I sidste uge fik jeg en dejlig pakke fra Urtekram fyldt med gode bagesager, heriblandt en pose med sigtet speltmel. Jeg vidste ret hurtigt, hvad jeg skulle bruge den til, nemlig nogle spelt crackers, som jeg har lavet et par gange før med almindeligt hvedemel. På et tidspunkt købte jeg altid crackers eller tynde knækbrød i supermarkedet, så jeg altid havde lidt tilbehør til forskellige dips. Lige indtil jeg fandt ud af, hvor nemt det egentlig er at lave dem selv. Det tager ingen tid, og man kan variere dem i det uendelige. Jeg har puttet birkes og sesamfrø på de her, men man kan også putte forskellige krydderier på, eller bare flagesalt og peber.
Ingredienser
400 gr. Urtekram sigtet speltmel + mel til æltning
Ca. 3 dl. vand
1 tsk. salt
Birkes
Sesamfrø
Flagesalt
Tilberedning
Bland melet sammen med vand og salt, og ælt dejen på et meldrysset bord. Del dejen i tre stykker, og rul hvert stykke tyndt ud til en stor firkant. Læg hvert stykke over på en bageplade med bagepapir og pensl med vand. Drys salt, sesamfrø og birkes på, og skær små firkanter ud med en kniv. Man skal ikke skære helt igennem, men blot således at de kan knækkes over, når de er bagt. Bag brødet ved 225 gr. i ca. 10 minutter, indtil det er sprødt, og knæk det over, så man får nogle små crackers.