JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Sund hindbær trifli til morgenmad

af Julie Karla februar 8, 2015
Skrevet af Julie Karla februar 8, 2015

Denne her sunde hindbær trifli er en super morgenmad og især til weekenden, hvor man har lidt ekstra tid. I går aftes lavede jeg basisgrøden og puttede den i køleskabet og lavede også den super nemme hindbærkompot. Her til morgen har jeg så blandet grøden sammen med yoghurt og revet æble, så man får en dejlig cremet og syrlig/sød morgenmadsgrød.

Man kan måske ikke kalde denne her morgenmadsopskrift  for en hindbær trifli i sin reneste forstand, men den ser lidt ud som en, og den skønne, fremtrædende smag af hindbær får én til at mindes sommer og varme sommeraftener, hvor den klassiske hindbær trifli ofte er på bordet.

Hindbær trifli | www.juliekarla.dk

Ingredienser til en sund hindbær trifli til morgenmad

Jeg har brugt fintvalsede rugflager til denne grød, som jeg køber flere poser af, når jeg er i Malmø, for jeg har ikke set dem nogle steder i Danmark, kun de grove rugflager. Du kan dog også sagtens bruge fint valsede havregryn. Det smager lige så godt!

Det er ret vigtigt, at man bruger en fast yoghurt som græsk yoghurt eller skyr til at røre sin grød op med. Ellers bliver grøden lidt for ‘vandet’, og jeg kan bedst lide, når den er dejligt fast – sådan rigtig grødagtig.

Man kan toppe sin sunde hindbær trifli med alle mulige forskellige toppings. Nu havde jeg lige mandler og dadler ved hånden (det har jeg altid), men rosiner, abrikoser, valnødder eller usaltede pistacienødder kan også varmt anbefales. Ligesom du også kan skifte hindbærkompotten ud med en jordbærkompot eller rabarberkompot.

3 fra 1 stemme
Udskriv
Sund hindbær trifli til morgenmad
Forb. tid
20 min
Samlet tid
20 min
 
Sund hindbær trifli til morgenmad - kan man starte morgenen bedre?
Ret: Dessert, Morgenmad
Køkken: dansk, nordisk
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 100 gr. fintvalsede rugflager eller havregryn
  • 2 dl. æblemost
  • 1 stk lille æble
  • 150 gr. græsk yoghurt 2 % eller 10 %
  • 180 gr. frosne hindbær
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • Mandler
  • Dadler
Sådan gør du
  1. Aftenen før blandes rugflager eller havregryn sammen med æblemost. Stil det på køl natten over.
  2. Lav evt. også hindbærkompotten nu. Kog de frosne hindbær med vanilje, indtil det bliver til en grov frugtgrød. Smag evt. til med akaciehonning eller andet sødemiddel. Lad det køle af, og kom det på køl.
  3. Om morgenen blandes grøden sammen med et skrællet, revet æble og græsk yoghurt.
  4. Fordel først grøden i to glas og kom derefter et lag med hindbærkompot ovenpå. Fortsæt på samme måde, så man til sidst har en fin hindbær trifli.
  5. Drys med grofthakkede mandler og tørrede dadler.

Sund hindbær trifli| www.juliekarla.dk Nem hindbær trifli uden sukker | www.juliekarla.dk

8 kommentarer
1
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Sund morgenmad – min yndlings for tiden
Næste indlæg
Nem pastaret med græskar og bacon

Måske du også kan lide de her…

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Æbledessert med sesam og honning yoghurt

oktober 4, 2022

Havregrød med kokosmælk, blåbærkompot, yoghurt og mango –...

maj 25, 2022

Scones opskrift med hindbær, müsli og vaniljeyoghurt

marts 4, 2022

Semlor opskrift – bare i muffin udgave! Men...

januar 27, 2022

Omelet opskrift med grønkål og pære-sennepssalat

december 14, 2021

Baby romaine salat med basilikum chimichurri og pocheret...

december 7, 2021

Juleboller med varme krydderier og appelsinskal

december 6, 2021

8 kommentarer

Dorte februar 9, 2015 - 1:36 pm

3 stars
Hej Julie Karla,

Hvilken æblemost har du brugt?

… og så har jeg lige et spørgsmål om loppefrøskaller.. Er det også dem der hedder fiber Husk som man kan købe i f.eks. Matas? indeholder 85% kostfibrer?

vh.
Dorte

Reply
Julie Karla februar 9, 2015 - 2:22 pm

Hej Dorte, Jeg har bare brugt en helt almindelig æblemost fra Änglamark i Super Brugsen. Ift. loppefrøskaller, så er det nemlig dem, der hedder FiberHUSK.

Reply
Dorte februar 9, 2015 - 3:43 pm

Tak .. så er det bare med at få det prøvet 🙂

Jeg skal også prøve at kaste mig ud i noget chia – grød/pudding.. det er jeg meget spændt på. Kan ikke forestille mig hvad chia smager af.. men det skal altså prøves 😀

vh.
Dorte

Reply
Julie Karla februar 9, 2015 - 6:56 pm

Det kan varmt anbefales! Chia i sig selv, smager ikke af så meget, men når man blander dem med væde, får man en fantastisk grød/mousse-agtig konsistens. Og når man blender det med frosne stykker banan, som jeg altid gør, får man en luftig mousse, som smager så skønt, og som man kan tilsætte alt muligt.

Reply
Cecilie februar 9, 2015 - 4:47 pm

Hej Julie Karla

Jeg selv har heller ikke fundet de fintvalsede ruggryn i sin reneste form, men Kornkammeret fører en (ofte ret billig) ruggryn med 80% fintvalsede ruggryn og 20% havregryn. Her til morgen blandede jeg yderligere lidt hele rugflager i min morgengrød og det var super lækkert! Det gav en yderligere grovere tekstur på grøden, som jeg er tilhænger af, når det gælder min grød 🙂
Tak for en inspirerende blog med de smukkeste billeder.

Hilsen Cecilie

Reply
Julie Karla februar 9, 2015 - 6:52 pm

Tak for tippet Cecilie! Det med Kornkammeret vidste jeg slet ikke. Elsker også den lidt grovere grød og laver også ofte en grød på de grove rugflager. Og tak for de søde ord, jeg er glad for, at du læser med!

Reply
Rikke Ahlberg juli 10, 2015 - 7:26 am

Så har jeg lige prøvet at lave denne triffili til morgenmad. Wauw, hvor er den god!!

Jeg lavede den med havregryn og fromage frais, da det var alt jeg havde – og så med rabarberkompot af rabarber fra haven, som jeg alligevel havde stående 🙂

Jeg glæder mig til at prøve at lave den med rugflager og skyr. Den var SÅ fantastisk 🙂

Reply
Julie Karla juli 11, 2015 - 3:17 pm

Ih hvor skønt at høre Rikke! Jeg er også helt vild med den, og det gode er jo, at man kan bruge lige præcis den form for yoghurt man har lyst til og gryn for den sags skyld.

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen