JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Tomattærte opskrift med ricotta, gedeost og timian

af Julie Karla juni 28, 2021
Skrevet af Julie Karla juni 28, 2021

Her kommer der en super skøn sommeragtig tomattærte opskrift med ricotta. Den er helt oplagt at give sig i kast med lige nu, hvor det bugner med de smukkeste danske tomater.

Ej, men jeg kan bare generelt ikke få armene ned over hvor lækkert det er lige nu med alle de råvarer, der er i sæson. Tomater, kartofler, majs, jordbær osv. Det er den bedste sæson på året, og jeg lever nærmest af nye kartofler med smør og jordbær med fløde!

Tærten her kan altså også noget særligt. Den er smuk at se på og så klæder tomater, ricotta, gedeost og timian bare hinanden helt vildt godt. Dertil kommer så pinjekerner, som giver det der ekstra crunch og den diskrete søde nøddesmag, som får det hele til at spille maks.

den bedste tomattærte opskrift
blog tomattærte opskrift

Tomattærte opskrift udviklet i samarbejde med gedeosten.dk

Opskriften på denne her tomattærte har jeg udviklet til min efterhånden årelange samarbejdspartner www.gedeosten.dk. Og jeg elsker at finde på retter med gedeost, det er virkelig en taknemlig ingrediens, som går så godt til så mange ting. Alle mine opskrifter med gedeost kan du i øvrigt finde lige her.

Og så vil jeg lige vende tærtebunden, for den har jeg arbejdet på længe for at få den helt perfekt. Den skal være fast, men stadig let og knasende. Og jeg synes, at jeg er nået frem til en rigtig dejlig bund. Som noget lidt anderledes har jeg tilsat fint blendede valnødder. Det giver en svag smag af valnødder og bidrager med fedme. Jeg synes, det er virkelig lækkert.

Tærtebunden laver jeg i øvrigt i min foodprocessor, da det seriøst tager ingen tid at mikse bunden sammen på den. Den kan altså også sagtens laves i hånden, så skal man bare blende valnødderne først og hurtigt ælte dejen sammen.

nem tomattærte opskrift
den bedste tomattærte opskrift
Udskriv
Tomattærte opskrift med ricotta, gedeost og timian
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
40 min
Dejens hviletid
30 min
Samlet tid
1 t
 
Ret: aftensmad, frokost
Antal: 5 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
Grov tærtebund
  • 30 g valnødder
  • 125 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 100 g koldt smør i tern
  • 1/2 tsk flagesalt
  • 3 spsk vand
Fyld
  • 3 æg
  • 1 bæger ricotta á 250 g
  • 1 tsk flagesalt
  • 2 spsk grofthakkede friske timianblade
  • Friskkværnet peber
  • 25 g pinjekerner
  • Ca. 20 cherrytomater (gerne i forskellige farver)
  • 1/2 gederulle
Sådan gør du
  1. Kom 30 g valnødder i en foodprocessor og blend til det ligner brødkrummer. Tilsæt hvedemel, grahamsmel, smør, salt, 3 spsk vand og blend kort til dejen netop er samlet.

  2. Form dejen til en rund kugle, og tryk den let flad. Pak den ind i husholdsningsfilm eller i en pose og sæt tærtedejen på køl i en halv time.

  3. Sæt ovnen på 200 grader.

  4. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud med en kagerulle. Kom den i tærteformen. Det gør ikke noget, hvis den går lidt i stykker på vejen fra bordet og ned i formen, det kan nemt lappes og ses ikke på den færdige tærte.

  5. Prik huller rundt på tærtebunden med en gaffel.

  6. Forbag tærtebunden i 10 minutter.

  7. Rist pinjekerner på en tør pande til de begynder at få farve. Lad dem køle af.

  8. Pisk æggene godt sammen med ricotta, salt, peber, frisk timian samt de hele ristede pinjekerner.

  9. Hæld æggeblandingen ned i den forbagte tærtebund.

  10. Halvér tomaterne og skær gederullen i skiver.

  11. Placér tomater med skæresiden opad og gedeost oven på tærten. Pynt med friske timiankviste og sæt tærten i ovnen i 30 minutter til den er færdigbagt.

lækker tomattærte opskrift
madblog tomattærte opskrift
0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Bagte søde kartofler med tahin-misodressing
Næste indlæg
Kikærtesalat med dild, forårsløg og citron

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen