JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Sort pizza med gedeost, serranoskinke og syltede rødløg

af Julie Karla maj 28, 2013
Skrevet af Julie Karla maj 28, 2013

Er det ikke en flot pizzadej? Jeg synes, at den er sindsygt flot og dramatisk, og så kan selv en simpel pizza imponere gæsterne. Jeg har puttet noget aktivt kul i dejen, så den bliver knaldsort. Det aktive kul er fremstillet af nåle fra Koreansk økologisk rødgran, og det skulle efter sigende have en meget rensende effekt. Måske har nogen af Jer set det i vandflasker i form af et helt kulstykke, men her har jeg brugt det i pulverform. Det smager ikke af noget, så det bruges bare som naturligt farvestof, og man kan bruge det i pizzadejen, brød eller hjemmelavet pasta, eller hvad man nu har lyst til.

Jeg fandt på det her med kullet, fordi jeg for noget tid siden kom forbi en super lækker bagerbutik i Malmø, som har specialiseret sig i de her sorte brød, og så måtte jeg jo også selv hjem og prøve det. Næste gang tror jeg, at jeg vil lave en omgang hjemmelavet pasta med det sorte kul.
Jeg fik noget dej tilovers fra denne portion, som jeg rullede ud til tynde grissinier, og det så altså også godt ud!

Stort skærebræt fra Rosendahl

Ingredienser (1 stor pizza)
15 gr. gær
2,5 dl. vand
Ca. 350 gr. hvedemel
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
2 breve Kuro Powder fra Sort of Coal (8 gr.)
1 rulle gedeost
150 gr. serranoskinke
1 ds. hakkede tomater
1 stort rødløg
2 spsk. æblecidereddike
1 spsk. akaciehonning

Tilberedning
Rør gæren ud i vandet, tilsæt det aktive kul og rør det godt ud i vandet. Tilsæt salt og olie og hæld melet i. Ælt dejen godt sammen på en bordplade, og lad dejen hvile i en tildækket skåle i ca. 1 time. 

Skær rødløget i meget tynde skiver og bland skiverne sammen med æblecidereddike og honning, og lad rødløgene hvile i ca. 1 time.
Rul dejen ud og fordel de hakkede tomater ovenpå dejen, og dernæst gedeosten.

Bag pizzaen ved 225 gr. i ca. 20-25 minutter, eller indtil kanten er sprød. Pynt pizzaen med serranoskinke og de syltede rødløg og server den sorte, dramatiske pizza.  

3 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Lasagne med linser, bacon og blomkålsbechamelsauce
Næste indlæg
Karbonader med rød byg og sommergrønt

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

3 kommentarer

A + K = ♥ maj 29, 2013 - 6:40 am

Hvor ser det vildt ud 😀 Haha, den ville da vække opsigt, hvis der er inviteret gæster til pizza-orgiet. Ellers lækkert valg til fyld, gedeost er bare noget af det absolut bedste jeg ved.

– Anne

Reply
Julie Karla maj 29, 2013 - 6:45 am

Hej Anne,
Ja den er vild ik? Og jeg tror også, den kan vække opsigt og forhåbentlig begejstring hos gæsterne : ) Og så er gedeost på pizza jo et sikkert hit!

Reply
matilde marts 7, 2015 - 3:52 pm

http://videnskab.dk/krop-sundhed/overraskende-fund-nanopartikler-rammer-gennem-mave-og-tarm

Prøv lige at læse denne artikel om aktivt kul i madvarer. Synes man bør vide, at der muligvis er en skadelig effekt af det.

Men det ser mega flot ud 😉

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen