JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Spinatmuffins med feta, hytteost og pestoflødeost

af Julie Karla marts 20, 2013
Skrevet af Julie Karla marts 20, 2013
Så har jeg været i køkkenet og eksperimentere lidt og det kom der disse skønne spinatmuffins ud af, som virkelig var et hit hos min kæreste, som ellers ikke er glad for spinat.

Lækre skønne spinatmuffins med morgenmad, frokost eller aftensmad

Jeg har tilsat hytteost og feta, hvilket gør dem dejligt cremede og så smager de helt fortrinligt sammen med en hurtig hjemmerørt pestoflødeost. De passer godt som tilbehør til en masse ting og kan spises til morgenmad, frokost eller aftensmad. Jeg lavede dem til frokost sammen med noget lækkert røget laks og det skal klart gentages.Spinatmuffins med feta, hytteost og pestoflødeost
De skal bages i ca. 25 minutter ved 200 gr. Imens laves pestoflødeosten og det er jo ret nemt for man skal blot blande en god basilikumpesto med flødeost og så har man en dejlig cremet sag, der passer perfekt til de her spinatmuffins.
Spinatmuffins med feta, hytteost og pestoflødeost
Udskriv
Spinatmuffins
Forb. tid
5 t 22 min
Tilb. tid
5 t 22 min
 

De bedste madmuffins du kan tænke dig. De her er en klassiker i mit køkken!

Ret: frokost, madpakke, Tilbehør
Køkken: dansk, internationalt
Antal: 8 spinatmuffins
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 150 gr friske spinatblade
  • 4 stk æg
  • 100 gr hytteost
  • 100 gr feta
  • 100 gr hvedemel
  • 1 tsk salt
  • lidt revet muskatnød
  • friskkværnet peber
  • 4 spsk flødeost
  • 2 tsk god basilikumspesto
Sådan gør du
  1. Spinatbladene skylles godt og grundigt og lægges derefter over på noget køkkenrulle eller et viskestykke for at fjerne det overskydende vand
  2. Spinatbladene hældes over i en foodprocessor eller blender og sammen med æggene blendes spinaten meget kort, indtil spinaten er hakket i små stykker, og man har fået en fin masse.
  3. Spinat-æggeblandingen hældes over i en skål, hvor hytteost, mel, smuldret feta og salt og peber samt muskatnød tilsættes.
  4. Det hele blandes godt sammen og hældes op i muffinforme og pyntes evt. med græskarkerner, da det smager skønt.
  5. Jeg bruger silikone muffinforme, som ikke skal smøres med fedtstof. Men hvis du bruger en anden slags forme, skal de måske smøres med lidt olie eller smør først.
  6. De skal bages i ca. 25 minutter ved 200 gr. Imens laves pestoflødeosten og det er jo ret nemt for man skal blot blande en god basilikumpesto med flødeost og så har man en dejlig cremet sag, der passer perfekt til de her spinatmuffins.

De skal bages i ca. 25 minutter ved 200 gr. Imens laves pestoflødeosten og det er jo ret nemt for man skal blot blande en god basilikumpesto med flødeost og så har man en dejlig cremet sag, der passer perfekt til de her spinatmuffins.
De skal bages i ca. 25 minutter ved 200 gr. Imens laves pestoflødeosten og det er jo ret nemt for man skal blot blande en god basilikumpesto med flødeost og så har man en dejlig cremet sag, der passer perfekt til de her spinatmuffins.

23 kommentarer
1
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Bulgursalat med røde og gule beder og medister på en ny måde
Næste indlæg
Spansk biksemad med chorizo og butterbeans

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

23 kommentarer

A + K = ♥ marts 21, 2013 - 6:19 am

Hvor lyder de lækre – lige til madpakken!

– Anne

Reply
Julie Karla marts 21, 2013 - 6:22 am

Hej Anne,
Ja præcis og så lige smøre dem med pestoflødeost.
Nemt og lækkert : )

Reply
Rikke Ahlberg marts 22, 2013 - 8:44 am

Ah, hvor lyder de gode. De skal prøves her i weekenden 🙂

Reply
Julie Karla marts 22, 2013 - 8:50 am

Hej Rikke!
Det er de også : ) Har bagt dem to gange nu og næste gang skal de på påskebordet : )

Reply
Marie marts 22, 2013 - 12:20 pm

De skal helt sikkert prøves – Kan jeg mon fryse dem ned?

Reply
Julie Karla marts 22, 2013 - 12:57 pm

Det lyder godt Marie : )
Ja, det tror jeg sagtens, du kan.

Reply
Marie marts 24, 2013 - 11:14 pm

Super – Der er røget et par stykker i fryseren. PS de smager jo HELT fantastiske! Det er helt bestemt en om´er her i huset 🙂

Reply
Julie Karla marts 25, 2013 - 8:03 am

Fantastisk! Det er jeg glad for at høre : )

Reply
M Stautz marts 24, 2013 - 3:09 pm

Jeg må indrømme, at jeg er stor fan af din blog! Dine opskrifter er super lækre og så elsker jeg, at de fleste er low-carb.. Derfor skulle jeg også lige prøve de her muffins. Uhm! De smager forrygende 😀 De sidder dog lidt fast i formene. Bruger du en form for fedtstof, eller kunne det tænkes, at det bare er fordi jeg bruger papirsforme?

Påskehilsner, Maria

Reply
Julie Karla marts 24, 2013 - 3:56 pm

Hej Maria,
Hvor er jeg glad for at høre, at du kan bruge mine opskrifter!
Det er godt, du bringer det op, for jeg har glemt at skrive det i opskriften. Men jeg bruger silikone muffinforme, som ikke skal smøres først. Jeg har ikke prøvet at bruge papirforme, så det er måske nok derfor at de hænger fast.
Håber de kunne bruges trods alt : )
Kærlig hilsen
Julie Karla

Reply
Mille Dinesen maj 7, 2013 - 8:38 pm

De ser helt vildt lækre ud! Hvordan lavede/anrettede du dem sammen med laksen? Og tror du de vil være velegnede som forret? 🙂

Reply
Julie Karla maj 8, 2013 - 6:05 am

Hej Mille,
Ja de er super gode som forret. Jeg skar dem faktisk over på midten, smurte dem med pestoflødeost og så et stykke laks ovenpå. Men man kan også bare have laksen ved siden af og flødeosten i en lille skål, det ser også fint ud.
Kærlig hilsen
Julie

Reply
Louise Petersen februar 4, 2015 - 8:36 pm

Kan de gøres glutenfrie ?

Reply
Julie Karla februar 4, 2015 - 8:47 pm

Hej Louise, Det tør jeg desværre ikke sige, for jeg har ikke prøvet med andre typer mel. Men hvis du kaster dig ud i det, så meld endelig tilbage : )

Reply
Sara Dølby marts 20, 2015 - 10:36 am

er det rigtig forstået at det er først når de er kommet ud af ovnen at pesto blandingen skal på ? 🙂
-. hvis ja skal jeg så vente til de er helt kolde eller skal jeg komme det på med det samme de er ude af ovnen 🙂

jeg skal prøve at bage dem til min mor da hun skal have dem med i hendes madpakke og hun er ikke glad for at bage

Reply
Julie Karla marts 23, 2015 - 3:49 pm

Hej Sara, Ja, jeg plejer at lade dem køle af, og så flække dem og smøre dem med pestoflødeost.

Reply
Sara Dølby marts 20, 2015 - 10:37 am

hvis jeg ikke kan få friske spinatblade kan jeg så bruge den fra frost ? 🙂

Reply
Julie Karla marts 23, 2015 - 3:50 pm

Hej Sara, Det ved jeg desværre ikke, da jeg ikke har prøvet at lave dem med frossen spinat.

Reply
Inge juli 10, 2015 - 4:54 pm

Super lækker opskrift! Mine blev dog helt “Shrek”-grønne, men det gjorde nu ikke noget. Jeg inkorporerede laksen i dejen og tilføjede lidt rygeost, hvilket også kan anbefales!
Tak for en god blog : )

Reply
Julie Karla juli 11, 2015 - 3:15 pm

Mmmm det lyder også godt Inge! Glad for at du kan li’ dem.

Reply
Nadia februar 8, 2017 - 11:29 am

Super lækre muffins ! Jeg forstod 150 stk spinstblade som 150 g, så mine er blevet skrigende grønne ?

Reply
Julie Karla februar 8, 2017 - 6:40 pm

Ja, men det er også rigtig nok. Noterer lige at det er 150 gr. ; )

Reply
Huda maj 23, 2018 - 6:36 am

Jeg håber på en god inspiration til mad

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen