Kom skovmærkesukkeret i en røreskål. Jeg bruger min røremaskine, men du kan også bruge en håndmikser.
Tilsæt æggeblommer og piskefløde og rør det hele sammen til det er let og luftigt og ligner meget letpisket flødeskum. Det tager ca. 5-6 minutters tid.
Kom parfaiten ned i en fryseegnet beholder og frys parfaiten i 4-5 timer. Du kan også sagtens lave den dagen i forvejen og fryse den længere. Blot tag den op 10 minutter før den skal serveres, så den lige kan få den der cremede lette konsistens.