JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Svampetoast på under 10 minutter

af Julie Karla november 6, 2018
Skrevet af Julie Karla november 6, 2018

Denne her svampetoast er til de travle dage. De dage, hvor maden ikke skal tage mere end 10 minutter, om det er til morgenmad, frokost eller aftensmad. Retten her kan nemlig spises til alle dagens måltider. Jeg lavede den som sen morgenmad til Mikkel og jeg den anden dag. Med ingredienser som vi havde i køkkenet.svampetoast på ristet broed

Nem svampetoast med simple ingredienser

Opskriften opstod ud fra de ingredienser, jeg havde i køkkenet. Champignon, flødeost, brød, mælk, sennep og purløg. Ret basic ting, som jeg meget ofte, hvis ikke altid, har i køleskabet. Og så har vi altid et eller andet godt brød liggende. Jeg er afhængig af godt brød, og det bliver man meget nemt, når man for tiden er omgivet af de lækreste små bagerier som f.eks. Lille Bakery på Refshaleøen, Packhouse på Christianshavn eller det pænt hypede, men bestemt en cykeltur værd, Hart bageri på Frederiksberg.

Nem at spice op

Du kan sagtens opgradere denne her svampetoast ved f.eks. at bruge mere eksotiske blandede svampe eller lidt mere luksus agtige fremfor champignon. F.eks. kantareller eller Karl Johan svampe, som jeg var så heldig at finde nogle af, sidst vi var i Sverige. Se dokumenteret i billedet nedenfor : )

Og du kan også servere den med sprødstegt parmaskinke! Men jeg lavede den egentlig ret simpel, for nogle gange er det også bare dejligt, når tingene er lige til at gå til.

pige holder karl johan svampe

svampetoast på ristet broed
Udskriv
Nem svampetoast
Forb. tid
3 min
Tilb. tid
7 min
Samlet tid
10 min
 

Super nem og velsmagende svampetoast på under 10 minutter.

Ret: aftensmad, frokost, Morgenmad
Køkken: internationalt
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 2 skiver surdejsbrød
  • 200 gr skårede champignon
  • olivenolie
  • 1 1/2 spsk flødeost
  • 3 spsk mælk
  • 1 tsk grovkornet sennep
  • 1 tsk frisk finthakket timian (eller 1/2 tsk. tørret)
  • finthakket purløg
  • salt
  • friskkværnet peber
Sådan gør du
  1. Kom de skiveskårne champignon på en pande med olivenolie ved høj varme. Lad dem stege en 5 minutters tid og rør jævnligt rundt.

  2. Når champignonerne er møre og det meste væske er fordampet. Tilsæt finthakket timian, flødeost, mælk og sennep.

  3. Lad saucen koge en smule ind og smag til med salt og peber.

  4. Rist de to skiver brød og fordel svampene ovenpå. Drys med finthakket purløg og servér.

Andre opskrifter på lækre toasts

Jeg har lavet mange andre opskrifter på toasts med forskellige toppings, der kan laves på kort tid, og som dur både til morgen, middag og aften. Det er altså rart nogle gange til de dage, hvor man ikke orker at have 4 gryder og pander kørende med kød, grøntsager, kartofler og sovs eller det, der ligner. De opskrifter er bl.a.:

  • Ristet brød med burrata, bagte vindruer og rosmarin
  • Avocado toast med halloumi ost og honning
  • Mad med avocado, tahin og agurk
  • Rugbrød med krystalost og æble

den bedste opskrifte på svampetoast

2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Opskrift på omelet med gedeost og balsamico karamelliserede løg
Næste indlæg
Brasede rødbeder med dild og avocado

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

2 kommentarer

Birgit Alhof februar 13, 2019 - 9:03 am

Dejlige retter med avocado

Reply
Julie Karla februar 26, 2019 - 7:32 am

Dejligt at høre!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen