JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Toast opskrift med surdejsbrød og grønkålspesto og en snak om bæredygtigt grønt

af Julie Karla november 23, 2021
Skrevet af Julie Karla november 23, 2021

Sponsoreret indlæg i samarbejde med Nordic Harvest: I den næste tid vil jeg dele nogle dejlige grønne morgenmadsopskrifter, som jeg har udviklet med skønne salater og krydderurter fra danske Nordic Harvest. Og det er et samarbejde, jeg glæder mig til at fortælle om. For Nordic Harvest er en virksomhed, der har noget på hjerte og som har et spændende og realistisk bud på, hvordan vi fremover også kan dyrke grøntsager. Og til at kickstarte det hele, så deler jeg en rimelig opturs toast opskrift med surdejsbrød og hjemmelavet grønkålspesto, ost og landskinke.

toast opskrift med skinke og ost

Hvem er Nordic Harvest?

Nordic Harvest er en vertikal farm, der dyrker grøntsager på hylder ovenpå hinanden. Altså vertikalt. Og det er altså ret utroligt. Planterne vokser således i etager, og det betyder, at der bliver brugt 250 gange mindre plads, i forhold til hvis man skulle dyrke det samme på en mark. Og det betyder faktisk, at landbrugsarealer kan frigøres til skov og mere biodiversitet.

Der er altså et langsigtet perspektiv i det som Nordic Harvest gør, og ser man på fremtidens ressourceknaphed på verdensplan og stærkt øget skovrydning i fx lande som Brasilien, så giver det altså ret god mening, synes jeg.

Hvordan ser en vertikal farm ud?

Jeg var ude at besøge Nordic Harvests vertikale farm, og det var en stor oplevelse. Det er som man forestiller sig det. En stor bygning med højt til loftet og så bare grønt så langt øjet rækker, opad vel at mærke!

Planterne vokser i et rent og lukket kredsløb, derfor bruges der heller ikke nogen som helst former for sprøjtegifte eller andre kemikalier. Og er det så økologisk, vil man måske spørge. I hvert fald et spørgsmål, som hurtigt dukkede op hos mig. Nordic Harvest bruger bio-gødning og økologiske frø. Men fordi lovgivningen for Ø-mærket kun dækker over planter, der vokser i jord, så kan de her planter ikke få mærket. Men det ændrer ikke på, at der ikke er brugt nogen som helst sprøjtemidler.

toast opskrift med grønkål

Hvorfor kan jeg lide at bruge salaterne og krydderurterne i min madlavning?

Der er mange ting, som jeg vil fremhæve her. Fordi grøntsagerne er dyrket i et lukket kredsløb uden fx svampesporer eller bakterier, så skal salater og krydderurter ikke vaskes, når man skal bruge dem, hvilket er en stor ting i mit professionelle arbejde med madlavning. For det er altså en stor hurdle, det der med at vaske salater og krydderurter uden at ødelægge dem og bevare deres sprødhed. Det er man forskånet for her.

Og fordi de heller ikke er vasket inden de pakkes, så kan de holde sig friske i meget lang tid. Hvilket også er ret fedt, for hvem har ikke smidt mange slatne krydderurter ud i tidens løb?

Sidst men ikke mindst, og vigtigst af alt, så smager de også super godt. De er så dejligt sprøde og friske, og ret intense i smagen. Og det har gjort det til en fryd at arbejde med produkterne i mit køkken. Og lad os så komme til opskriften!

Toast opskrift med den bedste grønkålspesto

Med Nordic Harvest babygrønkål har jeg lavet en skøn grønkålspesto med mandler. Babygrønkålen er lige så let og fin og har ikke den der grove struktur, som almindelig grønkål har, hvor man skal tygge og tygge og tygge medmindre det er snittet helt fint.

Og så har jeg brugt mit eget surdejsbrød til denne her toast opskrift og fyldt toasten med Rav ost i skiver, men du kan også bruge din egen favoritost her, og så en god landskinke. Det er virkelig de enkelte råvarer, der løfter toasten op, så brug endelig nogle lækre gode sager.

5 fra 1 stemme
Udskriv
Toast opskrift med surdejsbrød og grønkålspesto
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
5 min
Samlet tid
20 min
 

Smørstegt surdejstoast med den bedste grønkålspesto lavet med mandler. Så har man sat barren højt for resten af dagen. Og der er nok grønkålspesto til at vende med pasta til aftensmaden.

Ret: Morgenmad
Køkken: Nordisk køkken
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
Pesto
  • 50 g Nordic Harvest babygrønkål
  • 25 g mandler
  • 25 g parmesan (brækket i mindre stykker)
  • 1 tsk sambal olek
  • 1/2 fed hvidløg
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl olivenolie
Toast
  • 4 skiver surdejsbrød
  • 2 skiver landskinke
  • 2 skiver fast modnet ost, fx. Rav ost
  • 1 tsk smør
Sådan gør du
  1. Kom alle ingredienser til pestoen i en foodprocessor eller blender og blend til en grov pesto.

  2. Smør brødskiverne med pestoen.

  3. Læg en skive ost på og skinke og saml toastene.

  4. Smør begge sider med smør.

  5. Kom dine toasts i en toaster eller paninigrill. Har du ingen af disse, så kom dem på en pande og læg dem i pres med en tung støbejernsgryde over. Og vend dem undervejs.

  6. Servér med det samme.

toast opskrift med pesto
4 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Bagekursus i Raadvad – det lækreste surdejsbrød
Næste indlæg
Hjemmelavet nutella opskrift – den bedste opskrift med intens smag

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Få Venindemad til 100 kr!

august 26, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

4 kommentarer

Claus Christensen november 23, 2021 - 12:49 pm

Fedt at du tager bæredygtighedstemaet op!

Reply
Julie Karla november 25, 2021 - 9:19 am

Tak, det er jeg glad for du synes!

Reply
Hanne Ørnbjerg november 23, 2021 - 5:44 pm

5 stars
Det lyder som en rigtig spændende virksomhed, og toasten, den ser SÅ lækker ud!

Reply
Julie Karla november 25, 2021 - 9:18 am

Tusind tak!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen