JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Squashspaghetti med citron, parmaskinke og gedeost

af Julie Karla maj 14, 2015
Skrevet af Julie Karla maj 14, 2015

Squashspaghetti med et eller andet lækkert tilbehør er nok en af de hverdagsretter, jeg oftest tyer til. Nogle gange skal det bare gå hurtigt, og så laver jeg mig en gang squashspaghetti med pesto og ristede solsikke- eller græskarkerner, lidt krydderurter og noget ost, og så har man et måltid på ingen tid. Andre gange bruger jeg lidt længere tid på at lave en god portion langtidssimret bolognese eller nogle lækre kødboller i tomatsovs.

Sidstnævnte opskrift har også lidt af en særlig plads i mit madhjerte, siden det var den, jeg i sin tid vandt DM i Hverdagsmad med. Og det er bare en yndlingsklassiker, jeg ofte vender tilbage til.

Squashspaghetti med parmaskinke | www.juliekarla.dk

Squashspaghetti med parmaskinke af Julie Karla | www.juliekarla.dk

Squashspaghetti med parmaskinke | www.juliekarla.dk
Udskriv
Squashspaghetti med citron, parmaskinke og gedeost
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
30 min
 
Squashspaghetti med citron, parmaskinke og gedeost er det perfekte low carb måltid
Ret: Hovedret
Køkken: low carb
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 1/2 gederulle
  • 6 skiver parmaskinke
  • Frisk timian
  • Agavesirup eller akaciehonning
  • 1 stor squash ca. 400 gr.
  • 1 spsk. olivenolie
  • Skal af 1/4 økologisk citron
  • 1 spsk. frisk timian
  • 1 håndfuld græskarkerner
  • Salt
  • Olivenolie
Sådan gør du
  1. Start med at lave de små parmaskinkepakker med gedeost.
  2. Skær den halve gederulle ud i seks skiver. Læg dem på hver af de seks skiver parmaskinke.
  3. Dryp osten med en smule agavesirup og drys lidt frisk timian over.
  4. Fold parmaskinken rundt om osten, så den former en lille pakke, og sørg for at enderne vender ned af. Tryk parmaskinken godt sammen om gedeosten, så den ikke slipper, når den bliver bagt.
  5. Læg pakkerne på et stykke bagepapir og bag pakkerne ved 225 gr. i ca. 10 minutter, eller indtil parmaskinken bliver en lille smule sprød, og osten dejligt smeltet og cremet.
  6. Lav imens din squashspaghetti.
  7. Skyl squashen rigtig godt. Riv squashen på et mandolinjern eller med en spiralizer, så man får nogle lange flotte squashspaghetti-strimler. Vend squashspaghettien med 1 spsk. olivenolie, citronskal og frisk timian og smag til med lidt citronsaft.
  8. Rist græskarkernerne kort på en pande med en lille smule olivenolie og godt med salt. Vend dem rundt undervejs, så de bliver sprøde på alle sider. Lad dem køle af på et stykke køkkenrulle.
  9. Anret squashspaghettien på en tallerken og læg tre små parmaskinkepakker ovenpå. Drys med de saltede græskarkerner, lidt ekstra citronskal og frisk timian, friskkværnet peber og endelig en god sjat god olivenolie.

Squashspaghetti med parmaskinke er low carb mad | www.juliekarla.dk

Squashspaghetti med små lækre pakker

Som tilbehør til den grønne “pasta” har jeg lavet nogle små lækre pakker med parmaskinke, gedeost, agavesirup og frisk timian. Der er altså ikke noget bedre end at skære de små pakker igennem med en kniv og så se den lækre smeltede gedeost flyde lidt ud. En cremet gedeost, der har fået smag af den friske timian og fået et dejligt sødt touch af agavesiruppen (du kan også sagtens bruge akaciehonning, hvis det er).

Opskriften her lyder på seks pakker – tre til hver – men hvis jeg skal være helt ærlig, så laver jeg altid nogle ekstra. Skulle der ske det, at der var nogle tilovers (hvilket der sjældent er), er de altså også bare skønne at putte ned i frokostsalaten dagen efter.

Et godt tip kunne også være at spise dem til morgenmad sammen med sit spejlæg. En god proteinrig start på dagen!

Squashspaghetti med citron | www.juliekarla.dk

 

4 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Salat med kylling og grønkål
Næste indlæg
Pasta med bacon, æg og asparges

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

4 kommentarer

Rikke august 4, 2016 - 5:51 am

Uuuhh det ser lækkert ud. Og lige nu vælter squash ud af deres plante i haven:-)
Serveres ‘spaghettien’ kold eller skal der kogende vand over?

Reply
Julie Karla august 4, 2016 - 5:58 am

Nej, den serveres kold : )

Reply
Elisa Andersen februar 25, 2019 - 6:38 pm

Jeg vil gerne følge Julie Karla

Reply
Julie Karla februar 26, 2019 - 7:33 am

Du skal være så velkommen, du melder dig til mit nyhedsbrev på forsiden af bloggen!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Røget laks med rygeostcreme

    december 2, 2015
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen