JulieKarla

  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
      • Æg
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Julie Karla
      • Rejser
    • Søde sager
      • Kager
      • Blandet Godt
      • Pandekager
      • Syltning
    • Opskrift Index
  • Rejseblog
  • Kontakt

Speltotto med blomkål

september 17, 2014 by Julie Karla 8 Comments

Her kommer en super nem og dejlig speltotto med blomkål. Med denne opskrift behøver man ikke at stå og røre og røre i lang tid, som når man laver risotto. Opskriften er meget mere simpel, men resultatet bliver stadig en blød og cremet speltotto med en skøn mild smag af blomkål.

Jeg har egentlig bare lavet en blomkålssauce, som jeg blander med perlespelt og så selvfølgelig en smule mozzarella ost, som gør speltottoen ekstra cremet. Har du egentlig hørt om blomkålssauce før? Det smager simpelthen så godt og kan bruges til alle mulige ting. Den består egentlig bare af blomkål, som koges og blendes med lidt fløde, frisk timian eller en anden krydderurt og så salt og peber. Det kan varmt anbefales, og erstatter man fløden med mælk, har man en endnu sundere sauce.

Speltotto | www.juliekarla.dk

Speltotto – blot en opskrift ud af mange med blomkålssauce

Jeg har før lavet en lasagne, hvor jeg har skiftet den klassiske bechamelsauce ud med en blomkålssauce. Det var min lasagne med beluga linser og bacon. Og jeg har mange flere opskrifter med blomkålssaucen i støbeskeen. Den næste rammer bloggen i løbet af de næste par dage.

Jeg har i det hele taget bare optur over, at man kan lave en så lækker cremet sauce ud af blomkål. Men blomkål er også bare en fantastisk grøntsag, og især i low carb køkkenet. Blomkålspizzaen er en klassiker hjemme hos mig og det samme er blomkålscouscous eller blomkålsris om man vil, som jeg f.eks. serverer til min boller i karry.

Denne her speltotto med blomkål er i udgangspunktet en vegetarret. Det var i hvert fald sådan, som jeg spiste den. Men man kunne sagtens servere den med lidt sprødstegt parmaskinke eller lidt grillet kylling eller måske bare med noget lækkert bacon.

Nå ja, så vil jeg også lige sige, at det er vigtigt, at man drypper en god sjat rigtig god olivenolie over sin speltotto. Det smager så godt, og giver lige speltottoen det sidste finish. Friskkværnet peber og flagesalt er heller ikke helt af vejen!

Speltotto | www.juliekarla.dk
Udskriv
Speltotto med blomkål
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
45 min
 
Speltotto med blomkål er et sjovere alternativ til den klassiske risotto - i hvert fald engang i mellem.
Ret: Hovedret, vegetar
Køkken: dansk, nordisk
Antal: 3 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 200 gr. perlespelt
  • Vand
  • 550 gr. blomkål
  • Grøntsagsbouillon gem 1 1/2 dl. vand til saucen
  • 1 stk løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 tsk. smør
  • 1/2 dl. piskefløde
  • 1-2 spsk. frisk finthakket timian
  • 1 stk frisk mozzarella
  • Frisk kværnet peber
  • Salt
Sådan gør du
  1. Hak løg og hvidløg fint og steg det i smøret på en pande, indtil løgene er bløde. Stil det til side til senere.
  2. Kog perlespelten i rigeligt vand, indtil de er møre. Stil til side.
  3. Kog blomkålsbuketterne i vand med en enkelt økologisk grøntsagsbouillonterning, indtil de er møre og hæld vandet fra. MEN husk at gemme ca. 1 1/2 dl. grøntsagsbouillon til saucen.
  4. Kom de kogte blomkålsbuketter i en foodprocessor eller blender sammen med grøntsagsbouillon, fløde, finthakket timian, de stegte bløde løg og hvidløg og salt og peber. Blend indtil man har en fin, cremet sauce.
  5. Hæld blomkålssaucen tilbage i gryden, smag den til med salt og peber og hold den varm.
  6. Bland perlespelten i sammen med små stykker mozzarella.
  7. Varm speltottoen igennem, indtil osten er smeltet og servér speltottoen med masser af frisk kværnet peber og dryp af en god olivenolie.

Speltotto med blomkål | www.juliekarla.dkSpeltotto med speltkerner | www.juliekarla.dk

​Gratis e-bog: DE 25 BEDSTE OPSKRIFTER

​Abonnér gratis på mine nyeste opskrifter, og få samtidigt min e-bog med de 25 mest populære opskrifter tilsendt.

Del dette:

  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)
  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Klik for at dele på Google+(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Pinterest(Åbner i et nyt vindue)
  • Klik for at dele på Reddit(Åbner i et nyt vindue)

Filed Under: Aftensmad, Vegetar

« Tortilla med blå ost og æblekompot
Aubergine burger med lam »

Comments

  1. Heidi says

    september 18, 2014 at 9:38 am

    ej hvor lækkert 🙂 det vil jeg prøve . Dejligt med e opskrift uden for meget fløde og ost. puha er ofte så kvalm

    Svar
    • Julie KarlaJulie Karla says

      september 18, 2014 at 5:49 pm

      Ja, det har du ret i. Denne her giver nemlig en dejlig og behagelig mæthedsfornemmelse.

      Svar
  2. Caroline says

    september 18, 2014 at 1:54 pm

    MUMS – jeg har smidt opskriften i gemmeren 🙂 Skal helt klart prøve at lave det til min kæreste og jeg når vi flytter.

    Svar
    • Julie KarlaJulie Karla says

      september 18, 2014 at 5:50 pm

      God idé Caroline, håber den bliver et hit : )

      Svar
  3. Johanne says

    september 21, 2014 at 6:33 pm

    Jeg lavede den i går – oh my! hvor var det lækkert! 🙂
    Helt perfekt timing, idet jeg lige tilfældigvis havde indkøbt blomkål og perlespelt, da du lagde opskriften op – så tak for det 🙂

    ★★★★★

    Svar
    • Julie KarlaJulie Karla says

      september 21, 2014 at 7:08 pm

      Selv tak Johanne! Det er jeg glad for at høre : )

      Svar
  4. Hanne says

    februar 9, 2015 at 8:41 am

    En absolute fantastisk opskrift! I mangel af fløde lavede jeg den med creme fraiche. Utrolig smagfuld, cremet og SÅ lækker. Jeg vil bruge resterne i dag til ‘fyldte peberfrugter’.

    Svar
    • Julie KarlaJulie Karla says

      februar 9, 2015 at 2:22 pm

      Skønt at høre Hanne! Og god idé med både creme fraiche og fyldte peberfrugter : )

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Velkommen til Juliekarla.dk. Her deler jeg ud af mine sunde opskrifter, så du kan hente inspiration til hverdagsmaden. Her er ikke meget sukker, men masser af ideer til en skøn morgenmad, nem frokost eller sund aftensmad. Læs mere her

Søg efter en opskrift her…

Populære opskrifter

  1. Blomkålspizza opskrift
  2. Kyllingelår i ovn
  3. Sund Lasagne opskrift
  4. Sund pandekage opskrift
  5. Sunde bananmuffins
  6. Lækker bulgursalat opskrift
  7. Forret med laks
  8. Tilbehør til grill
  • Hjemmelavet granola med kokos og ananassalat Hjemmelavet granola med kokos og an...
  • Chiagrød med kakao Chiagrød med kakao
  • Vegetarfrikadeller Vegetarfrikadeller
  • Sunde bananmuffins Sunde bananmuffins
  • Sunde havregrynskager, som alle kan...

Julie Karla

Jeg håber, at du bliver inspireret af mine opskrifter og får ny inspiration til en lækker nem morgenmad, hurtig frokost eller sund aftensmad. På bloggen finder du hovedsageligt sunde opskrifter med masser af grønt, men også lidt kage! Julie Karla

Læs mere her…

Hjemmelavet granola med kokos og ananassalat
Pasta med parmesan, citron og friske krydderurter
Om at ville gøre alting perfekt
Chiagrød med peanutbutter og sund marmelade
Ristet brød med burrata, bagte vindruer og rosmarin
Hvad laver jeg egentlig? Mit liv som madblogger

Copyright © 2018 · Foodie Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress