JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Sunde havregrynskager, som alle kan lave!

af Julie Karla marts 24, 2013
Skrevet af Julie Karla marts 24, 2013

Sunde havregrynskager er meget lettere at lave, end man skulle tro. Jeg er blevet ret så glad for de her skønne og ikke mindst sunde kager med havregryn og banan. De er sprøde udenpå og dejligt bløde indeni. Der er ikke noget smør i dem eller sukker, men de smager super godt, og jeg glæder mig til at tage dem med i rygsækken, når jeg skal sidde på læsesalen i næste uge. Det er den helt perfekte eftermiddagssnack.

Sunde havregrynskager helt uden hvidt sukker!

Det gode ved de her kager er, at de kan fyldes med alt muligt fyld. Grundopskriften er bare banan, havregryn og æggehvide, men ellers kan man putte alle de nødder, tørrede frugter og chokolade i, som man har lyst til. Det er dog vigtigt, at man bruger meget modne bananer, som er brunplettede, da det er dem, der gør kagerne søde. Jeg har valgt at putte tørrede økologiske tranebær og kokosflager i, og det smagte super godt. Jeg bagte også en plade med mandler på toppen, og det kan også varmt anbefales. Næste gang (hvilket nok bliver i morgen) tror jeg, at der skal lidt mørk chokolade, masser af mandler og måske abrikoser i – bare for at prøve en variant af de her sunde havregrynskager.

Se også: Sunde kokosmakroner

Sunde Havregrynskager

Opskrift på Sunde Havregrynskager

Udskriv
Sunde havregrynskager, som alle kan lave!
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
20 min
 
Ret: bagværk
Antal: 12 -15
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 300 gr. meget moden banan
  • 1 æggehvide æg str. L
  • 100 gr. fint valsede havregryn
  • 50 gr. grov valsede havregryn
  • 1 stor håndfuld tranebær
  • 1 stor håndfuld kokosflager
  • Evt. mandler til pynt
Sådan gør du
  1. Mos de skrællede bananer. Jeg plejer at bruge bagsiden af en grydeske i stedet for en gaffel.
  2. Tilsæt æggehviden og rør havregrynene i.
  3. Tilsæt tranebær og kokosflager.
  4. Form små havregrynskager med en ske og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  5. Pynt evt. med mandler og bag kagerne ved 200 gr. i ca. 15-20 minutter, indtil de har en gylden brun overflade.

 

lækre havregrynskager
Se også: 9 opskrifter med modne bananer
sunde, nemme havregrynskager
sunde havregrynskager
11 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Spansk biksemad med chorizo og butterbeans
Næste indlæg
Squashlasagne med citron-ricotta, parmaskinke og pinjekerner

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

Brunsviger opskrift – mit bud på én af...

november 8, 2022

Æblekage med marcipan og kardemomme og æbler både...

oktober 28, 2022

11 kommentarer

Lotte marts 24, 2013 - 5:13 pm

Hej! Du kan med fordel fryse bananer først, inden du bruger dem til bagværk eller smoothies. Jeg ved ikke hvad frysningen gør, men det fremhæver alt det søde i bananerne, uanset om de er nye eller “gamle”

Mange hilsner fra
Kokkepigen :-))

Reply
Julie Karla marts 24, 2013 - 6:32 pm

Hej Lotte!
Tak for tippet! Det vil jeg da prøve : )
Kærlig hilsen
Julie Karla

Reply
Anne november 6, 2014 - 6:33 pm

5 stars
lækker opskrift!

Reply
Stine Andersen marts 19, 2015 - 4:42 pm

kan man bruge rossiner istedet for tranebær?:)

Reply
Julie Karla marts 23, 2015 - 3:50 pm

Sagtens : )

Reply
Mette juni 20, 2015 - 2:29 pm

4 stars
Tak for en rigtig god opskrift! 🙂

Normalt lægger jeg ikke inde med grovvalsede havregryn, så jeg brugte muësli i stedet. Det kan sagtens anbefales som et alternativ 🙂

Reply
Julie Karla juni 20, 2015 - 2:51 pm

Selv tak Mette, og god idé med müslien!

Reply
Tine marts 29, 2016 - 7:06 am

Hej Karla

Kan havregrynskagerne bages dagen før, eller bør de spises umiddelbart efter bagningen?

Mvh
Tine

Reply
Julie Karla marts 30, 2016 - 6:58 am

Hej Tine, De er helt klart bedst på selve dagen, da der ikke er fedtstof i. KH Julie K.

Reply
Bente Petersen april 26, 2016 - 1:14 pm

Har i dag lavet disse MUMS havrebanankager 2 gange.
Havde intet tørret frugt, men brugte i stedet solsikkekerner og en teske honning.
Første gang brugte jeg kun æggehvide som der stod i opskriften, men anden gang brugte jeg hele ægget.
Begge gange blev de Suuuuper lækre.
Er der en bestemt grund til at du Ikke bruger hele ægget?
I øvrigt er det skønt at zappe rundt i alle dine dejlige opskrifter.
Hilsen mormor Bente

Reply
Julie Karla april 26, 2016 - 3:26 pm

Hvor dejligt Bente, det er jeg super glad for at høre. Nej, det er der ikke. Brugte bare kun æggehviden, da jeg vidste, det var godt til at binde dejen sammen.

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen