JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Vegetarfrikadeller

af Julie Karla august 30, 2014
Skrevet af Julie Karla august 30, 2014

De her vegetarfrikadeller er et kæmpe hit hjemme hos mig. De er super nemme at lave, og smager skønt af frisk persille, koriander og spidskommen kombineret med gulerodens sødme. Jeg er ret vild med dem, og de smager i sær godt i grove pitabrød med en god dressing.

Man kan også spise dem til en lækker salat som alternativ til “rigtige” frikadeller. Jeg synes, at det er skønt nogle gange at spise vegetarisk. Faktisk ville jeg gerne gøre det noget mere, end jeg egentlig gør. Men jeg er ikke den eneste (næsten), der bestemmer menuen herhjemme, så vi får for det meste også noget kød til aftensmaden. Til gengæld er det noget godt kød fra dyr, som har haft det godt.

Vegetarfrikadeller

nemme vegetarretter
Udskriv
Vegetarfrikadeller
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
15 min
 

Lækre vegetarfrikadeller med gulerødder og spidskommer smager simpelthen bare så godt.

Ret: Hovedret
Køkken: vegetar
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 300 gr. revet gulerod
  • Ca. 75 gr. kikærtemel
  • 2 stk æg
  • 100 gr. feta
  • 1/2 tsk. salt
  • 3 spsk. finthakket frisk persille
  • 3 spsk. finthakket frisk koriander
  • 1 tsk. spidskommen
  • Masser af friskkværnet peber
Sådan gør du
  1. Bland de revne gulerødder sammen med æg, smuldret feta, finthakket persille og koriander samt salt, spidskommen og masser af frisk kværnet peber.
  2. Bland kikærtemel i, og rør godt rundt. Nu skulle man gerne have en våd men sammenhængende fars. Stil farsen på køl i en halv times tid.
  3. Form forsigtigt små frikadeller med hænderne og steg dem sprøde på en pande med olivenolie. Først ved høj varme, så de bliver dejligt sprøde og skru derefter ned.
  4. Steg dem færdige og servér de skønne vegetarfrikadeller med en lækker dip.

Vegetarfrikadeller til madpakken

De her vegetarfrikadeller er også et hit i madpakken. Jeg har selv haft dem med et par gange, og de smager også super godt kolde. Og så er der ingen mel i! Eller det vil sige, der er kikærtemel i. Kikærtemel er fantastisk, fordi det er rig på proteiner og så er det glutenfrit. Jeg bruger tit kikærtemel f.eks. i både tykke og tynde pandekager og synes, at det er et rart alternativ til rugmelet, som jeg ellers plejer at bruge til pandekager.

Jeg har ikke prøvet at lave de her vegetarfrikadeller med andet end gulerødder, men jeg har lyst til næste gang at prøve at tilsætte lidt squash eller en rodfrugt til farsen. Og så tror jeg også, at lidt karry eller måske lidt chiliflager kunne være et andet godt bud på en krydring af de små vegetarfrikadeller.

Vegetarfrikadeller med gulerødder

 

gulerodssalat opskrift | www.juliekarla.dk

Vegetarfrikadeller af Julie Karla

 

 

 

 

32 kommentarer
4
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Lækker salat med spinat og solbærdressing
Næste indlæg
Chiagrød med kokos og mango

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

32 kommentarer

Christina Houman september 8, 2014 - 2:23 pm

Hej, fantastiske opskrifter og billeder. Det er virkelig så inspirerende! Hvilken dip og tilbehør foreslår du til disse frikadeller.
Hilsen Christina

Reply
Julie Karla september 8, 2014 - 4:11 pm

Tusind tak Christina! Jeg kan anbefale at servere salaten med en lækker bulgursalat, du kan finde nogle forslag på bloggen eller put dem i nogle grove pitabrød. I forhold til dip, så er hummus altid god!

Reply
Christina Houman september 27, 2014 - 8:48 pm

Perfekt. Det vil være menuen imorgen aften

Reply
louise september 11, 2014 - 7:06 pm

Hej – jeg er så vild med din side og dine virkelig skønne opskrifter.
Jeg har dog det problem med nogle af opskrifterne – fx denne med vegetardellerne eller de sunde vafler, at min datter har æggeallergi. Ved du om man kan lave dem uden? Eller hvordan man ellers kan få dem til at hænge sammen?

Det kan virkelig være en stor udfordring.
Håber du har et godt “tip” du vil dele med mig 🙂

Mange hilsner, Louise

Reply
Julie Karla september 11, 2014 - 7:15 pm

Hej Louise, Tusind tak : ) Jeg er glad for, at du læser med! Jeg har set en del opskrifter, hvor man erstatter æg med hørfrø, der er kværnet helt fint i f.eks. en kafekværn og derefter blandet med lidt vand. Det skulle give en æg-lignende konsistens, og måske kan du bruge det i stedet for. Jeg har ikke selv prøvet det, men det er da værd at forsøge. Jeg overvejer faktisk at prøve at udskifte æggene i min blomkålspizza med denne løsning. Hvis du googler “egg substitute flax seed”, kan du finde en masse tips til, hvordan man laver ægge erstatningen. KH Julie K.

Reply
louise september 14, 2014 - 6:09 pm

Hej Igen, Mange tak for dit svar 🙂
Jeg vil prøve med hørfrø-slimet. Jeg har godt hørt om det – uden at have prøvet det selv 🙂 Og så er jeg også lidt i tvivl, om det vil kunne virke til frikadeller som disse…..Hmmmm. Må komme i gang med det 🙂

Tak igen!
KH Louise

Reply
Anne november 9, 2014 - 11:40 am

5 stars
Super god opskrift!

Reply
Frida Pihl januar 15, 2015 - 6:59 pm

Kanon opskrift. Tilføjede chili. Godt modspil til de søde gulerødder.

Reply
Julie Karla januar 17, 2015 - 7:32 am

Uh ja, det lyder super godt med chili!

Reply
Rikke Ahlberg september 20, 2015 - 10:08 am

Hej Julie

Jeg er som udgangspunkt ikke stor fan af koriander – tror du, det kan undværes i denne ret og evt. restattes af noget andet? Og hvor køber du kikærtemel henne? 🙂

Reply
Julie Karla september 23, 2015 - 10:47 am

Hej Rikke, Jeg tror godt, at du kan udelade korianderen, men kan ikke lige fine en erstatning til det. Kikærtemelet kan man købe i alle helsekostforretninger.

Reply
Betina december 1, 2015 - 2:32 pm

5 stars
Lækkert. De smagte fantastisk

Reply
Julie Karla december 1, 2015 - 5:51 pm

Super! Det er jeg glad for at høre : )

Reply
Henriette Damgaard maj 3, 2016 - 11:27 am

Hey

Lige en kommentar til det med æggene: Husk (pulver af loppefrøskaller) kan virke som bindeniddel og ellers siger min veganerkollega, at det skum, der kommer, når man koger kikærter også er vildt godt.

Frikadellerne ser lækre ud! De ryger på menuen i aften 😉

Reply
Annette Nygaard Pedersen august 30, 2016 - 11:35 am

Hejsa. Hvis man ikke har/kan skaffe kikærtemel – hvad kan så bruges i stedet for???
Mvh Annette

Reply
Julie Karla august 31, 2016 - 4:13 pm

Hej Annette, Jeg har ikke prøvet med andet, så det kan jeg desværre ikke sige. Men kikærtemel kan købes i helsekostforretninger eller diverse butikker på nettet.

Reply
Dorthe august 31, 2016 - 5:30 am

Tak for din gode blog og de inspirerende opskrifter.
Du nævner, at du altid laver frikadellerne med gulerødder. Det er også dejligt, men prøv med revet blomkål og løg. Det er min favorit, dog uden koriander, som smager af sæbe i min mund. Det er vist genetisk bestemt. Jeg bruger rå mængder af persille i stedet.

Reply
Julie Karla august 31, 2016 - 4:12 pm

Tak for ros Dorthe : ) God idé med blomkål og løg. Jeg skal i det hele taget bare til at lave endnu flere slags vegetardeller, for det smager jo bare så dejligt.

Reply
Tanja august 31, 2016 - 8:05 am

Da jeg er på Low fodmap diet, skal jeg have opskrifterne tilpasser. Tænker du ikke at kikærtemelet kan erstattes af majsmel eller rismel?

Reply
Julie Karla august 31, 2016 - 4:11 pm

Hej Tanja, Uh ha det er et godt spørgsmål. Jeg ved det faktisk ikke, desværre…

Reply
Sara september 11, 2016 - 4:31 pm

5 stars
Super lækker opskrift! Jeg havde dog ikke kikærtemel på hånden, men brugte i stedet durummel, hvilket smagte super godt ?
Selv min kræsne 4årige udbrød “De smager mega mums!” – hvilket hører til sjældenhederne for ham at komplimentere min madlavning ?

Reply
Julie Karla september 12, 2016 - 1:41 pm

Ej, hvor skønt at høre Sara! Hils din seje dreng og sig han har god smag! ; )

Reply
Vivi Nielsen september 28, 2016 - 2:08 pm

5 stars
Jeg er blevet stor fan af din side, hvor jeg for anden gang skal til at lave de citronmarinerede kyllingelår. Her skifter jeg denne gang timianen med friskhakkede koriander. Jeg putter hele hvidløgsfede i den samme fad, når de kommer i ovnen.
Mht. dine vegetarfrikadeller, da ligner den til forvekling min fiskefrikadeller, hvor jeg dog undlader fetaen, men ellers bruger fiskefars istedet for kikærtemel. På den måde fik jeg mine unger til at elske fiskefrikadellerne, da de var små. Jeg kommer dog alskens urter og masser af dild, som den dominerende urt, som jo passer helt fantastisk til fiskefarsen sammen med reven skal af en citron.
Den dag idag, hvor de er blevet voksne, bestiller de gerne dellerne, når de bliver inviteret til middag.

Reply
Julie Karla oktober 1, 2016 - 4:36 am

Hej Vivi, Det lyder da som nogle super gode fiskedeller! Tak for tippet : ) KH Julie Karla

Reply
Janni februar 5, 2017 - 6:32 pm

5 stars
Dine vegetarfrikadeller er blevet en favorit herhjemme. Jeg har prøvet med lidt forskellige krydderier – stor succes hver gang. I dag lavede jeg halv gulerødder og halv rødbede – de blev super lækre.

Reply
Julie Karla februar 7, 2017 - 11:55 am

Ih hvor dejligt at høre Janni! Og god idé med rødbede. Det skal jeg da os prøve ?

Reply
Sofie Hassing februar 8, 2017 - 2:33 pm

hej, kan ikke se hvor mange æg der skal i 🙂 nogle der kan skrive det ? 🙂

Reply
Julie Karla februar 8, 2017 - 4:16 pm

Hej Sofie, 2 æg ?

Reply
Lene januar 13, 2018 - 7:26 pm

5 stars
DE SMAGER FANTASTISK!!!
Har du prøvet at fryse vegetar frikadellerne?

Reply
Julie Karla januar 14, 2018 - 11:41 am

Ih hvor dejligt at høre! Nej, men det kan du godt og så varme dem op i ovnen.

Reply
charlotte dyhr februar 18, 2020 - 2:11 pm

Hej Julie Karla.
Jeg har fornylig stiftet bekendskab med din madblog, da jeg søgte opskrift på en lækker frokost salat. Det blev til den lækreste quinoa salat med din fantastiske chia-dressing til…serveret med dampet laks. Det blev et frokost hit.
Nu søger jeg opskrifter på vegatardeller og fandt dine, ser super lækre ud.

Charlotte

Reply
Julie Karla februar 21, 2020 - 6:10 am

Åh hvor er det dog skønt at høre! Håber de falder i lige så god jord : )

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen