4.91 fra 10 stemmer
Løgtærte med pære, gorgonzola og kalamata oliven + en konkurrence
Løgtærte med pære, gorgonzola og kalamata oliven
Antal: 1 tærte
Ingredienser
  • 1 rulle butterdej
  • 3 stk almindelige løg
  • 1 stk pære
  • Ca. 100-125 gr gorgonzola
  • kalamata oliven
  • frisk timian
  • Friskkværnet peber
Sådan gør du
  1. Halvér løgene, skær dem i skiver, og steg dem bløde i olivenolie på en pande ved middelvarme. De må endelig ikke branke, men skal blot være dejligt bløde.

  2. Rul butterdejen ud på en bradepande.

  3. Kom de bløde løg ovenpå dejen.

  4. Fordel skiver af pære samt stykker af gorgonzola.

  5. Drys med masser af friskkværnet peber

  6. Bag løgtærten i ovnen ved 200 gr. i ca. 20 minutter, eller indtil kanterne er dejligt gyldne og sprøde, og osten godt smeltet.

  7. Pynt med masser af frisk timian samt ekstra peber, og servér med det samme.