JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Sund januar

af Julie Karla januar 8, 2015
Skrevet af Julie Karla januar 8, 2015

Jeg må sige, at jeg i denne første uge af det nye år har levet op til ambitionen om en sund januar. Jeg har fået trænet og spist masser af lækker sund mad, og jeg glæder mig til at fortsætte den samme gode stil i næste uge. I løbet af ugen har jeg skrevet ned, hvad jeg har spist, og håber at det kan give lidt inspiration.

Sund januar – Årets første uge

Torsdag (1. januar)

Til morgenmad spiste jeg to spejlæg og et stykke rug-knækbrød med ost. Plus en del kopper kaffe for lige at kickstarte dagen derpå med en smule tømmermænd. Heldigvis var de ikke så slemme, da jeg må have forbrændt meget af alkoholen i de par timer jeg befandt mig på dansegulvet.

Frokosten blev en rug-knækbrød med ost, skinke, sennepsmayo og friske spirer.

Aftenmaden blev denne dejlige salat med kylling og med skønne ting som frisk økologisk ananas, frilandsbacon, søde cherrytomater og chili-cashewnødder. Faktisk en rimelig sund start på det nye  år.

Salat med kylling og ingefær| www.juliekarla.dk

Fredag

Startede morgenen med et stykke knækbrød med hytteost og et blødkogt æg samt to kopper kaffe.

Frokosten blev til en blandet salat med kylling fra dagen før, hytteost, avocado, cashewnødder og en masse blandet grønt.

Om eftermiddagen fik jeg endelig taget hul på min træning igen efter den desværre har ligget lidt stille henover julen og vel nok det meste af december. Så skønt! Slappede af bagefter med en god cafe latte og to af mine daddelkugler.

Daddelkugler med chia | www.juliekarla.dk

Om aftenen nød jeg en stor portion af denne her lækre salat med bagte rødbeder, friske spirer, pistacienødder og masser af god gedeost.

Rødbedesalat med gedeost og spirer | www.juliekarla.dk

Lørdag

Weekend!… og dermed tid til at lave lidt ekstra godt om morgenen. Derfor blev det til en chiagrød lavet på kokosmælk og blendet med masser af frisk ananas og vaniljepulver og toppet med pistacienødder. Opskriften kommer på bloggen snart!

DSC_0895

Frokosten blev rug-knækbrød med avocado, der var rørt sammen med hytteost og smagt til med salt og peber. Det smager faktisk virkelig godt.

Der røg også lige en daddelkugle eller to ned med eftermiddagskaffen.

Aftensmaden bestod af en stor salat med birkerøget ørred, som Mikkel havde taget med hjem fra Island, avocado, grapefrugt og rødløg. Super lækker kombination, som varmt kan anbefales.

Sund januar

Søndag

Min morgenmad bestod af denne her bircher musli med rugflager og to kopper kaffe. Den musli laver jeg ofte, for det smager simpelthen så skønt. Især fordi jeg brugte en æblemost fra Løgismose, hvor der er ingefær i, og det er godt!

Musli

Frokosten bestod af en æggemad med sennepsmayo og friske spirer, men det bedste ved dagen var helt klart aftensmaden, som bestod af min speltotto med blomkål. Elsker den ret og laver den igen og igen. Toppede den med friskrevet citronskal, masser af timian og bacondrys. Mums…

Speltotto | www.juliekarla.dk

Om aftenen drak jeg min aftenkaffe og nød de sidste sunde daddelkugler, og dermed det sidste (sunde) juleslik, jeg havde tilbage. Øv…

Mandag

Om morgenen spiste jeg endnu engang en portion bircher musli med rugflager, som jeg havde til overs fra dagen før. Den bliver kun endnu bedre af at stå en dag til i køleskabet, synes jeg. Så den nød jeg sammen et godt drys blandede nødder og min kaffe.

Min frokost bestod af en hurtig “klap sammen” med noget økologisk proteinbrød, som jeg har købt i Sverige, og som faktisk smager ret godt. Fyldet var en god gedeost og lidt chili spegepølse.

Aftensmaden blev rester fra dagen før, og hvad der ellers lige var i køleskabet. Elsker det med en gang i mellem at komme helt til bunds i køleskabet og få spist alt op. Det giver en god fornemmelse. “Resterne” bestod af en portion speltotto med blomkål og så en tomatsalat med hytteost, ristede solsikkekerner og masser af forskellige hjemmespirede spirer.

Tirsdag

Morgenen blev brugt på at nyde en dejlig skål tykmælk, æblekompot og lynristede kanel-rugflager. Dertil to kopper kaffe.

Om formiddagen spiste jeg nødder og gulerødder.

Til frokost spiste jeg igen en rugbrødssandwich på det økologiske proteinbrød med fyld af en rigtig god dildpesto, som jeg har købt og skiver af en god fast gedeost.

Vi havde gæster om aftenen, men jeg kom sent hjem, så det skulle alligevel være lidt nemt. Det blev derfor til økologisk stegt flæsk med en rodfrugtsalat med citron, timian og ristede græskarkerner, og en salat med revet blomkål, tomat, hjemmespirede spirer og den gode dildpesto. Vi drak en super, super god naturvin til, som jeg har købt i en øko- og naturvinsbutik i Torvehallerne.

Efter middagen nød vi noget lækkert chokolade fra Chocolate and Love og god kaffe.

Onsdag

Til morgenmad spiste jeg en super lækker chiagrød eller mousse var det nok snarere. Jeg havde lavet en chiagrød på kokosmælk aftenen før og om morgenen blendede jeg den sammen med hindbær (som jeg havde kogt med vaniljepulver nogle dage forinden) og frosne stykker banan. Det blev til en super lækker hindbær-chiamousse, som klart skal laves igen.

Til frokost spiste jeg en rodfrugtsalat og resterne af gårsdagens blomkålssalat, et æg og en skål hytteost.

Om eftermiddagen tog jeg ned i fitnesscentret for at træne. Virkelig dejligt!

Aftensmaden bestod igen af bagte rodfrugter med dildpesto, 2 spejlæg og en lækker tomatsalat med gedefeta og ristede græskarkerner. Følte mig rimelig sund ovenpå den her dag.

Torsdag

Til morgen spiste jeg en æggemad på knækbrød og to kopper kaffe.

Frokosten bestod af en blandet salat med bagte rødbeder og hytteost, og proteinbrød med chilispegepølse, tomat og hummus.

Aftensmaden blev spist på mit yndlingssted i byen nemlig Sankt Annæ 8, der ligger et stenkast fra mig. Det kan man nok betegne som mit stamsted. Her fik jeg to glas skøn rødvin. Et glas Zinfandel (min yndlingdrue) og et glas naturvin. Dertil delte Mikkel og jeg et bræt med forskellige lækre pølser, ost og paté. Måske ikke det allersundeste måltid, men jeg sprang brødet over, så det går nok.

 

 

9 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Rødbedesalat med gedeost
Næste indlæg
Krydrede kager med mandelmel

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Få Venindemad til 100 kr!

august 26, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

Energibesparende opskrifter og andre gode tips til at...

september 9, 2022

9 kommentarer

Camilla L W januar 8, 2015 - 8:40 pm

Tak for en god og inspirerende blog. Må jeg høre, hvor du har købt din dildpesto?

Reply
Julie Karla januar 10, 2015 - 10:46 am

Tak fordi du kigger med Camilla. Den har jeg købt i Malmø, men det ku’ være jeg skulle lave en selv : )

Reply
Amalie januar 9, 2015 - 2:09 pm

Meget inspirerende indlæg, lyder som nogle super lækre opskrifter! 🙂
Knus Amalie, sundesager.dk

Reply
Julie Karla januar 10, 2015 - 10:45 am

Tak Amalie, Det var i hvert fald en uge med dejlig mad ; )

Reply
Frida Pihl januar 9, 2015 - 8:38 pm

Det lyder så lækkert det hele!
Jeg har lavet dine dadelkugler i dag – mmmh!
Er det hjemmebagt knækbrød, du spiser – eller hvilken type er det?

Reply
Julie Karla januar 10, 2015 - 10:45 am

Tak Frida, og dejligt at du kan lide mine daddelkugler. Elsker dem også! Nej, det er svensk rug-knækbrød. Lavet på 100 % rugmel. Jeg køber altid nogle pakker af helt tynde, runde knækbrød, når jeg er i Malmø.

Reply
Ida januar 11, 2015 - 11:26 am

Super inspirerende med de her indlæg 🙂

Tror jeg vil prøve at kaste mig ud i den chiagrød.

Reply
Maiken januar 21, 2015 - 6:55 pm

Dejligt inspirerende indlæg! Jeg har lige et måske lidt dumt spørgsmål, men jeg kunne rigtig godt tænke mig at spise mere hytteost, især til frokost, da jeg i modsætning til resten af Danmark ikke gider spise rugbrød hver dag og derfor prøver at variere frokosten lidt. Kan se, at du den ene dag spiste en salat med kylling og hytteost til frokost, og jeg vil derfor høre, hvordan du bruger hytteosten i den sammenhæng? Altså spiser du den ved siden af eller rører du den op til en slags “dressing”?

Mvh Maiken

Reply
Julie Karla januar 21, 2015 - 7:38 pm

Hej Majken. Jeg elsker hytteost, så faktisk hælder jeg det bare oven på min salat, som det er. Det gør salaten dejligt mættende, og jeg elsker den cremede og syrlige smag i salaten. Jeg spiser i det hele taget hytteost til rigtig mange ting, da jeg synes, det er en rigtig god kilde til protein uden alt for meget fedt. Så det kan varmt anbefales ; )

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Bagt fennikel med citron

    april 1, 2019
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen