JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Vegetar aftensmad – Grøn Shepherd’s Pie

af Julie Karla oktober 2, 2018
Skrevet af Julie Karla oktober 2, 2018

Jeg synes selv, at det her må være den ultimative vegetar aftensmad. En mega skøn simreret, der hygger sig i ovnen med det mest cremede lag af kartoffelmos. Jeg er vild med den. Ikke mindst er jeg vild med, at man kan få grøntsager til at give den der umami smag til retten, som kød ellers er så god til.nem vegetar aftensmad

Grøn Shepherd’s Pie

Ja, jeg har lavet en grøn udgave af den klassiske Shepherd’s Pie. Og det her er den bedste ret, når kalenderen siger 2. oktober, og vejret er lidt gråt…og det er hundekoldt!!

Vegetar aftensmad et par gange om ugen

Det er mit bud på en ny favorit, når det kommer til at lave vegetar aftensmad. Som jeg i øvrigt laver et par gange om ugen. Ved godt det er trenden lige nu, men det er altså bare kommet under huden på mig at spise mindre kød. Og Nord er ligeglad, han spiser bare, hvad der bliver serveret. Åh hvor jeg dog håber, at han bliver ved med at ville spise alt.

Det er næsten værre med den store af drengene herhjemme (altså min mand Mikkel). På hans arbejde spiser de nemlig overvejende vegansk, så han craver altså virkelig bare kød, når han kommer hjem. Så det arbejder vi liiige lidt på.

den bedste vegetar aftensmad

5 fra 1 stemme
nem vegetar aftensmad
Udskriv
Grøn Shepherd's Pie
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
20 min
 

Lækker grøn Shepherd's Pie. Det behøver ikke at være kedeligt uden kød.

Ret: Hovedret
Køkken: Engelsk, internationalt
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
Kartoffelmos
  • 1 kg store spisekartofler
  • 3 spsk hønsebouillon (eller grøntsagsbouillon hvis den skal være helt vegetarisk)
  • 3 spsk creme fraiche 38 %
  • Salt efter smag
Grøntsager
  • 2 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stilk blegselleri (gerne med top)
  • 4 stk gulerødder
  • 1 store pastinak (eller 2 små)
  • 250 gr champignon
  • 2 dl frosne ærter
  • 2 stk laurbærblade (fjernes inden tærten samles)
  • 1 stilk frisk rosmarin (fjernes inden tærten samles)
  • 1 stilk frisk timian (fjernes inden tærten samles)
  • 3 dl hønsebouillon (eller grøntsagsbouillon hvis den skal være helt vegetarisk)
  • 1/2 dl rødvin
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 tsk tomatkoncentrat
  • 1 spsk creme fraiche 38 %
Sådan gør du
  1. Start med at forberede kartoffelmosen. Skræl kartoflerne og kog dem helt møre i letsaltet vand.
  2. Pisk kartoflerne sammen med creme fraiche og bouillon, indtil man har en cremet kartoffelmos. Smag til med salt.
  3. Snit løg og hvidløg og skær blegselleri, gulerødder og pastinak ud i små tern. Skær champignon i skiver og steg det hele i en dyb pande med olivenolie. Tilsæt også de hele krydderurter (de fjernes senere)
  4. Når gulerødder og pastinak er ved at være en smule møre, tilsættes tomatkoncentrat og hvedemel og der røres godt rundt.
  5. Tilsæt rødvin og lad det stege med 2-3 minutter.
  6. Tilsæt hønsebouillon og lad det simre nogle minutter. Vend til sidst ærter i og creme fraiche og varm igennem. Smag til med salt og peber. Fjern de hele krydderurter.
  7. Hvis kartoffelmosen er blevet lidt kold, rør den da igennem ved varme og tilsæt lidt mælk, så det er nemmere at røre rundt, og den bliver silkeblød igen.
  8. Kom grøntsagerne i en ovnfast gryde, pande eller fad. Fordel kartoffelmosen i et lag ovenpå.
  9. Bag din Shepherd's pie ved 200 gr i 15 minutter. Derefter ved grill i ca. 5 minutter, så overfladen kan blive smuk gylden.Drys evt. med bredbladet persille eller purløg ved servering.

opskrift på laekker vegetar aftensmad

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegetar aftensmad - Grøn Shepherd's Pie
Julie Karla
Published On
2018-10-02
Preparation Time
20
Cook Time
20
Total Time
40
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)
2 kommentarer
1
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Den bedste pasta med laks
Næste indlæg
Verdens bedste scrambled eggs opskrift

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

2 kommentarer

Hanne Holst oktober 4, 2018 - 10:11 am

5 stars
Måske skulle man blive vegetar. Så läkkert

Reply
Julie Karla oktober 4, 2018 - 11:44 am

Ja, eller bare vegetar nogle gange ; )

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen