De her vegetarfrikadeller er et kæmpe hit hjemme hos mig. De er super nemme at lave, og smager skønt af frisk persille, koriander og spidskommen kombineret med gulerodens sødme. Jeg er ret vild med dem, og de smager i sær godt i grove pitabrød med en god dressing.
Man kan også spise dem til en lækker salat som alternativ til “rigtige” frikadeller. Jeg synes, at det er skønt nogle gange at spise vegetarisk. Faktisk ville jeg gerne gøre det noget mere, end jeg egentlig gør. Men jeg er ikke den eneste (næsten), der bestemmer menuen herhjemme, så vi får for det meste også noget kød til aftensmaden. Til gengæld er det noget godt kød fra dyr, som har haft det godt.
Lækre vegetarfrikadeller med gulerødder og spidskommer smager simpelthen bare så godt.
- 300 gr. revet gulerod
- Ca. 75 gr. kikærtemel
- 2 stk æg
- 100 gr. feta
- 1/2 tsk. salt
- 3 spsk. finthakket frisk persille
- 3 spsk. finthakket frisk koriander
- 1 tsk. spidskommen
- Masser af friskkværnet peber
- Bland de revne gulerødder sammen med æg, smuldret feta, finthakket persille og koriander samt salt, spidskommen og masser af frisk kværnet peber.
- Bland kikærtemel i, og rør godt rundt. Nu skulle man gerne have en våd men sammenhængende fars. Stil farsen på køl i en halv times tid.
- Form forsigtigt små frikadeller med hænderne og steg dem sprøde på en pande med olivenolie. Først ved høj varme, så de bliver dejligt sprøde og skru derefter ned.
- Steg dem færdige og servér de skønne vegetarfrikadeller med en lækker dip.
Vegetarfrikadeller til madpakken
De her vegetarfrikadeller er også et hit i madpakken. Jeg har selv haft dem med et par gange, og de smager også super godt kolde. Og så er der ingen mel i! Eller det vil sige, der er kikærtemel i. Kikærtemel er fantastisk, fordi det er rig på proteiner og så er det glutenfrit. Jeg bruger tit kikærtemel f.eks. i både tykke og tynde pandekager og synes, at det er et rart alternativ til rugmelet, som jeg ellers plejer at bruge til pandekager.
Jeg har ikke prøvet at lave de her vegetarfrikadeller med andet end gulerødder, men jeg har lyst til næste gang at prøve at tilsætte lidt squash eller en rodfrugt til farsen. Og så tror jeg også, at lidt karry eller måske lidt chiliflager kunne være et andet godt bud på en krydring af de små vegetarfrikadeller.
32 kommentarer
Hej, fantastiske opskrifter og billeder. Det er virkelig så inspirerende! Hvilken dip og tilbehør foreslår du til disse frikadeller.
Hilsen Christina
Tusind tak Christina! Jeg kan anbefale at servere salaten med en lækker bulgursalat, du kan finde nogle forslag på bloggen eller put dem i nogle grove pitabrød. I forhold til dip, så er hummus altid god!
Perfekt. Det vil være menuen imorgen aften
Hej – jeg er så vild med din side og dine virkelig skønne opskrifter.
Jeg har dog det problem med nogle af opskrifterne – fx denne med vegetardellerne eller de sunde vafler, at min datter har æggeallergi. Ved du om man kan lave dem uden? Eller hvordan man ellers kan få dem til at hænge sammen?
Det kan virkelig være en stor udfordring.
Håber du har et godt “tip” du vil dele med mig 🙂
Mange hilsner, Louise
Hej Louise, Tusind tak : ) Jeg er glad for, at du læser med! Jeg har set en del opskrifter, hvor man erstatter æg med hørfrø, der er kværnet helt fint i f.eks. en kafekværn og derefter blandet med lidt vand. Det skulle give en æg-lignende konsistens, og måske kan du bruge det i stedet for. Jeg har ikke selv prøvet det, men det er da værd at forsøge. Jeg overvejer faktisk at prøve at udskifte æggene i min blomkålspizza med denne løsning. Hvis du googler “egg substitute flax seed”, kan du finde en masse tips til, hvordan man laver ægge erstatningen. KH Julie K.
Hej Igen, Mange tak for dit svar 🙂
Jeg vil prøve med hørfrø-slimet. Jeg har godt hørt om det – uden at have prøvet det selv 🙂 Og så er jeg også lidt i tvivl, om det vil kunne virke til frikadeller som disse…..Hmmmm. Må komme i gang med det 🙂
Tak igen!
KH Louise
Super god opskrift!
Kanon opskrift. Tilføjede chili. Godt modspil til de søde gulerødder.
Uh ja, det lyder super godt med chili!
Hej Julie
Jeg er som udgangspunkt ikke stor fan af koriander – tror du, det kan undværes i denne ret og evt. restattes af noget andet? Og hvor køber du kikærtemel henne? 🙂
Hej Rikke, Jeg tror godt, at du kan udelade korianderen, men kan ikke lige fine en erstatning til det. Kikærtemelet kan man købe i alle helsekostforretninger.
Lækkert. De smagte fantastisk
Super! Det er jeg glad for at høre : )
Hey
Lige en kommentar til det med æggene: Husk (pulver af loppefrøskaller) kan virke som bindeniddel og ellers siger min veganerkollega, at det skum, der kommer, når man koger kikærter også er vildt godt.
Frikadellerne ser lækre ud! De ryger på menuen i aften 😉
Hejsa. Hvis man ikke har/kan skaffe kikærtemel – hvad kan så bruges i stedet for???
Mvh Annette
Hej Annette, Jeg har ikke prøvet med andet, så det kan jeg desværre ikke sige. Men kikærtemel kan købes i helsekostforretninger eller diverse butikker på nettet.
Tak for din gode blog og de inspirerende opskrifter.
Du nævner, at du altid laver frikadellerne med gulerødder. Det er også dejligt, men prøv med revet blomkål og løg. Det er min favorit, dog uden koriander, som smager af sæbe i min mund. Det er vist genetisk bestemt. Jeg bruger rå mængder af persille i stedet.
Tak for ros Dorthe : ) God idé med blomkål og løg. Jeg skal i det hele taget bare til at lave endnu flere slags vegetardeller, for det smager jo bare så dejligt.
Da jeg er på Low fodmap diet, skal jeg have opskrifterne tilpasser. Tænker du ikke at kikærtemelet kan erstattes af majsmel eller rismel?
Hej Tanja, Uh ha det er et godt spørgsmål. Jeg ved det faktisk ikke, desværre…
Super lækker opskrift! Jeg havde dog ikke kikærtemel på hånden, men brugte i stedet durummel, hvilket smagte super godt ?
Selv min kræsne 4årige udbrød “De smager mega mums!” – hvilket hører til sjældenhederne for ham at komplimentere min madlavning ?
Ej, hvor skønt at høre Sara! Hils din seje dreng og sig han har god smag! ; )
Jeg er blevet stor fan af din side, hvor jeg for anden gang skal til at lave de citronmarinerede kyllingelår. Her skifter jeg denne gang timianen med friskhakkede koriander. Jeg putter hele hvidløgsfede i den samme fad, når de kommer i ovnen.
Mht. dine vegetarfrikadeller, da ligner den til forvekling min fiskefrikadeller, hvor jeg dog undlader fetaen, men ellers bruger fiskefars istedet for kikærtemel. På den måde fik jeg mine unger til at elske fiskefrikadellerne, da de var små. Jeg kommer dog alskens urter og masser af dild, som den dominerende urt, som jo passer helt fantastisk til fiskefarsen sammen med reven skal af en citron.
Den dag idag, hvor de er blevet voksne, bestiller de gerne dellerne, når de bliver inviteret til middag.
Hej Vivi, Det lyder da som nogle super gode fiskedeller! Tak for tippet : ) KH Julie Karla
Dine vegetarfrikadeller er blevet en favorit herhjemme. Jeg har prøvet med lidt forskellige krydderier – stor succes hver gang. I dag lavede jeg halv gulerødder og halv rødbede – de blev super lækre.
Ih hvor dejligt at høre Janni! Og god idé med rødbede. Det skal jeg da os prøve ?
hej, kan ikke se hvor mange æg der skal i 🙂 nogle der kan skrive det ? 🙂
Hej Sofie, 2 æg ?
DE SMAGER FANTASTISK!!!
Har du prøvet at fryse vegetar frikadellerne?
Ih hvor dejligt at høre! Nej, men det kan du godt og så varme dem op i ovnen.
Hej Julie Karla.
Jeg har fornylig stiftet bekendskab med din madblog, da jeg søgte opskrift på en lækker frokost salat. Det blev til den lækreste quinoa salat med din fantastiske chia-dressing til…serveret med dampet laks. Det blev et frokost hit.
Nu søger jeg opskrifter på vegatardeller og fandt dine, ser super lækre ud.
Charlotte
Åh hvor er det dog skønt at høre! Håber de falder i lige så god jord : )