JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Spelt crackers

af Julie Karla oktober 19, 2013
Skrevet af Julie Karla oktober 19, 2013

I sidste uge fik jeg en dejlig pakke fra Urtekram fyldt med gode bagesager, heriblandt en pose med sigtet speltmel. Jeg vidste ret hurtigt, hvad jeg skulle bruge den til, nemlig nogle spelt crackers, som jeg har lavet et par gange før med almindeligt hvedemel. På et tidspunkt købte jeg altid crackers eller tynde knækbrød i supermarkedet, så jeg altid havde lidt tilbehør til forskellige dips. Lige indtil jeg fandt ud af, hvor nemt det egentlig er at lave dem selv. Det tager ingen tid, og man kan variere dem i det uendelige. Jeg har puttet birkes og sesamfrø på de her, men man kan også putte forskellige krydderier på, eller bare flagesalt og peber. 


Ingredienser
400 gr. Urtekram sigtet speltmel + mel til æltning
Ca. 3 dl. vand
1 tsk. salt
Birkes
Sesamfrø
Flagesalt

Tilberedning
Bland melet sammen med vand og salt, og ælt dejen på et meldrysset bord. Del dejen i tre stykker, og rul hvert stykke tyndt ud til en stor firkant. Læg hvert stykke over på en bageplade med bagepapir og pensl med vand. Drys salt, sesamfrø og birkes på, og skær små firkanter ud med en kniv. Man skal ikke skære helt igennem, men blot således at de kan knækkes over, når de er bagt. Bag brødet ved 225 gr. i ca. 10 minutter, indtil det er sprødt, og knæk det over, så man får nogle små crackers. 

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Græskarlasagne med spinat og ricotta
Næste indlæg
Rugbrødsmuffins med mørk chokolade og abrikoser

Måske du også kan lide de her…

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Juleboller med varme krydderier og appelsinskal

december 6, 2021

Toast opskrift med surdejsbrød og grønkålspesto og en...

november 23, 2021

Foccacia brød opskrift med #foccaciaart

april 12, 2021

Nem pizzadej opskrift

oktober 15, 2018

Den bedste opskrift på fødselsdagsboller

januar 29, 2018

Opskrift på naanbrød med burrata, bønner og agurk

juli 21, 2017

Nemme kanelsnegle hapsere

juli 9, 2017

Avocado toast med halloumi ost og honning

juni 20, 2017

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen