JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Spansk biksemad med chorizo og butterbeans

af Julie Karla marts 21, 2013
Skrevet af Julie Karla marts 21, 2013

Jeg lavede tapas i går til mine gæster og jeg serverede bl.a. disse små tapasskåle med chorizo, butterbeans og æg. De var super nemme at lave og ser rigtig flotte ud, og så smager de ikke mindst super duper godt. Det bedste ved retten er klart den flydende, cremede æggeblomme i midten, som smager fantastisk godt sammen med chorizo og bønner. Retten behøver ikke at blive krydret særlig meget udover den friske basilikum og persille, da chorizoen er stærk og krydret i sig selv og afgiver rigtig meget smag til retten. 
Man kan også servere den spanske biksemad som morgenmad, hvis man har lyst til en god og solid start på dagen. 

Ingredienser (6 tapastallerkner)
200 gr. chorizo
1 ds. butterbeans
1 ds. hakkede tomater
2 spsk. tomatkoncentrat
1 spsk. balsamico
1 håndfuld frisk basilikum
6 æg
Persille til pynt
Frisk kværnet peber

Tilberedning
Skær chorizoen i små skiver og svits dem på en tør pande. Hæld lidt af det overskydende fedt fra, men ikke det hele, da det giver smag til retten! Hæld hakkede tomater, tomatkoncentrat og balsamico i og lad det simre et par minutter. Tilsæt til sidst butterbeans og varm det hele godt igennem. Hæld chorizo og tomatblandingen over i de 6 små skåle og drys frisk basilikum over, samt frisk kværnet peber. Klæk et æg ovenpå og bag dem i ca. 8-10 minutter ved 230 gr., indtil hviderne er bagte. Drys med frisk persille og server dem straks, rygende varme.

4 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Spinatmuffins med feta, hytteost og pestoflødeost
Næste indlæg
Sunde havregrynskager, som alle kan lave!

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

4 kommentarer

siersbæk maj 13, 2013 - 3:35 pm

hvor har du de ildfastefade fra i den størrelse? de ser virkelig gode ud også nåe man bare skal lave en ret til sig selv 🙂

Reply
Julie Karla maj 13, 2013 - 5:03 pm

Hej Siersbæk
Dem har jeg købt i Portugal, så de er desværre lidt svære at få fat i. Men jeg har også nogle små ovnfaste skåle fra Le Creuset, som er rigtig gode at bruge til denne ret.

Reply
siersbæk maj 14, 2013 - 3:57 pm

mange tak for dit svar.. det kan så blive en god undskyldning for at tage til Portugal 🙂

Reply
Julie Karla maj 14, 2013 - 5:39 pm

Ja, lige præcis : )

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen