JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Sunde bananmuffins

af Julie Karla januar 6, 2017
Skrevet af Julie Karla januar 6, 2017

De her sunde bananmuffins er super nemme at lave og består egentlig blot af fire hovedingredienser. De er uden mel, hvidt raffineret sukker og fedtstof, men de smager stadig seriøst godt, og første batch er forsvundet som dug for solen!

Ikke mindst lillemanden har fået smag for dem, og selvfølgelig hans mor som snildt kan klemme to styks ned til formiddagskaffen! Især når de bliver skåret over på midten og smurt med rigeligt af den gode mandelsmør og et godt drys af mørk 80 % chokolade. Mums.

Sunde bananmuffins af Julie Karla

Sunde bananmuffins med fire hovedingredienser

De fire hovedingredienser i de her bananmuffins er banan (ta-daaa!), tørrede dadler, havregryn og æg. Og så skal der selvfølgelig lidt bagepulver i. Derudover har jeg tilsat lidt kanel og vaniljepulver. Du kunne også sagtens komme lidt kardemomme i dejen, hvis du har lyst. ELLER grofthakket mørk chokolade! Det vil jeg helt klart prøve næste gang.

Jeg har nemlig kun lavet dem her én gang. Og det var egentlig ret tilfældigt, at jeg kom på opskriften. For havde de her modne bananaer, som bare skulle bruges. Og så blev jeg bare så begejstret for dem, at de selvfølgelig allerede skal en tur på bloggen.

Glæder mig til at eksperimentere med nye varianter af dem. Og så tænker jeg også, at de her ville være gode, hvis man f.eks. skal have lidt sundt sødt med i sit barns institution, hvor man jo som oftest ikke må få kage eller slik. Jeg skal i hvert fald huske dem, når Nord engang skal have noget med. Smid endelig en kommentar, hvis du laver mine bananmuffins med dit helt eget twist. Det vil jeg så gerne høre!

Og så kan jeg ikke dy mig for lige at linke til en anden af mine “banan” favoritter, nemlig mine sunde bananpandekager, som i øvrigt også er uden hvidt raffineret sukker og hvedemel.

Er du dog meget mere til den helt klassiske opskrift på banankage, hvor der ER sukker og smør i, så tjek min opskrift på en svampet banankage med chokolade ud!

Sunde bananmuffins fra juliekarla.dk

5 fra 4 stemmer
Sunde bananmuffins
Udskriv
Sunde bananmuffins
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
30 min
 
Sunde bananmuffins der er super nemme at lave, og er et hit hos børn og voksne.
Ret: Dessert, kage, kager, Snack
Køkken: Amerikansk, dansk
Antal: 8 muffins
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 200 gr. skrællet meget moden banan
  • 2 stk æg
  • 100 gr. tørrede dadler
  • 100 gr. fint valsede havregryn
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. kanel
  • 1/4 tsk. ren vaniljepulver
  • Evt. grofthakket mørk chokolade
Sådan gør du
  1. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor eller blender, og blend indtil alt er blendet til en fin dej. Skrab evt. dejen ned af siderne undervejs.
  2. Fordel dejen i muffinsforme (jeg brugte silicone muffinsforme, som ikke skal smøres inden), og bag dine sunde bananmuffins ved 200 gr. i ca. 20 minutter, eller indtil de er let gyldenbrune.

Juliekarladk på Snapchat

Hey og så vil jeg lige give en heads up på, at jeg er kommet på Snapchat, hvis du har lyst til at følge mig der. Her vil jeg nok mest poste billeder og videoer af, hvad jeg spiser til hverdag, og hvad jeg kokkererer til den lille mand. Kunne være hyggeligt, hvis du ville kigge med. Mit navn er juliekarladk ligesom min Instagram profil.

Og hey, se lige det her billede af lillemanden, som ikke har til hensigt at vente på at mor er færdig med at tage billeder af de lækre bananmuffins! Det er virkelig sin sag både at foodstyle og tage billeder OG passe en lille baby. Men billederne kom da i hus efter et par forsøg. Og så var Nords og mors tålmodighed også brugt op!

Sunde bananmuffins uden mel og sukker

 

 

 

45 kommentarer
11
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
7 ideer til aftensmad i januar måned
Næste indlæg
Polenta opskrift med bagte gulerødder og gedeost

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

45 kommentarer

Sanne januar 6, 2017 - 11:01 am

Der ser virkelig lækre ud! 🙂

Reply
Julie Karla januar 6, 2017 - 11:39 am

Tak Sanne!

Reply
Trine januar 7, 2017 - 12:59 pm

Mon de kan fryses?

Reply
Julie Karla januar 8, 2017 - 6:18 am

Hej Trine, Det har jeg ikke prøvet endnu, men mon ikke!

Reply
Grethe februar 1, 2017 - 9:10 pm

Det har jeg prøvet, og det kan sagtens gå. De er fantastisk gode.

Reply
Julie Karla februar 7, 2017 - 11:57 am

Super!

Reply
Momo :) januar 7, 2017 - 5:52 pm

Så hyggeligt med mail fra dig 🙂

Endnu en dejlig opskrift fra dig – vil dog lige spørge, om man evt kan bruge andet end dadler, f.eks mere banan eller lidt mel, for det er som regel altid i køkkenet.

Glæder mig til mere fra dig.
‘

Reply
Julie Karla januar 8, 2017 - 6:17 am

Ihhh Tak! Dadlerne er med til at søde dem, så dem vil jeg dog ikke udelade. Og tusind tak fordi du læser med!

Reply
Trine Enemærke januar 8, 2017 - 8:11 pm

De er virkelig gode – har prøvet dem i dag. Tilføjede lige 50 g kokos og det smagte rigtig fint 🙂

Reply
Julie Karla januar 9, 2017 - 8:39 am

Dejligt at høre Trine, Og rigtig god idé med kokos! Det vil jeg huske til næste gang

Reply
Tea januar 16, 2017 - 5:43 pm

Nu er de lige sat i ovnen. Dejligt med inspiration til sundt bagværk. Mine blev pyntet med lidt mandler, og jeg glæder mig til at sætte tænderne i dem.
Gode tanker din vej

Reply
Julie Karla januar 16, 2017 - 5:48 pm

Dejligt at høre Tea! Og god idé med mandlerne. HÅber du kan li’ dem : )

Reply
maibritt februar 16, 2017 - 7:21 pm

4 stars
De er super gode 😀 Har prøvet at komme nogle af dem i fryseren inden at jeg spiste dem alle 😉

Reply
Pia april 6, 2017 - 4:19 pm

Kan man bruge friske dadler? ?

Reply
Rikke Buelund maj 21, 2017 - 10:12 am

Helt suveræne muffins Julie og ungerne elsker dem…. Den mindste får en med i madpakke, som en lille formiddagssnack 😉
Jeg har lidt en udfordring… Når jeg tager dem ud af ovnen er de flotte og høje, men efter kort tid falder de sammen…. Kan dette undgås og i så fald hvordan????

Tak for hjælpen 🙂

Reply
Julie Karla maj 21, 2017 - 4:25 pm

Hej Rikke, mine falder også lidt sammen. Men jeg blender måske dejen lidt længere tid, så den blir dejlig luftig, måske det kan hjælpe.

Reply
Julie Karla maj 21, 2017 - 4:26 pm

Og hvor er jeg glad for at høre, at de er et hit hjemme hos dig, det er de os hos min dreng ?

Reply
Kitt juni 7, 2017 - 3:59 pm

Lyder lækkert.. Du skriver i teksten at æg er en af hovedingredienserne, men de står ikke bland de andre ingredienser i selve opskriften? Mon du kan oplyse antallet af æg? ?

Reply
Julie Karla juni 8, 2017 - 7:25 am

Hej Kitt, Der står 2 æg i opskriften ; )

Reply
Anne juni 20, 2017 - 6:58 am

Mmm, de ser gode ud! Dem vil jeg forsøge mig med. Hvor mon dine muffinsforme er fra? Jeg kan godt lide det “mønster”, de har 🙂

Reply
Julie Karla juni 20, 2017 - 11:33 am

Tak Anne, Ja det elsker jeg også, men desværre ved jeg det ikke, da jeg har fået silicone muffinsformene i gave for maaange år siden…

Reply
Fru Nielsen juli 13, 2017 - 7:32 am

5 stars
Uhhh klappe begejstret. ? lige sådan en opskrift jeg søger. Hvor mange bliver der ca hvis man bruger de alm papirforme ?

Reply
Julie Karla juli 13, 2017 - 8:36 am

Dejligt! Ih, jeg synes, jeg havde skrevet det i opskriften, men nu er det forsvundet. Men jeg mener altså, at der bliver ca 8 styks. Det er noget tid siden, jeg lavede dem sidst.

Reply
Ditte januar 8, 2018 - 8:07 am

De ser virkelig gode ud! Men gør det nogen forskel, om man bruger tørrede dadler eller de friske dadler, som findes i bakker i frugt- og grøntafdelingen? 🙂

Reply
Julie Karla januar 8, 2018 - 9:48 am

Mener du Medjool dadler? For dem tror jeg sagtens du kan bruge.

Reply
Ditte januar 8, 2018 - 12:12 pm

Jeg ved ikke helt, hvad man kalder dem. Men jeg laver tit dadelkugler, og der plejer jeg bare at bruge dem, der er i papæsker i supermarkedernes frugt- og grøntafdeling. Så jeg tænkte bare, om man mon ikke også kan bruge dem i opskriften i stedet for de tørrede? 🙂

Reply
Julie Karla januar 9, 2018 - 11:00 am

Jo, sagtens.

Reply
Nicoline Roos august 22, 2018 - 7:46 am

5 stars
Laver dem så tit for de er SÅ gode

Reply
Julie Karla august 22, 2018 - 10:30 am

Åh hvor dejligt at høre!

Reply
Stina juni 27, 2019 - 12:50 pm

Kan man godt lave dem 2 dage inden de skal serveres?

Reply
Julie Karla juli 1, 2019 - 10:11 am

Nej, jeg vil sige de er bedst på dagen eller dagen efter. Da der jo ikke er fedtstof i.

Reply
Majbrit august 5, 2019 - 1:53 pm

5 stars
Mums de er lækre.
Jeg har brugt “friske dadler” dem i bakker i frugt afdelingen.

Reply
Julie Karla august 7, 2019 - 10:34 am

Yay, hvor er jeg glad for at høre det!

Reply
Maria kongerslev september 19, 2020 - 12:40 pm

Hvor mange kj er der i hver muffin?

Reply
Julie Karla januar 24, 2021 - 6:21 pm

Uh det ved jeg desværre ikke.

Reply
Mette december 20, 2020 - 5:49 am

5 stars
De blev virkelig lækre. Jeg tilføjede blåbær da jeg lige havde en rest i fryseren. Og jeg må sige wow de er lækre 😊 tak for opskriften

Reply
Julie Karla januar 24, 2021 - 6:20 pm

Uh det lyder også godt med blåbær!

Reply
Lise Wegener januar 23, 2021 - 10:26 pm

5 stars
Super lækre sunde muffins. Jeg fik lavet mange små i papirforme 👍😊🧁

Reply
Julie Karla januar 24, 2021 - 6:20 pm

Ih hvor dejligt at høre!

Reply
Kathe Kjær Madsen februar 23, 2021 - 8:19 pm

Jeg glæder mig til at prøve dem

Reply
Julie Karla februar 26, 2021 - 10:04 am

Jeg håber du vil kunne lide dem!

Reply
Line oktober 19, 2021 - 4:46 pm

5 stars
Vil bare fortælle at jeg elsker opskriften! Den er perfekt til min 2 årige mus. Vi spiser dem på alle tider af døgnet og om morgen evt skåret over og med lidt smør på 😍

I dag tog jeg chancen og byttede banan ud med 200g kogte græskartern og tilføjede kardemomme – det blev skide godt 😍

Reply
Julie Karla oktober 20, 2021 - 10:24 am

Ih hvor er det dejligt at høre! Og gud hvor en god ide!

Reply
Trine januar 21, 2025 - 3:31 pm

Smager super godt og en dejlig snack/sund kage at kunne spise som mellemmåltid når sulten melder sig og man har brug for lidt energi og mæthed.
Jeg laver mig lige en dobbeltportion 👍

Reply
Julie Karla marts 24, 2025 - 8:42 am

Så dejligt at høre!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen