JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Vegetar lasagne opskrift

af Julie Karla juli 2, 2020
Skrevet af Julie Karla juli 2, 2020

SPONSORERET SAMARBEJDE MED GEDEOSTEN.DK Her kommer jeg med en super dejlig vegetar lasagne opskrift, som nok kræver lidt tid at lave, men som er tiden værd. Der er jo ikke noget kød i, så der skal skrues op for de grønne “umami” ingredienser. Her er der fx shiitake svampe i, som netop bidrager med umami. Ligeledes bidrager de mange krydderier og krydderurter også med en masse dybde, så man mangler på ingen måde kødet her. Endelig giver linserne også den der faste “kød struktur”.

vegetar lasagne opskrift

Vegetar lasagne opskrift til weekenden eller sommerferien

Jeg vil lave denne her vegetar lasagne i weekenden eller her i sommerferien, hvor der er god tid. Det er ikke en lynhyrtig hverdagsret, men en ret, hvor man skal bruge tid til at kredse lidt om grøntsagerne. Og hvor man skal forberede forskellige elementer, som fx den hjemmelavede mornaysauce og basilikumspestoen. Men så kan man altså også smage, at der er kredset om tingene.

Hey forresten, du kan også lave et lille twist på lasagnen og skifte basilikumspestoen ud med denne her persillepesto! Det er jeg altså også sikker på, vil smage godt. Der bliver i øvrigt pesto i overskud fra denne opskrift, og det bruger jeg i løbet af no time de efterfølgende dage i fx sandwiches eller blandet sammen med pasta.

opskrift på vegetar lasagne

En crunchy topping

Lasagnen har fået en sprød topping på overfladen. Jeg har blandet pankorasp, som har en lidt større krumme end almindelig rasp med basilikumspestoen, og det giver altså en ret så skøn topping. Du kan også sagtens bruge rasp, jeg er bare ret vild med panko, der også giver et lidt mere luftigt resultat. Og du kan efterhånden få det i de fleste større supermarkeder.

Og sidder du nu og craver lasagne, men har ikke tid eller overskud til den helt store madlavning?! Så snyd bare lidt. Det må man altså gerne, og køb en god pesto og en mornaysauce (dem kan man i øvrigt få økologisk nu). Det går altså også helt fint!

vegetar lasagne opskrift med gedeost
vegetar lasagne opskrift blog
Udskriv
Vegetar lasagne opskrift
Forb. tid
45 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
1 t 15 min
 
Ret: aftenmad
Køkken: Italiensk, Vegetarisk
Antal: 6 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
Basilikumspesto
  • 3/4 dl olivenolie
  • 50 g parmesanost (fra helt stykke)
  • 1 potte frisk basilikum
  • 2 tsk æblecidereddike
  • 1 dl mandler
  • 1/4 tsk salt
Grøntsager
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bladselleri
  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 200 g mørke champignon
  • 100 g shiitake svampe
  • 2 stk tørrede laurbærblade
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 1 spsk tomatkoncentrat
  • 1 ds hakkede tomater
  • 2 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • 1 ds grønne linser
Mornaysauce
  • 25 g smør
  • 25 g hvedemel
  • 4 dl sødmælk
  • 20 g fintrevet parmesan (fra helt stykke)
  • 1/2 tsk salt
  • Friskkværnet peber
Øvrigt fyld
  • 1 Soignon økologisk gederulle
  • 75 g babyspinat
  • 1 pk lasagneplader
Topping
  • 4 spsk pankorasp
  • 1 spsk basilikumspesto
Sådan gør du
  1. Start med at forberede pestoen.

  2. Kom olivenolie, 50 g parmesan brækket i mindre stykker, blade og stængler fra en potte basilikum, æblecidereddike, salt og mandler i en blender eller minihakker og blend. Smag til med salt. Sæt til side til senere.

  3. Sæt ovnen på 200 grader.

  4. Varm olie op i en gryde eller dyb pande. Hak løg, hvidløg og blegselleri fint og lad det stege gyldent et par minutter.

  5. Skær aubergine og squash ud i mellemstore stykker og kom dem i.

  6. Rens svampene for jord og skær dem i skiver. Kom dem i gryden, og lad det hele stege videre.

  7. Tilsæt oregano, rosmarin og laurbærblade.

  8. Når grøntsagerne er blevet en smule møre tilsættes tomatkoncentrat, hakkede tomater, vand, salt, sukker og balsamico. Justér evt. med lidt ekstra salt og sukker.

  9. Vend til sidst de grønne linser i og lad saucen stå at simre, mens mornaysaucen laves.

  10. Smelt smør i en gryde og kom melet i. Pisk godt rundt 1 minuts tid.

  11. Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens saucen tykner.

  12. Kom fintrevet parmesanost i og smag til med salt og masser af friskkværnet peber.

  13. Kom pastaplader i bunden af et stort fad.

  14. Læg et lag grøntsagssauce på.

  15. Fortsæt med et lag pastaplader.

  16. Kom et lag mornaysauce på og skiver af gederulle. (Gem evt. nogle skiver gedeost til topping)

  17. Kom et lag plader på.

  18. Fordel 2 store spsk pesto på pladerne og dæk med friske spinatblade.

  19. Kom pastaplader på.

  20. Fortsæt med henholdsvis grøntsagssauce og pastaplader, indtil der ikke er mere sauce,og afslut til sidst det øverste lag pastaplader med et lag mornaysauce.

  21. Bland pankorasp med 1 spsk af pestoen og fordel det på mornaysaucen.

  22. Bag lasagnen i ovnen i ca. 30 minutter. Dæk evt. lasagnen til med stanniol til sidst, hvis pankoraspen bliver for brun.

  23. Lad lasagnen køle lidt af, inden den skæres ud i stykker.

vegetar lasagne opskrift blog
2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Persillepesto – perfekt til alt
Næste indlæg
På bageskole hos Hahnemann – så fik jeg gang i surdejsbagningen

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

2 kommentarer

Esther april 19, 2021 - 6:25 pm

Hej Julie Karla, den ser god ud! Er det en stængel blegselleri, eller en hel blegselleri?

Reply
Julie Karla april 20, 2021 - 7:21 am

Hej Esther Tusind tak, ja det er bare en stængel! BH Julie

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen