Jeg har opdaget noget! Knækket koden til, hvordan man laver verdens bedste scrambled eggs opskrift! Og nu tænker du nok, det kan da ikke være så svært. Og nej, det er det heller ikke. Det er vildt nemt, når bare man laver det på en helt særlig måde!
Det hele handler om selve metoden. Ingredienserne er de samme. Man skal selvfølgelig bruge æg. Så skal man bruge smør. Altid smør. Og så selvfølgelig lidt salt til sidst. Men metoden er anderledes.
Sådan laver du verdens bedste scrambled eggs opskrift
Før i tiden lavede jeg altid scrambled eggs på den måde, at jeg simpelthen kørte rundt i æggene, altså rørte på livet løs, så de dels ikke brændte fast, dels hurtigt var lavet. Men det har jeg altså fundet ud af slet ikke er fremgangsmåden.
I stedet skal æggene skubbes rundt med en spatel. Og det skal være en middelvarm pande. Og man skal lave bløde, rolige bevægelser. Ej, det lyder vildt sjovt. Men det er altså rigtigt. Der skal ikke røres, som i ordet ‘røræg’, men æggene skal skubbes rundt.
Resultatet er mega bløde, cremede scrambled eggs. Hvor noget af æggene er helt faste og andet er blødt og cremet til den mere “blødkogt æg agtige” side. På denne her måde får man lidt større chunks, men til gengæld ekstra cremoso scrambled eggs!
Huskeliste når du skal lave verdens bedste scrambled eggs
Når du giver dig i kast med at lave den ultimative scrambled eggs er der nogle ting, du skal huske:
- Brug gerne en slip-let pande. Det synes jeg, gir det bedste resultat. Og minus stress hvis æggene begynder at brænde på.
- Brug smør. Smør smager bare bedst, når man laver røræg. Smør giver den ultimative cremede fornemmelse.
- Steg ved middelvarme. Vi vil ikke have æg, som nogle steder har fået alt for meget og andre steder alt for lidt. Ved middelvarme for man en jævn scrambled eggs, og vi kan i ro og mag tage æggene af varmen, lige når de er ved at være færdige, så de kan varme videre på tallerkenen.
- Som jeg har nævnt før, så skub æggene rundt med en spatel. Jeg bruger en silicone spatel, som gør, at man kan lave bløde bevægelser. Men en træspatel er også fin.
Verdens bedste scrambled eggs opskriftForb. tid2 minTilb. tid5 minSamlet tid7 minDu har ikke lavet scrambled eggs før du har prøvet denne her scrambled eggs opskrift. Minimal arbejde men kæmpe resultat.
Ret: MorgenmadKøkken: internationaltAntal: 2 personerIngredienser- 3 stk æg (str L)
- 1/2 spsk smør
- Salt
Sådan gør duPisk æggene godt sammen i en skål.
Varm smør op på en slip lidt pande ved middelvarme.
Kom æggemassen på. Når den begynder at boble lidt rundt i siderne, begynder man at skubbe æggene rundt. Der skal ikke røres.
Når æggene er næsten færdige, tages de af varmen og over på 2 tallerkner. Æggene bliver nemlig ved med at sætte sig, når de er taget af varmen, og vi vil gerne have de der meget cremede æg.
Scrambled eggs'ene nydes med det samme med et godt drys salt på.
4 kommentarer
Tusind tak for oplysningen om røræg. Jeg har altid lavet en særdeles dejlig røræg, men med denne metode? WOW og det er vitterligt også “smørret der gør’et”.
Ih hvor dejligt at høre! Ja, smør kan man ikke undvære her!
Hej
Hvor lang tid giver i æggene, når de er på panden? Jeg har aldrig lavet røræg før men vil gerne 🙂 Men er bange for at give det for lidt eller for meget! Jeg kan sagtens lave spejlæg men ja… hvor mange minutter giver i æggene når de er kommet på panden og i står og skubber dem rundt?
Hej Gustav, Et par minutter, til æggene er stivnet.