JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Sund brunch yoghurt

af Julie Karla september 30, 2015
Skrevet af Julie Karla september 30, 2015

Her er mit bud på en sund brunch yoghurt, som jeg ELSKER og særligt på grund af den mandelcrumble, som kommer oven på yoghurten. Der er ikke noget smør eller tilsat sukker i crumblen, og den består sådan set bare af 3 ingredienser – mandler, abrikoser og dadler.

Sund brunch yoghurt til brunchbordet | www.juliekarla.dk

Man kan sagtens bruge alle mulige andre former for nødder og tørrede frugter. Det er sådan set bare at bruge det, man lige har ved hånden. Og jeg har altid mandler, abrikoser og dadler liggende!

Dried Dates Figs and Apricot

Det eneste man skal gøre for at tilberede den er at blende de tre ingredienser, indtil man har mikro fine stykker af det hele. De tørrede frugter og især dadlerne gør, at crumblen hænger sammen og bliver dejlig saftig, mens mandlerne giver det ekstra crunch.

Sund brunch yoghurt til brunchbordet | www.juliekarla.dk

Sund brunch yoghurt – perfekt på brunchbordet

Jeg kalder denne her yoghurt for en sund brunch yoghurt, da jeg synes, den passer perfekt på brunchbordet. Det ser nemlig så fint ud, når yoghurten bliver serveret i de små patentglas, og det må jo gerne være lidt ekstra lækkert, når man har inviteret gæster over til brunch.

Jeg har lavet en super nem blåbærkompot til, og ønsker man den sødere, tilsætter man selvfølgelig bare mere sukker. Jeg kan bare godt lide den til den mere syrlige side, da jeg synes, at de tørrede frugter søder helt tilpas. Og så har jeg brugt en græsk yoghurt 2 %, da jeg elsker den cremede smag, men skyr er også rigtig godt eller endda græsk yoghurt 10 %, hvis det skal være ekstra cremet!

Sund brunch yoghurt til brunchbordet | www.juliekarla.dk
Udskriv
Sund brunch yoghurt
Forb. tid
20 min
Samlet tid
20 min
 

Sund brunch yoghurt der nok skal imponere brunch gæsterne!

Ret: Morgenmad
Køkken: dansk, internationalt
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • Græsk yoghurt 2 %, 10 % eller skyr
  • 125 gr. frosne blåbær
  • 1 tsk. kokospalmesukker eller almindelig rørsukker
  • ¼ tsk. ren vaniljepulver
  • 50 gr. mandler
  • 30 gr. dadler
  • 30 gr. tørrede usvovlede abrikoser
Sådan gør du
  1. Hæld de frosne blåbær i en gryde og lad dem koge op. Lad det småsimre et par minutter og tilsæt vaniljepulver og kokospalmesukker. Lad blåbærkompotten køle helt af.
  2. Blend mandler, dadler og abrikoser i en foodprocessor eller blender, indtil man får en grov crumble.
  3. Hæld lidt græsk yoghurt i et glas og læg et lag blåbærkompot ovenpå. Drys med mandelcrumble og fortsæt, indtil man når toppen af glasset. Afslut med mandelcrumble og servér.

Sund brunch yoghurt til brunchbordet | www.juliekarla.dk

En sundere karamelsovs opskrift | www.juliekarla.dk

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Salat med quinoa i glas
Næste indlæg
Mine bedste low carb opskrifter

Måske du også kan lide de her…

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Æbledessert med sesam og honning yoghurt

oktober 4, 2022

Havregrød med kokosmælk, blåbærkompot, yoghurt og mango –...

maj 25, 2022

Scones opskrift med hindbær, müsli og vaniljeyoghurt

marts 4, 2022

Semlor opskrift – bare i muffin udgave! Men...

januar 27, 2022

Omelet opskrift med grønkål og pære-sennepssalat

december 14, 2021

Baby romaine salat med basilikum chimichurri og pocheret...

december 7, 2021

Juleboller med varme krydderier og appelsinskal

december 6, 2021

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen