JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Stracciatella ost med baby romaine, ansjoser og grillet citron. En konge frokost!

af Julie Karla april 4, 2022
Skrevet af Julie Karla april 4, 2022

SPONSORERET SAMARBEJDE MED NORDIC HARVEST: Okay, skal vi lige snakke lidt om hjemmelavet stracciatella ost?! Stracciatella ost kan bedst beskrives som den cremede midte i en italiensk burrata. En blød og super cremet friskost, der nærmest smelter på tungen. Og det bedste af det hele, man kan lave en udgave, der ligner meeeget den man kan købe i dyre domme i butikker, derhjemme!

Stracciatella ost opskrift

Hvad er stracciatella ost egentlig?

Jeg stødte første gang på stracciatella for mange år siden på én af mine og Mikkels rejser til Rom. Og der blev jeg fuldstændig vild med det. Herhjemme er det begyndt at komme på menukortet rigtig mange steder i København. Og særligt ét sted i Torvehallerne er blevet kendt for netop deres stracciatella med.. hold nu fast… stenbiderrogn. Og det er så vanvittigt lækkert.

Smagen er meget flødeagtig og det er ikke fordi smagen er meget kraftfuld, den er derimod mild, men den er cremet. Nøj, hvor er den cremet. Og det er altså helt vildt lækkert i selskab med karamelliserede citroner som her og frisk baby romaine fra Nordic Harvest, som jeg har udviklet denne her opskrift til.

hvordan laver man stracciatella ost

De der grillede citroner i øvrigt!

Det er måske ikke helt korrekt at kalde citronerne for grillede, for her er de egentlig bare blevet stegt hårdt på panden så de får farve og karamelliserer. Men har du en grillpande, så brug endelig den. Der sker et eller andet med citroner, når de får hård varme. Smagen bliver på en eller anden måde kraftigere og jeg er blevet helt besat af de her citroner, og serverer dem nærmest til alting lige i øjeblikket.

Retten her er oplagt at servere som en let frokost med et køligt glas hvidvin til. Måske endda en forårsdag på terrassen, selvom vejret lige nu slet ikke kommer i nærheden af forår! Men den er altså også god som tilbehør til fisk for eksempel eller bare til alt muligt andet. Tjah, den er faktisk bare god!

Og husk som altid her til sidst, at du kan følge med i mine madeventyr på min instagram @juliekarladk.

opskrift på stracciatella ost
Stracciatella ost opskrift
Udskriv
Stracciatella ost med baby romaine og grillet citron
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
5 min
Hviletid
30 min
Samlet tid
55 min
 

Stracciatella ost kan bedst beskrives som den cremede midte i en burrata ost. Og osten smager helt fantastisk i selskab med sprød baby romaine, salte ansjoser og grillet karamelliseret citron. Få ingredienser, men mere skal der ikke til.

Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 1 mozzarella
  • 1/2 dl piskefløde
  • 1 pakke Nordic Harvest baby romaine
  • 2 citroner
  • Olivenolie
  • 4 ansjoser
  • Flagesalt
  • Friskkværnet peber
Sådan gør du
  1. Riv mozzarellaen fra hinanden til en helt cremet ostemasse.

  2. Rør det sammen med fløde og lad den stå på køl i min. 30 minutter.

  3. Halvér citronerne og varm en pande op på høj varme.

  4. Kom lidt olivenolie på panden og steg citronerne med skæresiden ned af.

  5. Steg et par minutter til citronerne karamelliserer og får en gylden stegeflade. Sæt dem til side.

  6. Anret et fad med baby romaine. Læg ansjoser på salaten.

  7. Kom stracciatella på salaten og pynt til sidst med de grillede citroner. Drys med friskkværnet peber og flagesalat. Dryp med en god olivenolie og servér.

hjemmelavet stracciatella ost
0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Galette med grønkål, Vesterhavsost og syltede rødløg – en rustik og vanedannende god tærte
Næste indlæg
Ovnbagte rødbeder med frisk rosmarin og balsamicoeddike

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen