JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Stegt grønkål opskrift med quinoa

af Julie Karla december 9, 2015
Skrevet af Julie Karla december 9, 2015

I går kreerede jeg en stegt grønkål opskrift med quinoa, gedefeta og tørrede tranebær. Jeg er en sucker for grønkål og har det nærmest som en fast ingrediens i mit køleskab i de her vintermåneder. Det kan man også tydeligt se, hvis man kaster et blik på min salat kategori, hvor f.eks. også denne lækre grønkålssalat ligger.

Udover at grønkål er MEGA sundt med streg under mega, så synes jeg, det smager skønt. Helt fint snittet grønkål er rart at spise og har så mange anvendelsesmuligheder. Jeg vil til enhver tid hellere spise en salat med grønkål som basisingrediens end et almindeligt salathoved.

Stegt grønkål opskrift | www.juliekarla.dk

Stegt grønkål opskrift | www.juliekarla.dk
Udskriv
Stegt grønkål opskrift med quinoa
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
30 min
 
Antal: 2 -3
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 1 dl. quinoa
  • 2 dl. vand
  • 100 gr. ribbet grønkål
  • Skal af 1/4 økologisk citron
  • 1 tsk. citronsaft
  • Salt
  • Frisk kværnet peber
  • 1 rødløg
  • Olivenolie
  • 1 håndfuld tørrede tranebær
  • 75 gr. gedefeta
  • Revet citronskal til pynt
Sådan gør du
  1. Skyl quinoaen grundigt i vand og hæld vandet fra. Kog quinoaen i 2 dl. let saltet vand under låg, indtil al væden er absorberet. Lad quinoaen køle af.
  2. Hak grønkålen meget fint. Snit rødløget fint og steg det gyldent i olivenolie på en pande. Tilsæt den fint hakkede grønkål, og lad det stege med ved svag varme. Tilsæt revet citronskal, saft og smag til med salt og godt med frisk kværnet peber.
  3. Anret den stegte grønkål på et fad.
  4. Fordel den kogte quinoa henover.
  5. Smuldr gedefetaen over salaten og drys med tørrede tranebær.
  6. Afslut med fint revet citronskal, et dryp olivenolie, salt og frisk kværnet peber.

Stegt grønkål opskrift | www.juliekarla.dk

Stegt grønkål opskrift med?…

Har man ikke quinoa ved hånden, kan man også sagtens servere den stegte grønkål sammen med alle mulige forskellige former for korn som f.eks. perlespelt-, byg eller rug. Grønne linser er også et lækkert tilbehør.

Når man lige steger grønkålen let på panden, bliver den dejligt blød og lidt mere smooth at spise, synes jeg. Og steger man det i olivenolie og tilsætter salt og peber, får man en dejlig afrundet smag. Så det kan varmt anbefales at stege grønkålen let næste gang, at du laver grønkålssalat.

Stegt grønkål opskrift | www.juliekarla.dk

Stegt grønkål opskrift | www.juliekarla.dk

 

Gratis e-bog: DE 25 BEDSTE OPSKRIFTER

Abonnér gratis på mine nyeste opskrifter, og få samtidigt min e-bog med de 25 mest populære opskrifter tilsendt.

2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Mine bedste juleopskrifter
Næste indlæg
Hurtig pastaret med bacon og grønkål

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

2 kommentarer

Helena december 11, 2015 - 11:14 am

Nej, hvor ser det lækkert ud! 🙂 Elsker nu også grønkål her i de kolde måneder. Må man spørge, hvor den fine skål er fra?

Reply
Julie Karla december 11, 2015 - 1:03 pm

Tak Helena, Ja, selvfølgelig. De er købt i Thailand, så de er desværre ikke så nemme at få fat på : (

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen