JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Wok med kylling og cashewnødder

af Julie Karla november 28, 2014
Skrevet af Julie Karla november 28, 2014

Den anden dag lavede jeg wok med kylling og cashewnødder inspireret af mit ophold i Thailand i foråret, hvor jeg var på to cooking schools. Begge steder lærte jeg at lave den thailandske chicken with cashews, og udover at jeg lærte at lave retten, spiste jeg den også nærmest hver eneste aften. Den lynstegte kylling med cashewnøøder er klart en af mine yndlings thailandske retter. Måske også fordi at cashewnødder bare er de bedste nødder, man kan få! Har du egentlig også en favorit thairet? Er nysgerrig på at høre hvilken én!

Wok med kylling og cashewnødder | www.juliekarla.dk

Wok med kylling og cashewnødder

Jeg havde de lækreste kyllingbryster fra Sødam i fryseren (ikke en reklame, bare den bedste kylling!), og jeg har hele tiden tænkt på, at jeg ville bruge dem til denne thailandske ret. Og det smagte lige så godt, som jeg huskede det. Jeg har ikke lavet den 100 procent efter den oprindelige thailandske opskrift, men i det store hele er den meget lig den oprindelige, og saucen er den samme.

I stedet for ris har jeg dog lavet “blomkålsris”. Det er egentlig bare blomkål, som jeg har blendet til en ris-lignende konsistens, og det er et super dejligt, low carb alternativ til de almindelige hvide ris.

Jeg fik i øvrigt et godt tip på en af de cooking schools, jeg besøgte, og det var, at man altid bør vælge en fiskesauce lavet på ansjoser. Det har den bedste smag og fungerer bedst i de thailandske retter.

Da jeg startede på det her indlæg, fik jeg sådan en lyst til at se mine mange billeder fra Thailand igennem, og jeg faldt over et par, som jeg også vil dele med jer her. Ihhh jeg drømmer mig tilbage. Thailand er bare et fantastisk land og håber snart, at rejsen går dertil igen. Men mon ikke den gør…

Wok med kylling og cashewnødder | www.juliekarla.dk
Udskriv
Wok med kylling og cashewnødder
Forb. tid
30 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
40 min
 
Wok med kylling og cashewnødder er inspireret af den thailandske ret.
Ret: Hovedret
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 500 gr. kyllingebryst
  • 2 stk gulerødder
  • 1 stk løg
  • 1 stk rød peberfrugt gerne aflang
  • 1/2 rød chili alt efter smag og behag
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. østerssauce
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 1 tsk. kokospalmesukker
  • 2 håndfulde cashewnødder
  • 1 stk lille blomkål
Sådan gør du
  1. Start med at blende blomkålen, indtil man har en ris-lignende konsistens. Sæt ti side.
  2. Steg finthakket hvidløg og rød chili i olie på en varm pande i et par minutter, indtil det er gyldent. Tilsæt kyllingbryst skåret i små stykker.
  3. Steg kødet i et par minutter.
  4. Skær peberfrugt i store mundrette stykker. Skær løget over i 4 kvarte stykker.
  5. Tilsæt grøntsagerne.
  6. Bland østerssauce sammen med fiskesauce og kokospalmesukker, og bland det hele i.
  7. Svits det hele godt sammen, bland cashewnødder i, og servér med blomkålsris.

Thailandsk Wok med kylling og cashewnødder| www.juliekarla.dkWok med kylling, cashewnødder og chili | www.juliekarla.dk

Madlavningsskole i Thailand | www.juliekarla.dk

På cooking school i Thailand

Den autentiske thailandske Chicken Cashewnut

Den autentiske thailandske Chicken Cashewnut

Koh Kood i Thailand

Helt alene på stranden,  Koh Kood Thailand

Læser kogebog på stranden , Koh Cham

Læser kogebog på stranden , Koh Cham

Endnu en cooking school med gurkemeje i pan den

Endnu en cooking school med gurkemeje i panden

8 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Chiagrød med chokolade og hasselnøddesmør
Næste indlæg
Raw pebernødder og julens krydderier

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

8 kommentarer

Maria januar 12, 2015 - 8:43 pm

5 stars
Udover den meget lækre ret, hvor har du så dine lækre skåle fra? Dem er jeg helt vild med!

Reply
Julie Karla januar 13, 2015 - 12:41 pm

Hej Maria, Dem har jeg købt i Thailand meget apropos retten ; )

Reply
Christina juli 8, 2015 - 9:19 am

Tak for en rigtig god opskrift!
Jeg har selv været i Thailand og ledt efter denne opskrift siden!

Jeg brugt din opskrift som inspiration og selv slået den op på min blog 🙂

Reply
Julie Karla juli 11, 2015 - 3:19 pm

Selv tak Christina! Jeg er glad for, at du kan li’ den.

Reply
Simlne januar 18, 2017 - 6:39 am

Hvor mange cashewnødder skal der i retten? Og bruger du usaltede eller saltede? ?

Reply
Julie Karla januar 18, 2017 - 8:57 am

To små håndfulde og jeg brugte usaltede : )

Reply
Susanne Ørskov Sørensen november 29, 2018 - 3:57 am

5 stars
Hejsa Julie Karla☺️
Lækker, lækker ret.
Kunne så godt tænke mig at få nogle oplysninger om , at tage på cookingschool rejse i Thailand
Mange hilsner Sanne

Reply
Julie Karla december 2, 2018 - 12:03 pm

Tusind tak! Jeg har skrevet en smule om det her! Thailand Cooking School

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen