I dag deler jeg en opskrift fra min kogebog VENINDEMAD. Nemlig denne her opskrift på et vegansk bananbrød med karamelsauce. Det smager helt vidunderligt, hvad enten du er veganer eller ej. Det er fyldt med gode ingredienser og har en helt vidunderlig dyb karamelagtig smag, hvilket jo bare bliver intensiveret med denne der lækre kokosfløde karamel.
Karamelsaucen er i øvrigt bare god oven på en masse andre ting også, som fx havregrøden om morgenen eller pandekagerne! Udover opskriften deler jeg også en rabatkode til min kogebog. Du skal blot scrolle ned under opskriften for at få rabatkoden.
- 30 g mandler
- 200 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 75 g demerara sukker (eller rørsukker)
- 3 modne bananer (i alt 300 g skrællet vægt)
- 1/2 dl havremælk
- 75 g kokosolie
- 50 g mørk chokolade
- 1 dåse kokosfløde
- 75 g demerara sukker (eller rørsukker)
- 75 g kokossukker
- 1 stor spsk majsstivelse
- 1-2 spsk vand
Sæt ovnen på 200 °C.
Kom mandler i en minihakker og blend til groft mandelmel.
Bland mandelmel, hvedemel, bagepulver og sukker sammen i en røreskål.
Kom bananer, havremælk og kokosolie i en foodprocessor og blend til en lind creme. Hæld det i skålen med mel og vend det hele godt rundt.
Bland til sidst grofthakket mørk chokolade i.
Krøl et stykke bagepapir helt sammen og fold ud. Beklæd en lille rugbrødsform med papiret og hæld dejen i.
Sæt bananbrødet i ovnen og bag i ca. 50 minutter. Stik i brødet for at se, om det er bagt, der må ikke hænge rå dej ved, fugtige krummer er helt fint. Ellers bag brødet 5 minutter mere.
Mens brødet bages laves karamelsaucen.
Varm kokosfløde og sukker op i en dyb pande.
Rør majsstivelse ud i vand og hæld det i karamelsaucen.
Lad karamelsaucen simre i ca. 5 minutter, mens der jævnligt røres.
Tag det af varmen og lad saucen køle af. Karamelsaucen vil tykne ved afkøling.
Lad bananbrødet køle lidt af, før karamelsaucen hældes over. Gem den resterende karamelsauce i et patentglas i op til 1 uge.
Rabatkode til VENINDEMAD
I resten af marts måned kan du bestille min bog VENINDEMAD med 20 % rabat. Du skal blot bestille via mit forlags hjemmeside og så skrive rabatkoden veninde20, så får du rabatten fratrukket. Bogen indeholder 70 lækre gæsteopskrifter, så du forhåbentlig aldrig kommer til at mangle inspiration, når du får gæster på besøg.
3 kommentarer
Den skal helt sikkert prøves. Har dog lige et spørgsmål, da jeg kan se at kokosfløden kan fås i henholdsvis 200 og 400 ml, så hvilken størrelse har du brugt i denne opskrift?
Godt spørgsmål! Det er den store 400 ml fra urtekram, jeg har brugt ; )
Det er noteret👍