JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad + rabatkode

af Julie Karla marts 14, 2023
Skrevet af Julie Karla marts 14, 2023

I dag deler jeg en opskrift fra min kogebog VENINDEMAD. Nemlig denne her opskrift på et vegansk bananbrød med karamelsauce. Det smager helt vidunderligt, hvad enten du er veganer eller ej. Det er fyldt med gode ingredienser og har en helt vidunderlig dyb karamelagtig smag, hvilket jo bare bliver intensiveret med denne der lækre kokosfløde karamel.

Karamelsaucen er i øvrigt bare god oven på en masse andre ting også, som fx havregrøden om morgenen eller pandekagerne! Udover opskriften deler jeg også en rabatkode til min kogebog. Du skal blot scrolle ned under opskriften for at få rabatkoden.

vegansk bananbrød med karamel
vegansk bananbrød med karamel
Udskriv
Vegansk bananbrød med karamelsauce
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
50 min
Samlet tid
1 t 10 min
 
Ret: Dessert, kager
Køkken: internationalt, vegansk
Antal: 1 brød + 1 glas karamelsauce til flere dage
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
Bananbrød
  • 30 g mandler
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 75 g demerara sukker (eller rørsukker)
  • 3 modne bananer (i alt 300 g skrællet vægt)
  • 1/2 dl havremælk
  • 75 g kokosolie
  • 50 g mørk chokolade
Karamelsauce
  • 1 dåse kokosfløde
  • 75 g demerara sukker (eller rørsukker)
  • 75 g kokossukker
  • 1 stor spsk majsstivelse
  • 1-2 spsk vand
Sådan gør du
Bananbrød
  1. Sæt ovnen på 200 °C.

  2. Kom mandler i en minihakker og blend til groft mandelmel.

  3. Bland mandelmel, hvedemel, bagepulver og sukker sammen i en røreskål.

  4. Kom bananer, havremælk og kokosolie i en foodprocessor og blend til en lind creme. Hæld det i skålen med mel og vend det hele godt rundt.

  5. Bland til sidst grofthakket mørk chokolade i.

  6. Krøl et stykke bagepapir helt sammen og fold ud. Beklæd en lille rugbrødsform med papiret og hæld dejen i.

  7. Sæt bananbrødet i ovnen og bag i ca. 50 minutter. Stik i brødet for at se, om det er bagt, der må ikke hænge rå dej ved, fugtige krummer er helt fint. Ellers bag brødet 5 minutter mere.

  8. Mens brødet bages laves karamelsaucen.

Karamelsauce
  1. Varm kokosfløde og sukker op i en dyb pande.

  2. Rør majsstivelse ud i vand og hæld det i karamelsaucen.

  3. Lad karamelsaucen simre i ca. 5 minutter, mens der jævnligt røres.

  4. Tag det af varmen og lad saucen køle af. Karamelsaucen vil tykne ved afkøling.

  5. Lad bananbrødet køle lidt af, før karamelsaucen hældes over. Gem den resterende karamelsauce i et patentglas i op til 1 uge.

Venindemad kogebog forside

Rabatkode til VENINDEMAD

I resten af marts måned kan du bestille min bog VENINDEMAD med 20 % rabat. Du skal blot bestille via mit forlags hjemmeside og så skrive rabatkoden veninde20, så får du rabatten fratrukket. Bogen indeholder 70 lækre gæsteopskrifter, så du forhåbentlig aldrig kommer til at mangle inspiration, når du får gæster på besøg.

3 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Bagt camembert med tomater – den lækreste og mest cremede sauce til pasta
Næste indlæg
Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller på panden derhjemme

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Få Venindemad til 100 kr!

august 26, 2024

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

3 kommentarer

Ilse marts 14, 2023 - 9:03 am

Den skal helt sikkert prøves. Har dog lige et spørgsmål, da jeg kan se at kokosfløden kan fås i henholdsvis 200 og 400 ml, så hvilken størrelse har du brugt i denne opskrift?

Reply
Julie Karla marts 14, 2023 - 9:24 am

Godt spørgsmål! Det er den store 400 ml fra urtekram, jeg har brugt ; )

Reply
Ilse marts 14, 2023 - 9:27 am

Det er noteret👍

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen