JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Turkish eggs med feta og chili-smør

af Julie Karla maj 21, 2019
Skrevet af Julie Karla maj 21, 2019

Turkish eggs er en traditionel tyrkisk morgenmadsret, som smager virkelig, virkelig godt. Den er til de der dage, hvor man trænger til en ekstra solid bund fra morgenstunden, og hvor man samtidig har lyst til at forkæle sig selv. For denne her ret er sådan én, hvor man med noget lækkert surdejsbrød, skal dyppe sit brød i en symfoni af cremede sager. Cremet yoghurt, feta, pocheret æg og chili-smør. Det kan kun gå godt!

Turkish eggs opskrift

Mit take på turkish eggs

Denne her opskrift er mit take på den klassiske ret turkish eggs, men der findes et hav af opskrifter derude. Jeg kan bare godt lide at komme feta i min yoghurt, da det giver noget tekstur. Og mynte er med til at give retten lidt kant og lidt friskt.

Jeg har set, at nogle laver spejlæg til yoghurten, men jeg er blevet så vild med at pochere æg, og har man først fået metoden ind under huden, synes jeg det går som en leg. MEN… det har dog også krævet en del øvelse. Mit bedste råd er, at nærstudere videoer på Youtube om at pochere æg. Det har jeg gjort, og det er en ret god hjælp.

Opskrift på turkish eggs

Hvis retten skal gøres lidt mere fedtfattig

Så kan du sagtens bare bruge en god chilisauce og udelade smørret. Jeg er ret glad for den økologiske chilisovs fra Plantemageren. Men nu er jeg gravid, og så er jeg riiimelig glad for smør, så det har jeg ikke udeladt her!

Og i forhold til græsk yoghurt kan du også sagtens bruge en lidt mere fedtfattig udgave end den på 10 %. Ændrer du lidt på de ting, ja så har du en væsentlig mere fedtfattig udgave. Men på den anden side, så er det jo ikke hver dag, at man laver turkish eggs tænker jeg, og så kan man jo godt skrue lidt op for alt det gode.

Jeg serverer som nævnt mine turkish eggs med surdejsbrød. Men en lækker frisk tomatsalat ville heller ikke være helt af vejen. Og slet ikke nu, hvor vi nærmer os de bedste danske sommertomater!

4 fra 1 stemme
Udskriv
Turkish eggs med feta og chili-smør
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
2 min
Samlet tid
17 min
 

Super lækker morgenmad. Prøv Turkish eggs når det skal være ekstra godt!

Ret: Morgenmad
Køkken: internationalt
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 200 gr græsk yoghurt
  • 50 gr feta (jeg brugte gedefeta)
  • 1 knsp. presset hvidløg
  • 1 drys salt
  • 25 gr smør
  • 1 tsk. chilipesto eller chilisauce (du kan også sagtens bruge tørrede chiliflager efter smag)
  • 2 skiver surdejsbrød
  • 2 æg
  • Grofthakket frisk mynte
  • Tørrede chiliflager til pynt
Sådan gør du
  1. Begynd med at røre yoghurten sammen med smuldret feta (gem lidt feta til topping senere) og presset hvidløg. Smag til med salt.

  2. Smelt smør i en lille gryde og bland chili i. Sæt til side.

  3. Kom vand og en lille smule eddike i en mellemstor gryde.
    Vandet skal ikke koge, men være lige under kogepunktet. Slå et æg ud i en lille skål. Sæt vandet i bevægelse med et piskeris, og hæld ægget i vandet. Hjælp gerne lidt til med en stor ske til at få hviden til at samle sig om blommen. Lad ægget simre i vandet i 1-2
    minutter, og tag det op. Hviden skal være fast, og blommen helt flydende. Gør
    det samme med det sidste æg.

  4. Anret feta-yoghurten på to tallerkner. Dryp med chili-smør og placér det pocherede æg i midten. Drys med chiliflager og frisk mynte og servér.

turkish eggs eller tyrkiske aeg
2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Lun squash salat med majs, chili, oregano og parmesan
Næste indlæg
Pasta med asparges og friskbælgede ærter

Måske du også kan lide de her…

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Æbledessert med sesam og honning yoghurt

oktober 4, 2022

Havregrød med kokosmælk, blåbærkompot, yoghurt og mango –...

maj 25, 2022

Scones opskrift med hindbær, müsli og vaniljeyoghurt

marts 4, 2022

Semlor opskrift – bare i muffin udgave! Men...

januar 27, 2022

Omelet opskrift med grønkål og pære-sennepssalat

december 14, 2021

Baby romaine salat med basilikum chimichurri og pocheret...

december 7, 2021

Juleboller med varme krydderier og appelsinskal

december 6, 2021

2 kommentarer

Lise farver august 28, 2019 - 7:20 pm

4 stars
Anderledes! MEN lækkert 😀
Det her er en opskrift jeg skal lege med i fremtiden.

Reply
Julie Karla september 1, 2019 - 6:10 pm

Det lyder bare godt!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen