JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Sunde kokosmakroner

af Julie Karla oktober 26, 2013
Skrevet af Julie Karla oktober 26, 2013

I dag er det min søde mand Mikkels fødselsdag, og morgenen har stået på morgenbrød fra Lagkagehuset, forskellige oste, hjemmelavet marmelade, figencreme og en masse god kaffe. I aften skal vi på hans yndlingsrestaurant Retour i København og spise Rib Eye med den klassiske bearnaise. Vi er meget ude at spise for tiden, da vi har fået en del gavekort til restaurantbesøg i bryllupsgave, hvilket jo er fantastisk. Men så er det også meget godt, at vi spiser ret sundt i hverdagene.

Jeg prøver for så vidt at undgå det hvide sukker i løbet af hverdagene og holder mig til frugt og mørk chokolade, og det er faktisk ikke så svært. Derfor var jeg også meget begejstret for disse kokosmakroner, som jeg eksperimenterede med i forgårs. De blev super gode. Jeg havde kun en mørk chokolade 70 % med appelsin, men det blev faktisk overraskende godt. Men hvis man ikke er til det, kan man sagtens bare vælge en mørk chokolade uden smag. Endelig er det vigtigt at sige, at man skal bruge nogle meget modne bananer, da det er dem, der søder de små, lækre kokosmakroner.

kokosmakroner fra www.juliekarla.dk

Udskriv
Sunde kokosmakroner
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
20 min
 

De allerbedste sunde kokosmakroner, der smager vanedannende godt! Bemærk! Opskriften er opdateret pr. 10.09.14

Ret: Dessert, kage, Snack
Køkken: dansk
Antal: 5 kokosmakroner
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 100 gr. skrællet moden banan 1 mellemstor banan
  • 1 æggehvide Str. L
  • 75  gr. kokos
  • 25 gr. mørk orange chokolade 70-80 % kakao
Sådan gør du
  1. Mos bananerne og rør bananmosen sammen med æggehvide og kokos. Form små kokoskugler med en ske og læg dem på en bageplade. Bag kokosmakronerne ved 200 gr., indtil de er gyldne på toppen. Ca. 20 minutter. Lad dem køle af og dyp dem i smeltet mørk chokolade.
  2. Tip! Prøv at tilsætte en smule ren vaniljepulver fra Urtekram eller lidt kanel til dejen. Det er jeg sikker på smager godt.

kokosmakroner af www.juliekarla.dk

kokosmakroner | www.juliekarla.dk

12 kommentarer
4
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Rugbrødsmuffins med mørk chokolade og abrikoser
Næste indlæg
Groft bananbrød med valnødder

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

Brunsviger opskrift – mit bud på én af...

november 8, 2022

Æblekage med marcipan og kardemomme og æbler både...

oktober 28, 2022

12 kommentarer

Maria Vanløseblues oktober 30, 2013 - 9:22 pm

Tak for i aften Julie – det var så hyggeligt at møde dig!

Reply
Julie Karla oktober 31, 2013 - 6:07 am

I lige måde Maria! Det var super hyggeligt : )

Reply
Tine november 2, 2014 - 3:32 pm

Ihh hvor lækkert! Dem må jeg helt sikkert prøve, når jeg får gæster senere på ugen. Hvor længe tror du at de kan holde sig, og kan de mon fryses? 🙂

Reply
Julie Karla november 2, 2014 - 3:40 pm

Hej Tine, De kan varmt anbefales : ) De kan holde sig 2-3 dage, men der plejer de også at være spist. Jeg synes dog ikke, at de er så frysevenlige, så det vil jeg nok ikke anbefale. Mange hilsner Julie Karla

Reply
Tine november 2, 2014 - 3:52 pm

Ok, så venter jeg lige et par dage med at lave dem.. Og ja nok også farligt at lave dem for lang tid i forvejen, for man ender nok bare med at skulle lave flere 😉

Reply
Anne november 9, 2014 - 3:46 pm

5 stars
Mega lækker opskrift!

Reply
Heidi marts 20, 2016 - 3:05 pm

5 stars
Virkelig lækre – det bliver ikke sidste gang at en omgang bananer bliver omsat til kokosmakroner 🙂 🙂

Reply
Julie Karla marts 25, 2016 - 8:36 am

Tak Heidi! Det er jeg glad for at høre : )

Reply
Cecilie januar 12, 2017 - 12:28 pm

5 stars
Mums!!! de er virkelig lækre, har lige bagt en kæmpe portion. Jeg tilsatte en smule vanilje, som du har skrevet i opskriften og så bliver de altså virkelig gode! tak 🙂

Reply
Julie Karla januar 12, 2017 - 12:54 pm

Yay, dejligt at høre Cecilie! ???

Reply
Lone maj 20, 2019 - 10:03 am

Skal hviderne piskes stive først ???
På forhånd tak 🙂

Reply
Julie Karla maj 21, 2019 - 7:14 am

Nej, det skal de ikke : )

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen