JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Flæskesteg med krydderurter

af Julie Karla november 18, 2012
Skrevet af Julie Karla november 18, 2012
En lidt utraditionel svinekam, men meget bedre end den almindelige. Svinekødet får en fantastisk dejlig smag af de friske krydderurter, og sammen med det sprøde svær er det en ret, jeg vil vove at påstå, alle kan lide. Jeg fik noget super sprødt svær ved at følge min opskrift, men ovne er jo forskellige, så hvis ikke sværet bliver helt sprødt, så tag sværet af kødet og grill det i få minutter ved 250 gr., men pas endelig på at det ikke bliver sort.
Jeg serverede den krydrede svinekam sammen med min rødbedesalat og ovnbagte rodfrugter.

Ingredienser (5-6 pers.)
1 svinekam m. svær (ca. 2 kg.)
1 bundt frisk timian
1 bundt frisk rosmarin
6 fed hvidløg
Skal af 1 citron
1 rød chili uden kerner
Salt og peber

Tilberedning
Tænd ovnen på 240 gr. og gør svinekammen klar imens. Sørg for at sværene er ridset næsten helt ned til kødet, dog uden at skære igennem til kødet. Sværene skal stadig hænge sammen som et stykke. Skær derefter hele sværet af svinekammen med en skarp kniv. Fordel krydderurterne ovenpå kødet, sammen med hakket chili, revet citronskal, frisk peber og skiver af hvidløg. Læg derefter sværet ovenpå stegen igen og bind sværet og stegen sammen med kødsnor. Hæld derefter en masse salt over svinekammen, og sørg for at der kommer godt med salt ned imellem hvert svær. Det er med til at give sprødhed! Læg svinekammen på en rist over en bradepande, og sæt den midt i ovnen ved 240 gr. i 15 minutter, sæt derefter varmen ned til 180 gr. og giv stegen ca. 1 time og 45 minutter eller indtil den er 68 gr. indeni.

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
DM i Hverdagsmad – Finalen
Næste indlæg
Grove kiks opskrift med dadler og mandler

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen