JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Squashtærte med gedeost, citron og rosmarin

af Julie Karla august 22, 2018
Skrevet af Julie Karla august 22, 2018

Sponsoreret samarbejde med gedeosten.dk: Squashtærte med gedeost, citron og frisk rosmarin – det er nok min yndlingstærte af alle lige pt. Et bevis må i hvert fald være, at jeg har lavet denne her tærte 4 gange siden, jeg fandt på den første gang forrige uge. For det er virkelig det perfekte gæstemad, som de fleste ret godt kan lide. Og den er helt perfekt at spise til frokost dagen efter, især sammen med en lækker grøn salat!squashtærte med gedeost

Squashtærte med økologisk gedeost

Jeg har endnu engang udviklet opskriften i forbindelse med mit arbejde for gedeosten.dk. Jeg har fået fornøjelsen af at udvikle opskrifter med deres økologiske Soignon gederulle, og som jeg også nævner i mit forrige indlæg med gedeost, nemlig min salade de chevre chaud opskrift,så er jeg rimelig meget begejstret, når jeg skal arbejde både med et godt økologisk produkt og gedeost.squashtærte med ost

Masser af citron og frisk rosmarin!

Og denne gang får gedeosten så selskab af af masser af citron og frisk rosmarin. Og tærtens bund består af butterdej, så den er super nem og hurtig at lave, hvilket er meget rart engang imellem, når det er gæstemad og endnu mere når det er hverdagsmad.

Jeg kan også godt lide tærter med hjemmelavede tærtebunde, og laver da også engang imellem nogle lidt sundere variationer. Men jeg er altså også vild med tærte med butterdejsbund, og hvis man spiser en dejlig stor grøn salat til med alle mulige gode, sunde sager, ja så er det også helt fint med butterdej. Men brug endelig den bund, du er allermest vild med.

squashtærte på butterdejsbund

 

 

 

 

 

squashtærte med gedeost
Udskriv
squashtærte med gedeost, citron og rosmarin
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
45 min
 

Verdens bedste squashtærte. Super nem og perfekt til gæster eller lækker hverdagsmad.

Ret: aftensmad, frokost
Køkken: internationalt
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 1 rulle butterdej
  • 1/2 stor squash (eller en hel lille squash)
  • 3 stk æg (M/L)
  • 1 dl creme fraiche 18 %
  • 1/2 tsk salt
  • 1 knivspids fintrevet muskatnød
  • fintrevet skal af 1/2 økologisk citron
  • 1/2 økologisk gederulle
  • flydende honning
  • ca. 3 stilke frisk rosmarin
Pynt
  • god olivenolie
  • masser af friskkværnet peber
  • 2 spsk let ristede pinjekerner
  • revet citronskal af 1/2 økologisk citron
Sådan gør du
  1. Smør en aflang tærteform. Kom butterdejen i, så den også dækker op af kanterne. Overskydende dej rulles ind i bagepapir og gemmes i køleskabet til en anden dag. Man kan lave lækre små tærter med overskydende dej.

  2. Pisk æg sammen med creme fraiche, salt, muskatnød, masser af friskkværnet peber samt fintrevet citronskal.

  3. Kom æggeblandingen på tærtebunden.

  4. Skær tynde skiver squash på et mandolinjern. Fordel skiverne på tærten.

  5. Fordel skiver af gedeost på tærten.

  6. Hak den friske rosmarin groft og drys over tærten.

  7. Dryp med flydende honning på gedeost skiverne.

  8. Drys med masser af friskkværnet peber.

  9. Bag tærten på nederste rille ved 200 gr. i ca. 25-30 minutter, indtil den er fast og gylden i overfladen.

  10. Drys den færdigbagte squashtærte med let ristede pinjekerner, revet citronskal, peber og dråber af god olivenolie. Servér med det samme og nyd!

squashtærte opskrift

10 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Salat med beder, halloumi ost og mynte
Næste indlæg
Sunde cookies med peanutbutter

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Få Venindemad til 100 kr!

august 26, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

10 kommentarer

C. Christensen august 22, 2018 - 12:31 pm

Den ser altså lækker ud, jeg må absolut få min kone til at lave den – så skal jeg nok servere en passende hvidvin eller en let fransk rødvin til !!

Reply
Julie Karla august 27, 2018 - 7:37 am

Det lyder som en rigtig god ide ; )

Reply
Hanne Holst august 22, 2018 - 12:57 pm

Lækkert det må jeg prøve , spændende ingredienser !

Reply
Julie Karla august 27, 2018 - 7:36 am

Ja gør det!

Reply
Nanna august 26, 2018 - 8:25 am

den ser vildt go’ ud! Har du smagt den kold? Leder efter noget pæn, enkel mad jeg kan servere til en fest i næste måned. og det èr bare nemmere hvis det ikke er et krav at det er varmt når der er mange mennesker 😉

kh.

Reply
Julie Karla august 27, 2018 - 7:36 am

Den smager også rigtig godt kold! ; )

Reply
Jette Malling august 30, 2018 - 6:38 pm

Hvor er det bare dejligt at høre fra dig igen. Var helt bange for, at jeg var hægtet af, for det er lang tid siden, jeg sidst har fået en mail fra dig.
Jeg er stor tærte-fan, så din opskrift skal selvfølgelig afprøves – især fordi jeg er vild med gedeost.
Mange hilsner
Jette

Reply
Julie Karla august 30, 2018 - 7:33 pm

Tusind tak Jette, Nej det har bære drillet noget, men nu skulle det snart være helt tilbage til det gamle igen ; )

Reply
Elena september 1, 2018 - 12:40 pm

Hej, kan man komme med en anden slags ost? Jeg kan ikke lide gedeost.

Reply
Julie Karla september 3, 2018 - 5:36 pm

Prøv med feta eller blåskimmel : )

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen