JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Verdens bedste scrambled eggs opskrift

af Julie Karla oktober 5, 2018
Skrevet af Julie Karla oktober 5, 2018

Jeg har opdaget noget! Knækket koden til, hvordan man laver verdens bedste scrambled eggs opskrift! Og nu tænker du nok, det kan da ikke være så svært. Og nej, det er det heller ikke. Det er vildt nemt, når bare man laver det på en helt særlig måde!

Det hele handler om selve metoden. Ingredienserne er de samme. Man skal selvfølgelig bruge æg. Så skal man bruge smør. Altid smør. Og så selvfølgelig lidt salt til sidst. Men metoden er anderledes.nem scrambled eggs opskrift

Sådan laver du verdens bedste scrambled eggs opskrift

Før i tiden lavede jeg altid scrambled eggs på den måde, at jeg simpelthen kørte rundt i æggene, altså rørte på livet løs, så de dels ikke brændte fast, dels hurtigt var lavet. Men det har jeg altså fundet ud af slet ikke er fremgangsmåden.

I stedet skal æggene skubbes rundt med en spatel. Og det skal være en middelvarm pande. Og man skal lave bløde, rolige bevægelser. Ej, det lyder vildt sjovt. Men det er altså rigtigt. Der skal ikke røres, som i ordet ‘røræg’, men æggene skal skubbes rundt.

Resultatet er mega bløde, cremede scrambled eggs. Hvor noget af æggene er helt faste og andet er blødt og cremet til den mere “blødkogt æg agtige” side. På denne her måde får man lidt større chunks, men til gengæld ekstra cremoso scrambled eggs!god scrambled eggs opskrift

Huskeliste når du skal lave verdens bedste scrambled eggs

Når du giver dig i kast med at lave den ultimative scrambled eggs er der nogle ting, du skal huske:
      • Brug gerne en slip-let pande. Det synes jeg, gir det bedste resultat. Og minus stress hvis æggene begynder at brænde på.
      • Brug smør. Smør smager bare bedst, når man laver røræg. Smør giver den ultimative cremede fornemmelse.
      • Steg ved middelvarme. Vi vil ikke have æg, som nogle steder har fået alt for meget og andre steder alt for lidt. Ved middelvarme for man en jævn scrambled eggs, og vi kan i ro og mag tage æggene af varmen, lige når de er ved at være færdige, så de kan varme videre på tallerkenen.
      • Som jeg har nævnt før, så skub æggene rundt med en spatel. Jeg bruger en silicone spatel, som gør, at man kan lave bløde bevægelser. Men en træspatel er også fin.


    4 fra 2 stemmer
    nem scrambled eggs opskrift
    Udskriv
    Verdens bedste scrambled eggs opskrift
    Forb. tid
    2 min
    Tilb. tid
    5 min
    Samlet tid
    7 min
     

    Du har ikke lavet scrambled eggs før du har prøvet denne her scrambled eggs opskrift. Minimal arbejde men kæmpe resultat.

    Ret: Morgenmad
    Køkken: internationalt
    Antal: 2 personer
    Forfatter: Julie Karla
    Ingredienser
    • 3 stk æg (str L)
    • 1/2 spsk smør
    • Salt
    Sådan gør du
    1. Pisk æggene godt sammen i en skål.

    2. Varm smør op på en slip lidt pande ved middelvarme.

    3. Kom æggemassen på. Når den begynder at boble lidt rundt i siderne, begynder man at skubbe æggene rundt. Der skal ikke røres.

    4. Når æggene er næsten færdige, tages de af varmen og over på 2 tallerkner. Æggene bliver nemlig ved med at sætte sig, når de er taget af varmen, og vi vil gerne have de der meget cremede æg.

    5. Scrambled eggs'ene nydes med det samme med et godt drys salt på.

    God scrambled eggs opskrift

     

4 kommentarer
3
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Vegetar aftensmad – Grøn Shepherd’s Pie
Næste indlæg
Hjemmelavet pizza med gedeost, græskar og pancetta

Måske du også kan lide de her…

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Æbledessert med sesam og honning yoghurt

oktober 4, 2022

Havregrød med kokosmælk, blåbærkompot, yoghurt og mango –...

maj 25, 2022

Scones opskrift med hindbær, müsli og vaniljeyoghurt

marts 4, 2022

Semlor opskrift – bare i muffin udgave! Men...

januar 27, 2022

Omelet opskrift med grønkål og pære-sennepssalat

december 14, 2021

Baby romaine salat med basilikum chimichurri og pocheret...

december 7, 2021

Juleboller med varme krydderier og appelsinskal

december 6, 2021

4 kommentarer

Karin Lindhardt oktober 19, 2018 - 11:34 am

5 stars
Tusind tak for oplysningen om røræg. Jeg har altid lavet en særdeles dejlig røræg, men med denne metode? WOW og det er vitterligt også “smørret der gør’et”.

Reply
Julie Karla oktober 19, 2018 - 11:55 am

Ih hvor dejligt at høre! Ja, smør kan man ikke undvære her!

Reply
Gustav juni 21, 2020 - 2:35 am

3 stars
Hej

Hvor lang tid giver i æggene, når de er på panden? Jeg har aldrig lavet røræg før men vil gerne 🙂 Men er bange for at give det for lidt eller for meget! Jeg kan sagtens lave spejlæg men ja… hvor mange minutter giver i æggene når de er kommet på panden og i står og skubber dem rundt?

Reply
Julie Karla juni 22, 2020 - 11:31 am

Hej Gustav, Et par minutter, til æggene er stivnet.

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen