JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Chiagrød med kakao

af Julie Karla februar 16, 2014
Skrevet af Julie Karla februar 16, 2014

Her kommer mit første forsøg med at lave chiagrød med kakao, og jeg er helt solgt! Jeg har længe gerne ville prøve at bruge chiafrø i min madlavning, og i denne weekend kom jeg så endelig i gang. Mikkel havde taget en fantastisk gave med hjem til mig fra hans forretningsrejse i Berlin med alle mulige lækre økologiske produkter fra det tyske BioMarkt og heriblandt chiafrø. Man kan dog også købe dem i helsekostforretninger i Danmark, og jeg har faktisk også set dem i Føtex.chiagrød med kakao

Hvad er chia og hvorfor er chiagrød med kakao så godt?

Chiafrø er nogle bittesmå frø, som er proppet med sunde næringstoffer som bl.a. omega-3, og så har de et højt indhold af kostfibre og proteiner. Når de små frø blandes med væske, svulmer de op til en geleagtig masse, som gør dem super velegnede i en grød som denne her chiagrød med kakao, men de er også gode at bruge i brød.

Denne her chiagrød smager som en dessert, men er jo så sund, at man sagtens kan nyde den til morgenmad. Måske minder den snarere om en mousse i konsistensen, hvilket jo heller ikke gør noget. Jeg er helt solgt, og kommer til at spise denne her chiagrød de næste mange morgener.

Topping som du har lyst!

Man kan toppe sin chiagrød med, hvad man har lyst til. Jeg tror f.eks. også, at blåbær ville være lækkert som topping. Jeg kan dog også klart anbefale det, som jeg brugte denne gang, nemlig kakaonibs, ristede hasselnødder og kokosflager. Det smagte skønt!

Da det jo er første gang, at jeg har forsøgt mig med disse små fantastiske frø, er jeg nysgerrig på, hvad man ellers kan bruge chiafrøene til. Så hvis du har nogle tips til lækre opskrifter med chiafrø ud over chiagrød, så vil jeg meget gerne høre dem!

For flere chiagrødopskrifter se bl.a. denne opskrift på sund chiagrød

lækker choco chia mouse
Udskriv
Chiagrød med kakako
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
5 min
Samlet tid
10 min
 

Super lækker og cremet chiagrød med kakao. Smager næsten som en chokolademousse. Denne her er bare sund!

Ret: Dessert, Morgenmad, Snack
Køkken: internationalt
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 2 store spsk chiafrø
  • 2 dl usødet mandelmælk
  • 1 lille frossen banan i skiver
  • 1 spsk kakao
  • ristede hasselnødder
  • ristede kokosflager
  • kakaonibs
Sådan gør du
  1. Aftenen før: Rør chiafrøene sammen med mandelmælk i en skål, og sæt skålen på køl i køleskabet natten over. Skær bananen i skiver, læg dem i en pose og frys dem ned til dagen efter.

  2. Dagen efter: Næste morgen er chiafrøene svulmet op, så man nu har en geleagtig masse. Hæld det over i en foodprocessor eller blender, og kom de frosne bananskiver i. Tilsæt kakao og blend indtil man har en fin og cremet chiagrød.

  3. Servér din chiagrød i en skål og pynt med hakkede, ristede hasselnødder, kokosflager og kakaonibs.

chiagrød med kakao opskrift
10 kommentarer
2
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Kageopskrifter – Sund Gulerodskage
Næste indlæg
Smørstegt julesalat med citron og ristede hasselnødder

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

10 kommentarer

Tina februar 17, 2014 - 7:55 pm

Uhmmm ser lækkert ud og god sammensætning af ingredienser:-)

Reply
Julie Karla februar 18, 2014 - 5:17 am

Tak Tina, det smager også skønt!

Reply
Gerda februar 18, 2014 - 9:11 am

Er chiafrø ikke det samme som quinoa?

Reply
Julie Karla februar 18, 2014 - 4:29 pm

Hej Gerda. Nej det er to forskellige slags frø.

Reply
Anita februar 18, 2014 - 6:38 pm

Jeg bruger altid chiafrø i mine knækbrød. Det er lækkert! 🙂

Reply
Julie Karla februar 19, 2014 - 5:07 am

Hej Anita. Det lyder som en super god idé. Det skal jeg huske til næste gang, jeg laver knækbrød : )

Reply
Anne-Sofie februar 19, 2014 - 5:50 pm

Kære Julie Karla

Ved du, om man kan bruge andre former for mælk end mandelmælk?

Reply
Julie Karla februar 19, 2014 - 7:17 pm

Hej Anne-Sofie. Ja du kan bruge alle former for mælk. Almindelig komælk, kokosmælk, rismælk mm.

Reply
Rikke Ahlberg februar 20, 2014 - 8:09 pm

Uhm, hvor ser det lækkert ud! Det skal prøves her i weekenden. Når du skriver kakao, er det så bare sådan noget almindeligt bagekakao, man også bruger i chokoladekager? Og de ristede hasselnødder og kokosflager du har pyntet med – rister du dem selv? Sorry – men laver virkelig sjældent noget nyt i et køkken 😉

Reply
Julie Karla februar 21, 2014 - 5:13 am

Hej Rikke, Ja, jeg bruger bare almindelig kakao, og de ristede hasselnødder har jeg købt ristede. Men du kan også sagtens købe de uristede, og så bare lige riste dem af på en pande og fjerne de overskydende skaller. Kokosflagerne har jeg købt ristede i Super Brugsen, men du kan også sagtens bruge groft kokosmel, som du måske evt. lige hurtigt rister af på panden. Du er altid velkommen til at spørge!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen