JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Vegetarisk carbonara – En cremet pastaret med æg, parmasan og halloumi

af Julie Karla april 29, 2022
Skrevet af Julie Karla april 29, 2022

Jeg synes lige vi skal gå på weekend med en rigtig weekendret! Nemlig denne her skønne opskrift på vegetarisk carbonara med æg, parmesan, soltørrede tomater og halloumi. Og nu ved jeg godt, at der nok er nogle, der kommer efter mig, når jeg bruger ordet carbonara, men altså det tillader jeg mig nu alligevel, da den har mindst samme cremethed som den traditionelle carbonara med bacon.

Vegetarisk carbonara som jeg altid hellere vil vælge

Jeg er faktisk så vild med denne her udgave af en carbonara, at jeg altid vil vælge denne her udgave frem for den klassiske. For den har ligesom det hele. Og kombinationen af sprødstegt halloumi ost og den meget koncentrerede tomatsmag fra de soltørrede tomater er helt vidunderlig. Og så er der jo altså heller ikke sparet på æggene, der bidrager med masser af cremethed eller parmesanosten for den sags skyld.

Vegetarisk carbonara med æg

Bucatini eller en anden pastatype

Jeg bruger bucatini (nogle kalder dem makaroni) til denne her opskrift. Det er de her tykke spaghettier. Og det er nok min yndlingstype, måske lige med undtagelse af Orzo, men den er i hvert fald i top tre. Det var også min mors yndlingspasta, og vi fik den meget tit i mit barndomshjem. Måske ikke helt så al dente, som jeg laver den ; ) Dengang var jeg ikke så vild med den. Men det er jeg nu. Ligesom min mor faktisk ret besat af den, og køber den altid med hjem fra Sverige, hvor de har et stort udvalg og til en meget favorabel pris.

Jeg husker faktisk første gang, jeg havde inviteret min mor over fra Jylland på besøg til aftensmad i min første lejlighed i København. Dér serverede jeg bucatini pasta for min dejlige mor. Ih, hvor jeg savner hende, nu jeg skriver om hende.

Nå, men altså du kan bare bruge den pastatype, du bedst kan lide. Spaghetti går altså også ganske udmærket til denne ret. Så der er frit slag. Opskriften er den samme!

vegetarisk carbonara med ost
Vegetarisk carbonara med æg
Udskriv
Vegetarisk carbonara med halloumi ost og soltørrede tomater
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
25 min
 
Ret: aftensmad
Køkken: Italiensk
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 400 g bucatini (tykke spaghettier eller anden pasta)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 200 g halloumi ost
  • 6-7 soltørrede tomater i olie
  • 100 g fintrevet parmesan fra helt stykke
  • 4 æggeblommer
  • 1 dl pastavand
  • 1/2 potte frisk basilikum
  • Friskkværnet peber
Sådan gør du
  1. Bring en gryde med vand i kog.

  2. Kog makaronien al dente.

  3. Hak hvidløg og steg det et minuts tid i olivenolie i en høj pande.

  4. Skær halloumi osten ud i små tern, og lad det stege med, til det begynder at blive gyldent.

  5. Skær de soltørrede tomater i små stykker og kom dem på panden. Når osten er gylden og fået stegeskorpe, skrues ned på lav varme.

  6. Riv parmesanosten fint.

  7. Rør æggeblommerne godt sammen og vend dem sammen med den revne parmesanost.

  8. Hæld vandet fra pastaen men gem ca. 1 dl pastavand.

  9. Kom den færdigkogte pasta på panden og hæld æggeblandingen i samt pastavand. Vend det hele godt rundt til saucen bliver optaget.

  10. Hak den friske basilikum groft og vend i til sidst.

  11. Servér retten med det samme og drys med friskkværnet peber ved servering.

vegetarisk carbonara med parmesan
0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Appelsinkage – en skøn saftig appelsin sandkage med en vidunderlig overraskelse i midten
Næste indlæg
Nicecream opskrift – Sund bananis med smag af mint-chokolade lidt a la After Eight

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen