JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Thomas Rode og stenaldermad

af Julie Karla november 13, 2014
Skrevet af Julie Karla november 13, 2014

I de sidste to uger har jeg testet et udvalg af opskrifter med stenaldermad udviklet af Thomas Rode. Opskrifterne er fra hans kogebog Stenalderkost og 20 opskrifter derfra kan man finde på nemlig.com. Det var også nemlig.com som i sin tid spurgte, om jeg havde lyst til at give mig i kast med Thomas Rodes univers, og det havde jeg.

Thomas Rode | www.juliekarla.dk

Jeg havde faktisk ikke prøvet nogle af hans opskrifter før. Jeg havde læst mange af opskrifterne, og kendte selvfølgelig til Thomas Rode og hele stenalderkost-bevægelsen, så det var ret spændende at dykke ned i opskrifterne og prøve dem af. Det var i det hele taget også en sjov oplevelse at lave mad efter en opskrift. Det gør jeg ellers aldrig, men det var egentlig meget rart til en forandring.

Er jeg så blevet en stenalderkost-tilhænger? Nej, det er jeg nok ikke hundrede procent. Men jeg kan tage rigtig mange af principperne med mig, og lever også allerede efter nogle af dem i det daglige. Jeg har f.eks. også skåret radikalt ned på brød, pasta, kartofler og sukker. Jeg har dog svært ved at spise så meget fedt, som stenalderkosten også indeholder, så der er jeg nok lidt for meget et salathoved so to speak. 

Stenalderbrød – En Thomas Rode signaturret

En af de opskrifter, som i den grad kendetegner Thomas Rode, er hans melfrie nøddebrød, også kendt under navnet stenalderbrød. Jeg havde faktisk prøvet at lave et stenalderbrød tidligere efter en anden opskrift, som virkelig kiksede. Af den simple grund, at jeg brugte en alt for dominerende olivenolie, som fuldstændig overdøvede smagen af alle de lækre nødder og kerner.

Denne gang fulgte jeg Thomas Rodes opskrift og brugte en smagsneutral vindruekerneolie i stedet for olivenolie, og det stenalderbrød smagte  helt fantastisk! Det var virkelig lækkert, og jeg er faktisk i gang med at lave endnu et brød, som i øjeblikket er i ovnen! Det var et ret stort brød, så jeg skar det i tynde skiver og frøs et par skiver ned i en masse fryseposer. Det har været helt perfekt, at jeg har kunnet tage et par skiver op efterfølgende, når jeg lige har haft en craving for noget “brød”!

Jeg lavde også en masse andre af Thomas Rodes opskrifter på stenaldermad, og dem viser jeg herunder. Alle opskrifterne kan I finde på nemlig.com under Kokke og Kræs. Jeg er især stor fan af græskarsuppen, portobelloburgeren, kyllingefrikasséen og stenalderbrødet selvfølgelig!

Thomas Rode | www.juliekarla.dk

Purésuppe af bagt græskar

Thomas Rode | www.juliekarla.dk

Fiskefrikadeller med spidskål og dild

Thomas Rode | www.juliekarla.dk

Flæskesteg med rødkålssalat

Thomas Rode | www.juliekarla.dk

Portobelloburger

Thomas Rode | www.juliekarla.dk

Kyllingefrikassé med zucchini, tomat og basilikum

Thomas Rode | www.juliekarla.dk

Auberginekaviar

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Daddelbar med citron
Næste indlæg
Perlebyg risotto med tomat og parmesan

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Få Venindemad til 100 kr!

august 26, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen