JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

af Julie Karla juli 17, 2017
Skrevet af Julie Karla juli 17, 2017

Fisk som et stykke stegt lange er rigtig sommermad synes jeg. Jeg nød i hvert fald denne her pandestegte lange med en lækker purløgsolie til og nye kartofler sammen med Mikkel den anden dag, hvor solen i den grad skinnede. Og selvfølgelig med et dejligt glas iskold hvidvin til.

Purløgsolien er i øvrigt SUPER nem at lave, og passer jo simpelthen så godt til det meste. Og i sær når den kommer i spil sammen med ristede mandler og kapers, så er den det perfekte tilbehør til nærmest alt. Og i sær sammen med fisk.

Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler af julie karla

Stegt lange – MSC certificeret

Jeg har så optur over min lille Irma på Christianshavn, fordi jeg kan købe MSC certificeret fisk. Et mærke, der betyder, at her er der tale om bæredygtigt fiskeri. Det vil sige, at der sikres, at der ikke foregår overfiskeri i det pågældende område, og at der stilles krav til fiskeriets påvirkning på andre fiskearter og miljø. Det betyder sgu noget, synes jeg.

Lige i forhold til lange er MSC mærket især vigtigt, da man også kan købe lange fra steder, der ikke lever op til de samme krav MSC mærket stiller. Jeg går i det hele taget altid efter MSC mærket, når jeg køber fisk. Det er virkelig rart, at man som forbruger, bare har et eller andet at gå efter, når man skal købe fisk, for ellers kan det seriøst være lidt af en jungle.

Jeg har i øvrigt haft stor glæde af en gratis app, der hedder fiskeguiden, som WWF har lavet, hvor man netop kan se, hvilke fisk, der er fanget på bæredygtig vis, og hvilke der ikke er. Den synes jeg er vildt smart.Stegt lange med purløgsolie

Mere fisk i supermarkederne tak!

Og for lige at vende tilbage til min lille lokale Irma, så er det i det hele taget også vildt fedt, at man her har mulighed for at købe forskellige slags fisk. Så det ikke bare altid er den samme pakke fiskefars, der ligger i køledisken. Selvom der på ingen måde er noget i vejen med fiskefars (medmindre det er uden MSC mærket!!!) – se blot mit forrige indlæg med nemme fiskefrikadeller.

Det er altså bare lidt sjovere at handle, når der er flere fisk at vælge i mellem. Har også set, at Rema er begyndt at sælge forskellige sæsonfisk og totalt meget hatten af for det. Mere af forskellige, spændende bæredygtige fisk i supermarkederne, tak!

5 fra 1 stemme
Stegt lange er lækker gæstemad
Udskriv
Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler
Forb. tid
40 min
Tilb. tid
6 min
Samlet tid
46 min
 
Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler er både lækker hverdagsmad og gæstemad.
Ret: fisk, Hovedret
Antal: 2 personer
Ingredienser
  • 250 gr langefilet uden skind og ben
  • smør til stegning
  • 1/4 dl god olivenolie
  • 2 spsk finthakket purløg
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk halverede letristede mandler
  • 2 spsk kapers
  • citronsaft
Sådan gør du
  1. Bland det finthakkede purløg sammen med olivenolien og godt med friskkværnet peber. Lad det stå i min. 30 minutter, og gerne længere tid, så purløgen kan afgive så meget smag som muligt.

  2. Varm rigeligt smør op på panden og steg langefileten ca. 3 minutter på hver side ved høj varme.

  3. Drys den færdigstegte lange med masser af friskkværnet peber og salt.

  4. Anret langefileten på et lille fad (eller del den over i to, og læg den på hver sin tallerken). Dryp med citronsaft, og hæld godt med purløgsolie over. Drys med let ristede mandler og kapers, og servér med det samme.

Stegt lange er lækker gæstemadStegt lange med purløgsolie er nem hverdagsmad

 

8 kommentarer
4
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Nemme fiskefrikadeller med løvstikke og kapers
Næste indlæg
Luksus æggesalat med estragon og kapers

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

8 kommentarer

Rosa juli 18, 2017 - 5:40 pm

Jeg har et lille ønske til din blog.
Er det muligt at få en knap der hedder ‘forrige indlæg’ og ‘næste indlæg’ under hvert indlæg?
Og er det muligt at få en knap der hedder ‘ældre indlæg’ og ‘nyere indlæg’ på forsiden?
Som det er nu, er det ikke muligt at bladre rundt i siderne på forsiden, eller rundt i selve indlæggene.
Vh Rosa

Reply
Julie Karla juli 19, 2017 - 7:32 am

Hej Rosa,
Du finder link til forrige og næste indlæg under hver opskrift. Og på forsiden finder du også nederst link til de seneste 15 opskrifter. BH Julie

Reply
stinna frydkjær liholm juli 23, 2017 - 9:28 pm

Hvad ville du servere sammen med som f.eks lidt weekend mad?

Reply
Julie Karla juli 24, 2017 - 6:15 pm

Uha, der er mange ting. Blomkål er fantastisk til, enten som salat, bagt eller kogt. Og nye kartofler!

Reply
Ole Koldkjær juni 21, 2020 - 12:56 pm

Fin fin opskrift på lange Glæder mig til flere

Reply
Julie Karla juni 22, 2020 - 11:30 am

Tak for det!

Reply
Henrik marts 23, 2025 - 6:06 pm

5 stars
Var så heldig ar få fat i stort stykke Lange og fulgte så din opskrift.
Ved første øjekast en meget usædvanlig ingrediens-sammensætning men hvor var det dog lækkert !
Så tusind tak for den. Og meget nem at lave.

Reply
Julie Karla marts 24, 2025 - 8:39 am

Så dejligt at høre!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen