JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Sunde gulerodsmuffins med cashew creme

af Julie Karla november 14, 2017
Skrevet af Julie Karla november 14, 2017

Jeg har rimelig meget optur over de her sunde gulerodsmuffins med den bedste cashew creme. Optur fordi jeg længe har eksperimenteret med opskriften, og nu endelig synes den sidder der.

De er sundere end den klassiske gulerodsmuffin (som jeg altså også rigtig godt kan li’!) fordi de er fyldt med gulerod, sød kartoffel og havregryn. Jeg er blevet inspireret af min opskrift på sunde bananmuffins, hvor mange af de samme ingredienser går igen. Og tanken for mig er at lave nogle søde, sunde(re) muffins, som jeg kan give Nord som eftermiddagssnack. Og han er vild med dem her! Det er jeg også.Sunde gulerodsmuffins med cashew cremeSunde gulerodsmuffins

Sunde gulerodsmuffins med cashew creme
Udskriv
Sunde gulerodsmuffins med cashew creme
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
35 min
 

Lækre sunde gulerodsmuffins med den lækeste cashew nøddecreme. Mums!

Ret: Dessert, kager
Køkken: dansk, internationalt
Antal: 10 gulerodsmuffins
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 2 store gulerødder og 1 sød kartoffel svarende til 250 gr i alt!
  • 150 gr grovvalsede havregryn
  • 150 gr udstenede Medjool dadler
  • 2 stk æg
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 lille håndfuld rosiner
Cashew creme
  • 100 gr usaltede cashewnødder lagt i blød forinden i 2-3 timer
  • 2 spsk agavesirup
  • 2 spsk valgfri mælk jeg brugte havremælk
  • 1 tsk citronsaft
  • 1/2 tsk fint revet citronskal
  • 1/4 tsk ren vaniljepulver
Sådan gør du
  1. Skræl gulerødder og kartoffel , skær dem i mellemstore stykker, og kog dem møre.

  2. Skyl de færdigkogte grøntsager med koldt vand, så de hurtigt køles ned, og sæt til side.

  3. Blend havregrynene i en food processor eller blender, indtil man har groft mel.

  4. Kom de kogte grøntsager, æg, Medjool dadler, bagepulver og kanel i og blend. Der skal blendes indtil man har en fin ensartet muffinsdej.

  5. Vend til sidst rosiner i, og fordel dejen i 10 muffinsforme. Jeg brugte siliconeforme, da dejen godt kan hænge ved papirsforme. Bruger du papirsforme kan du evt. komme lidt kokosolie i bunden, det har hjulpet hos mig.

  6. Bag gulerodsmuffins i ca. 20 minutter ved 200 grader og lav cashew cremen imens.

Cashew creme
  1. Blend de iblødlagte cashew nødder sammen med de øvrige ingredienser indtil man har en lækker, fin creme. Det tager lige lidt tid, og skrab gerne ned af siderne med en spatel undervejs.

  2. Sæt cashew cremen på køl, indtil den skal bruges.

  3. Pynt de afkølede sunde gulerodsmuffins med cashew cremen og Nyd!

gulerodsmuffinsSunde gulerodsmuffins med cashew creme eller mandelsmør!

Der er ikke noget fedtstof i de her muffins, så det klær’ dem rigtig godt med denne her cashew creme lavet på usaltede cashewnødder. Der er en masse god fedme i (masser af de gode fedtstoffer vel at mærke). Men jeg skal heller ikke lægge skjul på, at jeg i særlig grad nyder at spise de her sunde gulerodsmuffins sammen med et godt lag mandelsmør. Jeg halvér dem sådan set bare og kommer mandelsmør på.

Så jeg vil føje de her gulerodsmuffins til min favoritliste over søde, sunde sager. Det er ret sjovt, for det der med at bage helt traditionelle kageopskrifter, det er jeg simpelthen ikke en mester til. Jeg ville bage en helt klassisk gulerodskage den anden dag. Men det kiksede fuldstændig, den smagte nærmest kun af smør. Sådan er det heldigvis ikke med de lidt mere sunde kager, for dem elsker jeg at lave og syntes faktisk også, hvis jeg selv skal sige det, at resultatet ofte bliver ret godt. Er spændt på at høre, hvad I synes om de her sunde gulerodsmuffins med cashew creme. Mmmm… ja, husk cashew cremen. Den løfter virkelig de her gulerodsmuffins et par niveauer op. Mums det er godt.Sunde gulerodsmuffins med cashew frosting

4 kommentarer
1
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Quesadillas i vaffeljern
Næste indlæg
Sunde bananvafler

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

4 kommentarer

Inger november 15, 2017 - 6:58 am

Mums de ser lækre ud – er cremen tyk nok til at komme på via en sprøjtepose?

Reply
Julie Karla november 15, 2017 - 8:54 am

Hej Inger, Ja det kan den sagtens!

Reply
Katrine oktober 14, 2019 - 5:36 pm

Kan de fryses?

Reply
Julie Karla oktober 17, 2019 - 8:22 am

Ja sagtens

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen