JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Cashew müsli med kokos, banan og lime

af Julie Karla maj 19, 2014
Skrevet af Julie Karla maj 19, 2014

Siden jeg kom hjem fra Thailand, har jeg nærmest tilsat cashewnødder i al min mad som f.eks. her i form af en cashew müsli, men også i salater, bagværk og gryderetter. Cashewnødder er helt klart en favorit hos mig, og især fordi at de netop er så velegnede til en masse forskellige retter.

cashew müsli med banan

Cashew müsli med thailandske ingredienser

Til denne her cashew müsli har jeg også brugt andre klassiske thailandske ingredienser som f.eks. kokosolie, kokosflager og lime. Jeg har ikke brugt sukker i müslien, men derimod sødet den med en meget moden banan, og det fungerer faktisk rigtig godt, og banansmagen passer perfekt sammen med de øvrige ingredienser.

På det sidste billede har jeg også brugt en lidt sjov og anderledes ingrediens som ekstra topping nemlig ‘crispy’ mungbønner. Jeg smagte dem første gang på den cooking school, jeg var på i Thailand, da de skulle oven på desserten ‘sticky rice’. Jeg ved faktisk ikke, om de kan købes herhjemme, men falder du over dem, er de bestemt værd at prøve.

Og endelig vil jeg da også lige fremhæve en anden af mine “müslier” sødet med frugt. Nemlig denne her mandelgranola med æble og kanel

Udskriv
Cashew müsli med banan
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
20 min
 

Super lækker og anderledes cashew müsli med banan.

Ret: Morgenmad, Snack
Køkken: internationalt, thailandsk
Antal: 6 portioner
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 150 gr cashewnødder
  • 100 gr most moden banan
  • 1 spsk kokosolie
  • 1 økologisk lime brug kun skallen
  • 25 gr ristede kokosflager
Sådan gør du
  1. Alle ingredienser, på nær kokosflager, røres godt sammen og bages i ovnen ved 175 gr., indtil nødderne er let gyldne og bananen har sat sig fast. Der skal røres i müslien undervejs.
  2. Når müslien er afkølet tilsættes til sidst ristede kokosflager.
  3. Spis din cashew müsli oven på tykmælk og riv gerne lidt ekstra limeskal over müslien ved servering.
cashew müsli
1 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Hjortefrikadeller med timian og bacon
Næste indlæg
Vildt farsbrød med tranebær og pistacienødder

Måske du også kan lide de her…

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Æbledessert med sesam og honning yoghurt

oktober 4, 2022

Havregrød med kokosmælk, blåbærkompot, yoghurt og mango –...

maj 25, 2022

Scones opskrift med hindbær, müsli og vaniljeyoghurt

marts 4, 2022

Semlor opskrift – bare i muffin udgave! Men...

januar 27, 2022

Omelet opskrift med grønkål og pære-sennepssalat

december 14, 2021

Baby romaine salat med basilikum chimichurri og pocheret...

december 7, 2021

Juleboller med varme krydderier og appelsinskal

december 6, 2021

1 kommentar

A + K = ♥ maj 20, 2014 - 7:46 am

Jeg har både fundet crispy mungbønner, soyabønner og kikærter i min lokale udlændinge-købmand – så lækkert. Muslien ser herlig ud.

– Anne

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen