JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Vildt farsbrød med tranebær og pistacienødder

af Julie Karla maj 21, 2014
Skrevet af Julie Karla maj 21, 2014

Som jeg har skrevet i et tidligere indlæg, så er jeg ret glad for vildt og ikke mindst i form af et vildt farsbrød, som det her. Og der findes ikke noget bedre end at udskifte det traditionelle okse- eller svinekød i klassiske retter med vildtkød.

En af mine yndlings-kogebogsforfattere, Fredrik Paúlun, der har skrevet bøgerne LCHQ (Low Carb High Quality) er stor fortaler af vildt, og det er der mange grunde til. Han påpeger især, at da vildt i forhold til tamdyr rører sig konstant  og derfor er i god form, giver det magere og sundere kød med mere umættet fedt, herunder omega-3 fedt. Og det er noget, jeg kan li’. For hvem vil ikke gerne fylde sin krop med masser af de gode fedtsyrer?!vildt farsbrød

Rådyr til vildt farsbrød

Til det her vildt farsbrød har jeg brugt rådyr, men man kan også bruge andre former for vildt. Og så har jeg tilsat tørrede tranebær og pistacienødder, hvilket passer super godt til “vildt” smagen. Som tilbehør spiste vi flødekartofler – bare uden kartofler men med blomkål i stedet – da jeg havde fløde tilovers efter at have taget fra til farsen.

Og så er farsen i øvrigt købt i Sverige. Der har de nemlig ofte lækkert vildtkød i frysediskene, og til en væsentlig billigere penge end herhjemme.

5 fra 1 stemme
Udskriv
Vildt farsbrød
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
40 min
 
Her kommer en opskrift på vildt farsbrød når det er allerbedst!


Ret: Hovedret
Køkken: dansk, nordisk, vildt
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 500 gr hakket rådyr
  • 1 løg
  • 1 dl piskefløde
  • 1 æg
  • 2 spsk rasp
  • 2 spsk frisk finthakket timian
  • 1 knivspids revet muskatnød
  • 1/4 tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk salt
  • 1 pk økologisk bacon i skiver
  • 2 spsk tørrede tranebær
  • 2 spsk usaltede pistacienødder
Sådan gør du
  1. Rør farsen godt sammen med revet løg, piskefløde og æg.
  2. Tilsæt rasp, finthakket timian, muskatnød, peber og salt.
  3. Tilsæt herefter tørrede tranebær og pistacienødder og ælt farsen godt sammen.
  4. Form farsen til et farsbrød i et ovnfast fad og læg baconskiver over. Bag vildt farsbrødet i ca. 40 minutter ved 200 gr alm. ovn.

lækkert vildt farsbrød
23 kommentarer
14
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Cashew müsli med kokos, banan og lime
Næste indlæg
Det spirer i Julie Karlas Køkken

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

23 kommentarer

Anonymous maj 24, 2014 - 4:31 pm

Jeg kom også lige et fed hvidløg i farsen… Mmh….. Det røg bare ned i min jæger-familie, godt min papfar lige har skudt et rådyr mere foruden den, som min mor skød i fredags 😉 Vi er godt dækket ind 😀
– Maja Schlünsen.

Reply
Julie Karla maj 24, 2014 - 4:36 pm

Hej Maja, Ja, det lyder som om, I er godt dækket ind : ) Og god idé med hvidløget. Det vil jeg også prøve næste gang. KH Julie K.

Reply
Benedikte januar 2, 2015 - 12:57 pm

Hvor mange mennesker tror du der er mad til i ét farsbrød?

Mvh

Reply
Julie Karla januar 2, 2015 - 8:25 pm

Hej Benedikte, Jeg vil nok sige 3-4 stykker.

Reply
Julia september 8, 2016 - 6:40 pm

Hej 🙂
Hvad serveres der af tilbehør?;)

Reply
Julia september 8, 2016 - 6:41 pm

Altså udover flødekartofler 🙂 eller noget andet end flødekartofler

Reply
Julie Karla september 9, 2016 - 4:54 am

Du kan servere alle mulige salater til eller ovnbagte grøntsager. Tag evt. et kig i min salatkategori ?

Reply
Jette Dueholm januar 6, 2019 - 2:00 pm

Jeg skal prøve den idag

Reply
Anne Pahl Christensen januar 13, 2019 - 6:31 pm

Tror du man vil kunne lave det med vildsvin?

Reply
Julie Karla januar 14, 2019 - 6:31 am

Åh det er et godt spørgsmål, det ved jeg faktisk slet ikke noget om desværre. Jeg har aldrig prøvet vildsvin ; )

Reply
Per Jørgensen april 18, 2019 - 8:08 am

5 stars
Smager utrolig godt

Reply
Julie Karla april 21, 2019 - 1:04 pm

Ih, hvor dejligt at høre!

Reply
Bodil nejsum oktober 17, 2020 - 9:29 pm

Det var en meget lækker opskrift. Smagte rigtig godt.
Tak for det.

Reply
Julie Karla oktober 22, 2020 - 8:02 am

Ih hvor dejligt at høre! Tak for den søde kommentar!

Reply
Anette Storgaard oktober 31, 2020 - 5:35 pm

5 stars
Tusind tak for en dejlig opskrift, som jeg varierer med egne råvarer, så som tørrede pærer i stedet for tranebær, valnødder i stedet for pistacienødder, og så lige lidt svampe fra skoven.

Reply
Julie Karla oktober 31, 2020 - 6:37 pm

Ih hvor er det dejligt at høre!

Reply
Jonna november 5, 2020 - 8:44 am

Hvad med tørret timian,og hvor meget

Reply
Anne Eistrup juli 9, 2021 - 5:04 pm

Er i Sverige pt og prøver at lave farsbrødet med hakket vildsvin.
Jeg har ikke timian, ej heller cashewnødder , men basilikum og mandler. Det er i ovnen nu og jeg venter spændt. Jeg har nye kartofler og blomkål til

Reply
Julie Karla juli 10, 2021 - 5:01 am

Ih det lyder da skønt! Håber det smagte dejligt?! Bedste hilsner Julie Karla

Reply
Lene Brondbjerg august 15, 2021 - 4:20 pm

Her blandede vi krondyr og oksekød, lavede flødesovs af væden fra farsstegen og serverede hele molevitten med nye kartofler og salatblanding. Det

Reply
Julie Karla august 16, 2021 - 7:44 am

Mmmm det lyder også skønt!

Reply
Kirsten Sällberg januar 27, 2023 - 4:21 pm

Hej
Hvilken sauce vil du servere til vild farsbrødet

Reply
Julie Karla januar 30, 2023 - 7:41 am

Måske bare en klassisk brun sauce. Eller rødvinssauce. Kunne også være en svampesauce!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen