De her sunde bananpandekager er fra min e-bog “Min Sunde Uge”, som jeg lavede for noget tid siden. E-bogen indeholder 21 opskrifter, der giver inspiration til morgen, middag- og aftensmad i en hel uge. Opskrifter, som jeg selv holder meget af at lave. Måske du allerede har downloadet den gratis, ellers kan du i hvert fald stadig nå at gøre det her på min side med kogebøger.
Jeg er ret vild med de her sunde bananpandekager, da de smager skønt af banan, og så er de lidt lettere end almindelige bananpandekager, da jeg ikke har puttet hvedemel i. I stedet har jeg brugt kokosfibermel, som man nu kan købe i de fleste større supermarkeder og i alle helsekostforretninger. Det er egentlig bare kokos, der er blendet helt fint til mel. Og så suger det enormt meget væske til sig, så man skal ikke bruge særligt meget ad gangen.
Sunde bananpandekager med bær
På de billeder I kan se ovenfor, serverede jeg en lækker økologisk appelsinmarmelade til mine sunde bananpandekager. Jeg synes, at den syrlige appelsin spiller helt vildt godt sammen med den søde banan. Men jeg har også lavet en udgave med blåbær.
Jeg havde nemlig nogle optøede blåbær, som jeg egentlig bare puttede ovenpå bananpandekagerne, da de lå på panden og stegte på den ene side. De passede også super godt til den søde banansmag, og det er generelt bare dejligt med lidt syrligt kontrast til de søde pandekager. Så hermed nogle anbefalinger til, hvordan du kan variere dine sunde bananpandekager lidt.
- 200 gr. skrællet meget moden banan
- 2 spsk. kokosfibermel
- 1/2 tsk. vaniljepulver
- 1 tsk. bagepulver
- 2 æg
- 1 stor spsk. kokosolie
- Blend banan sammen med æg og vaniljepulver i en blender eller foodprocessor, indtil man har en lind, fin masse.
- Hæld bananmassen over i en skål og pisk kokosfibermel og bagepulver i.
- Varm kokosolie op på en pande. Hæld små portioner af dej ud på den varme pande, så man får små fine pandekager. Lad dem stege et par minutter, før de forsigtigt vendes med en tynd spatel.
- NB! De kan være lidt svære at vende, så man skal være hurtig, når de skal vendes.
- Servér bananpandekagerne med smør eller agavesirup, eller som jeg gjorde med en lækker appelsinmarmelade.
Forresten, prøv også at se denne video på sunde brunchpandekager, hvis du vil have lidt ekstra inspiration… Det er godt nok ikke sunde bananpandekager, som opskriften ovenfor, men jeg synes dog stadigvæk, at de her brunchpandekager også fortjener et lille kig.