JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Små viftebrød med rosiner og kanel

af Julie Karla november 25, 2012
Skrevet af Julie Karla november 25, 2012

Jeg har været hjemme i Århus og rode lidt rundt i min mors kæmpe opskriftssamling og fandt frem til et gammelt opskriftshæfte fra Familie Journalen med opskrifter af Kirsten Hüttemeier. Jeg tror, at det er fra starten af 80’erne og der er mange sjove opskrifter, som jeg godt kunne tænke mig at føre ‘up to date’. Én af dem gik jeg i kast med her til morgen, nemlig Kirsten Hüttemeiers Amerikanske Viftebrød. Jeg har ændret en del på hendes opskrift ved først og fremmest at reducere smør- og sukkermængden, og så ved at tilføje rosiner og kanel. I hendes opskrift er der nemlig ikke noget fyld. Jeg havde dog lyst til at gøre den lidt sødere, så der var lidt sødt til kaffen, og jeg er blevet helt vild med de her små brød. 
Man kan nemt rive stykkerne fra hinanden og hvert lille stykke af viftebrødet er dejligt svampet med en skøn smag af kanel. Hvis man har lyst kan man jo også sagtens lave en remonce, som den man putter i kanelsnegle, så bliver de jo selvfølgelig bare en anelse mere usunde. For i disse viftebrød er der ikke noget sukker i, da det er erstattet med honning og rosiner. Man kan også lave dem uden fyld, og så er de bare super gode sammen med lidt ost.

Ingredienser (ca. 10-12 stk.)
20 gr. gær
2 dl. mælk
50 gr. smør
1 æg
1 spsk. honning
1 knivspids salt
425-450 gr. hvedemel

Rosiner
Kanel
25 gr. smør til pensling

Tilberedning
Smelt smørret og bland det sammen med den kolde mælk. Rør gæren ud heri og tilsæt æg, salt og honning. Ælt dejen godt sammen med melet og lad dejen hvile tildækket i ca. 1 time.
Rul herefter dejen ud til en stor firkant med ca. 1/2 cm’s tykkelse. Skær lange bånd med en kniv på ca. 5 cm’s bredde. Pensl båndene med smeltet smør og læg en passende mængde af bånd ovenpå hinanden (læg så mange bånd ovenpå hinanden, så de passer til muffinformene). Dog skal man huske, at komme lidt rosiner og kanel ind imellem hvert bånd! Skær nu båndene i firkanter og stil de små brød på højkant i nogle små muffinforme.
Pensl brødene med mælk og bag dem, indtil de begynder at blive gyldenbrune i kanterne (ca. 15 min.)

2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Grove kiks opskrift med dadler og mandler
Næste indlæg
Min madpakke med rimelig sunde goodies

Måske du også kan lide de her…

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Juleboller med varme krydderier og appelsinskal

december 6, 2021

Toast opskrift med surdejsbrød og grønkålspesto og en...

november 23, 2021

Foccacia brød opskrift med #foccaciaart

april 12, 2021

Nem pizzadej opskrift

oktober 15, 2018

Den bedste opskrift på fødselsdagsboller

januar 29, 2018

Opskrift på naanbrød med burrata, bønner og agurk

juli 21, 2017

Nemme kanelsnegle hapsere

juli 9, 2017

Avocado toast med halloumi ost og honning

juni 20, 2017

2 kommentarer

Anonymous november 26, 2012 - 8:08 pm

Hej

Jeg har i dag bagt de lækre viftebrød. De er rigtig gode og blev meget flotte, dog synes jeg at der mangler en mængdeangivelse for kanel og rosiner i opskriften. Jeg fik i hvert fald ikke nok kanel og rosiner i brødene. Men vil helt sikkert bage dem igen.

Mange hilsener

Vibeke

Reply
Julie Karla november 26, 2012 - 8:52 pm

Hej Vibeke
Jeg er glad for at du kan lide dem, jeg har også allerede spist mine : )
Jeg brugte 2 spsk. kanel og ca. 1 dl. rosiner til denne opskrift.
Kærlig hilsen
Julie Karla

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen