JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Sunde dadelkugler med appelsin

af Julie Karla oktober 18, 2017
Skrevet af Julie Karla oktober 18, 2017

Sunde dadelkugler med appelsin – De har stået på min blog-to-do liste ret så længe efterhånden, og nu fik jeg dem endelig lavet. Og hvorfor skulle de så laves? Jo, fordi jeg har indset, at jeg har brugt ALT for mange penge på mine yndlings dadelbarer fra Ganefryd med netop appelsin.

Og nu går den ikke længere. Det må være billigere for mig at lave dem selv, når man tager højde for mit forbrug. Og Nord er også blevet vild med dem, så det er dobbelt op ik’ så godt! Hvis I forstår…Sunde dadelkugler med appelsin

Sunde dadelkugler med appelsin – seriøst de smager godt

Jeg er altså helt vild med dem her. Jeg har før lavet forskellige dadelkugler og dadelbarer som f.eks. de her dadelbarer med citron og chia (bemærk jeg har vist stavet dadel forkert med to d’er!), men hittet er at tilsætte lidt revet appelsinskal. Det er det, der gør tricket!

Nedenunder opskriften kan I i øvrigt se en lille video, hvor jeg laver mine dadelkugler. Bemærk, at i opskriften laver jeg en 3 dobbelt portion (ja, så vild er jeg med dem!), men fremgangsmåden er den samme.

Sunde dadelkugler med appelsinNem hindbærcreme med chia

Sunde dadelkugler med appelsin
Udskriv
Sunde dadelkugler med appelsin
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
5 min
Samlet tid
10 min
 

Lækre, søde og sunde dadelkugler med appelsin og kakao. Når den søde tand trænger sig på.

Ret: Dessert, kage, konfekt
Køkken: dansk
Antal: 10 sunde dadelkugler
Ingredienser
  • 7 stk medjool dadler
  • 50 gr usaltede cashewnødder
  • 25 gr kokosmel
  • fintrevet skal af 1/4 øko appelsin
  • 2 tsk kakao
Sådan gør du
  1. Kom de udstenede dadler, cashewnødder, fintrevet appelsinskal og kakao i en foodprocessor og blend indtil du har en sammenhængende masse.

  2. Kom kokosmelet i og blend igen et par sekunder på fuld styrke, indtil den igen virker sammenhængende, men noget kokosmel stadig er synligt. Jeg kan nemlig godt lide, når der stadig er lidt kokos at tygge på.

  3. Rul til små fine dadelkugler. Rul dem i kokos og opbevar dem på køl i op til en uge.

Sunde dadelkugler – En super eftermiddagssnack for børn og voksne

De her sunde dadelkugler er perfekte som eftermiddagssnack. Jeg elsker i hvert fald at få en (arh 2..3) til eftermiddagskaffen. De er også gode at have med som snack i tasken. Der er jo cashewnødder i, så der er masser af energi i de her dadelkugler.

Og så er det simpelthen så sødt, når Nord prøver at sige dadelkugler. Det er også et meget svært ord, så hvis det ikke var fordi, at jeg vidste, hvad han talte om, ville ingen kunne forstå det ord.

Han prøver i det hele taget for tiden at efterligne de fleste nye ord, vi bruger overfor ham. Det er så sødt, og totalt kært at have sådan et lille pludrehoved gående. Det er sjovt, for mine forældre, der var her i weekenden, syntes jeg var riiiimelig god til at tyde hans sprog. Og det er jeg vel egentlig også, men det er nu nok ikke så mærkeligt, når man tænker på, at vi har været sammen non stop i en måned i Kroatien for ikke så lang tid siden.

Åh… al den snak om lillemanden får mig lyst til lige at dele et lille billede fra Kroatien med Nord og jeg. Det er fra vores yndlingscafe i Losinj, som var et særligt hit pga. deres legetøjskasse, som Nord kunne få masser af tid til at gå med, mens vi nød vores cappucino eller vino ; )

 

Variér dine sunde dadelkugler med andre smage

Og så lige tilbage til opskriften igen. For som overskriften siger, kan du sagtens variere dine dadelkugler med andre smage. Jeg gør tit det, at jeg lige bruger, hvad jeg har ved hånden. Hvad enten det er appelsin, citron eller frisk ingefær.

Nedenfor vil jeg give dig nogle forslag til hvordan du kan pimpe dine sunde dadelkugler, så du altid har en sjov snack liggende, når du bliver lækkersulten.

Dadelkugler med…

Prøv at komme disse ingredienser i dine dadelkugler:

  • Revet citronskal og vanilje
  • Fintrevet ingefær
  • Kardemomme og kanel
  • Pebernøddesmag som i mine raw pebernødder
  • Lakridspulver
  • Tilsæt superfood pulver som f.eks. baobab pulver, goji bær pulver eller curcuma pulver.

Så det er egentlig bare, at kaste sig ud i det. Det er jo ofte, når man giver sig selv lov til at være kreativ i køkkenet, at de gode opskrifter opstår. Det ved jeg alt om. Og jeg elsker at eksperimentere med smagene i dadelkuglerne.

Selvom jeg må indrømme, at har et meget soft spot for de her dadelkugler med appelsin og kakao. Det er nok ikke så underligt, da min yndlingschokolade også er chokolade med lige netop den smagskombination.

Nå, det var en meget lang tekst om sundt dadelslik. Men jeg håber da, at jeg trods alt, har givet dig mod på tanden til selv at lave dem, og selv spare de der mange penge på sundt slik, som der efterhånden er meget af i butikkerne.

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Opskrift på bananasplit til morgenmad
Næste indlæg
Kylling i fad med basilikumscreme

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen