JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Valnøddebrød

af Julie Karla juni 13, 2012
Skrevet af Julie Karla juni 13, 2012

Her er min opskrift på et skønt valnøddebrød. Jeg er blevet inspireret af min søde faster, som altid bager valnøddebrød, som vi får sammen med en fed og kraftig sag af en gorgonzola. Jeg har dog ændret lidt på hendes opskrift da jeg bager valnødderne en smule sprøde i ovnen, før jeg dem vender dem i dejen, fordi det frembringer nøddesmagen på en helt særligt måde. Jeg synes det gør en stor forskel, i forhold til bare at putte dem direkte fra posen og ned i dejen. Jeg har netop spist to nybagte skiver til morgenmad med norsk myseost på og det smagte super godt. Brødet er uden feststof, men med alle de naturlige, umættede fedtsyrer fra valnødderne, som er vildt gode for kroppen.


Ingredienser (2 brød)
20 gr. gær
5 dl. lunkent vand
1 spsk. honning
2 tsk. groft salt.
150 gr. valnødder
600 gr. hvedemel


Tilberedning
Valnødderne spredes ud på en bageplade med bagepapir og bages i ovnen på 200 gr. i ca. 10 minutter, men hold øje, for de må endelig ikke brænde på, de skal blot være let ristede. herefter afkøles de på en tallerken.
Gæren røres ud i vandet sammen med honning og salt og herefter røres valnødderne i. Til sidst blandes melet i. Dejen skal ikke æltes, da den er alt for klistret til det, men blot røres rigtig godt sammen.
Da der er forholdsvis meget gær i skal dejen blot hæve i skålen under et tildækket klæde i ca. 1 1/2 time.
Derefter deles dejen i to og begge deje hældes over på en bageplade. Brødene bages i ca. 35-40 minutter på 200 gr. 


0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Kammerjunkere med citron
Næste indlæg
Penne Carbonara med nye danske friskbælgede ærter

Måske du også kan lide de her…

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Juleboller med varme krydderier og appelsinskal

december 6, 2021

Toast opskrift med surdejsbrød og grønkålspesto og en...

november 23, 2021

Foccacia brød opskrift med #foccaciaart

april 12, 2021

Nem pizzadej opskrift

oktober 15, 2018

Den bedste opskrift på fødselsdagsboller

januar 29, 2018

Opskrift på naanbrød med burrata, bønner og agurk

juli 21, 2017

Nemme kanelsnegle hapsere

juli 9, 2017

Avocado toast med halloumi ost og honning

juni 20, 2017

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen