JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Solbærmarmelade med dadler (ingen tilsat sukker)

af Julie Karla august 4, 2014
Skrevet af Julie Karla august 4, 2014

Jeg elsker, når jeg laver noget i køkkenet, som jeg lige med det samme kan føje til min favorit opskriftsliste som f.eks. denne her solbærmarmelade. Jeg er nemlig helt vild med den. Og så er den ovenikøbet uden tilsat sukker eller sødemidler, men tilsat chiafrø og skønne, saftige medjool dadler. Den smager så skønt af solbær, og jeg elsker, at den er fyldt med rene, gode råvarer.

Fryseren fyldt med solbær der er som skabt til solbærmarmelade

Jeg har fryseren fyldt med skønne bær lige for tiden, som Mikkel og jeg var ude at samle for nogle uger siden, og jeg har haft lidt svært ved at finde på noget, jeg skulle bruge dem til, da jeg ikke rigtig gider at lave “rigtig” marmelade med en masse sukker. Og så var det, at jeg kom på denne solbærsyltetøj, som jeg i øvrigt også har lavet i en anden udgave med hindbær.

solbærmarmelade

Solbærmarmelade kan bruges til en masse ting

Solbærmarmeladen er fantastisk som tilbehør til rigtig mange ting. Jeg er jo en af dem, som godt kan lide at spise marmelade ovenpå min ostemad. Er det egentlig et jysk fænomen? For jeg støder altid på københavnere, der synes, at det er noget mærkeligt noget (inklusiv Mikkel!). Men den er også perfekt til at røre i tykmælken om morgenen. Det har jeg gjort et par gange, og det er hit, især sammen med min hjemmelavede müsli, som også snart rammer bloggen! Og så er jeg helt sikker på, at den vil smage godt i pandekager, som et sundere alternativ til den traditionelle marmelade med en masse sukker i. Pandekagerne kunne jo også gøres en smule sundere ved at udskifte hvedemelet med rugmel som her.

Gør det lige præcis så sødt som du vil ha’ det

Jeg har kun brugt 4 store medjool dadler til dette glas, da jeg ikke behøver det hvinende sødt, men man kan altid putte flere i alt efter smag. Det er dog vigtigt, at det er medjool dadler, man bruger, da de er rigtig saftige og bløde. De økologiske medjool dadler kan købes i SuperBrugsen. 

solbærmarmelade uden sukker

 

Udskriv
Solbærmarmelade med dadler og ingen tilsat sukker
Forb. tid
5 t 23 min
Tilb. tid
10 min
 

Super lækker og lidt sundere solbærmarmelade

Ret: Dessert, dip, Morgenmad, Snack
Køkken: dansk, internationalt, nordisk
Antal: 1 syltetøjsglas
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 300 gr frosne solbær
  • 1 spsk vand
  • 1/2 vaniljestang
  • 1 spsk hvide eller sorte chiafrø (jeg brugte hvide)
  • 4-6 stk medjool dadler
Sådan gør du
  1. Giv de frosne solbær et opkog i en gryde med 1 spsk. vand.
  2. Tilsæt kornene fra en halv vaniljestang og kom også de to halve stænger i.
  3. Det skal kun koge et par minutter, indtil de fleste bær er most, hvorefter det køles en smule af.
  4. Tag de halve vaniljestænger op, og kom de let afkølede solbær i en foodprocessor sammen med dadler og 1 spsk. chiafrø.
  5. Blend indtil dadlerne er opløst, og kom solbærsyltetøjet i et skoldet glas. Syltetøjet kan holde sig i ca. en uge på køl.

 

solbærmarmelade sødet med dadler
9 kommentarer
3
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Laksesalat med dildmayo
Næste indlæg
Anmeldelse af Karma Sushi i København

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

9 kommentarer

Elsebeth april 26, 2015 - 11:02 pm

Ser lækker ud, men desværre ikke let at købe solbær om vinteren. Har derfor ventet spændt på udgaven med hindbær… mon den snart kommer? 😉

Tak for en meget inspirerende side, jeg har med stor fornøjelse anvendt flere af dine opskrifter.

Reply
Julie Karla april 28, 2015 - 2:42 pm

Hej Elsebeth, Tak, det er jeg glad for at høre! Ift. hindbærmarmeladen fik jeg aldrig skrevet opskriften ned, så jeg håber, at jeg får tid til at lave den denne sommer, når der er nye friske, danske hindbær. Men fremgangsmåden er den samme som med solbærmarmeladen.

Reply
Anne januar 11, 2016 - 1:24 pm

Lyder så lækkert! Ved du om det smager godt at bruge tørrede dadler i stedet for medjool?

Reply
Julie Karla januar 11, 2016 - 1:31 pm

Hej Anne, Medjool dadler har den fordel, at være meget saftige, så dem vil jeg klart anbefale at bruge. Jeg har ikke prøvet med de andre.

Reply
Joan april 29, 2017 - 6:38 pm

Hej
Er det nødvendigt at komme chia frø i, min mave er ikk så glad for dem.

Reply
Julie Karla april 30, 2017 - 10:39 am

Hej Joan, ja, det er det. For det er chiafrøene, der tykner marmeladen.

Reply
Bente Kruse januar 27, 2018 - 1:50 pm

Jeg har stadig solbær i fryseren fra i sommer – og dadler fra jul – jeg lægger dem lige i blød. Jeg glæder mig – rigtig god idé!

Reply
Julie Karla januar 28, 2018 - 6:52 pm

God idé!

Reply
Louise Hvenegaard juli 13, 2023 - 8:35 am

Lyder som en lækker måde at lave det på, men tænker
jeg vil tilsætte lidt melatin eller atamon for at forlænge
holdbarheden.

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen