JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Små broccolitærter med quinoa og gedeost

af Julie Karla april 6, 2013
Skrevet af Julie Karla april 6, 2013

Jeg er i fuld gang med at udforske quinoaens mange anvendelsesmuligheder. Jeg er nemlig blevet ret glad for de her små finurlige frø, som smager fantastisk godt i en fyldig salat eller i disse små tærter med broccoli og gedeost. 
Quinoa er frø, som er meget proteinholdige, og de mætter derfor rigtig godt. I min madlavning bruger jeg tit quinoa som tilbehør til retter, hvor man normalvis ville bruge ris, pasta eller kartofler. Denne gang skulle de dog bruges til disse små tærter, og det var et hit, for de smager skønt og udgjorde et dejligt let middagsmåltid med lidt parmaskinke.

Smørebrik fra Rosendahl og Future skål (Spring) fra Holmegaard


På billedet har jeg brugt nogle af mine nye køkkenting fra Rosendahl og Holmegaard. Jeg har nemlig indgået et samarbejde med Rosendahl, som står bag brands som Holmegaard og Global. Det er et samarbejde, som jeg er rigtig glad for, da jeg altid har været begejstret for mange af deres produkter, særligt mine uundværlige Global knive og de fine glasvarer fra Holmegaard. Så nu glæder jeg mig til at tage de nye ting i brug.
Og tilbage til opskriften…

Ingredienser (ca. 10 stk.)
1 dl. quinoa
2 dl. vand
150 gr. broccolibuketter
100 gr. gederulle
2 æg
2 spsk. havregryn
1/2 tsk. salt
Frisk kværnet peber
Græskarkerner 

Tilberedning
Skyl quinoaen godt før brug og kog det i ca. 15 minutter, indtil al væden er absorberet. Skær gedeosten i små stykker og bland osten i den varme quinoa, og rør godt rundt, så osten smelter en smule og bliver dejligt cremet. Læg broccolibuketterne i en gryde med kogende vand og lad dem koge i ca. 4-5 minutter og hæld derefter vandet fra. Lad broccolien køle lidt af før den hakkes fint, og bland den derefter i quinoaen. Tilsæt æg og havregryn og bland til sidst salt og peber i. Brug en ske til at fordele tærteblandingen i små forme. Jeg brugte silikone muffinforme, som ikke skulle smøres først, men bruger du andre forme, skal de måske lige smøres med lidt fedtstof, inden fyldet puttes i. Drys med græskarkerner og bag de små tærter i ovnen ved 200 gr. i ca. 20 minutter. Server dem varme med lidt parmaskinke til og evt. en god pesto. 

3 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Squashpandekager med græskarkerner, dild og skyr
Næste indlæg
Cremet bygotto med gulerødder

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

3 kommentarer

lena april 7, 2013 - 10:42 am

De ser virkeligt superlækre ud…..meget fristende.
Er de fryseegnede?
Og hvis man ikke er så glad for gedeost, tror du så at man kan bruge en god feta eller lidt manchego ost istedet?

Reply
Julie Karla april 7, 2013 - 10:58 am

Hej Lena!
Tak for det : ) Ja, jeg tror sagtens at du kan fryse dem ned. De skal nok bare en tur i ovnen, når de er tøet op vil jeg tro.
Og du kan også sagtens putte feta i dem i stedet for gedeost. Men jeg tror måske, at jeg ville bruge revet cheddar eller gouda i stedet for manchego : )
Kærlig hilsen
Julie Karla

Reply
lena april 8, 2013 - 12:27 pm

Super…tusind tak. De skal helt sikkert snart afprøves i mit køkken:0)

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen