Salat med rødkål og bagte rødbeder
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
25 min
Samlet tid
40 min
 
Salat med rødkål og bagte rødbeder passer perfekt til vinterens retter
Ret: Salat
Køkken: dansk, Nordisk køkken
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 500 gr. skrællede rødbeder
  • 300 gr. fintsnittet rødkål jeg brugte et mandolinjern til at få helt fine strimler
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. akaciehonning
  • 2-3 stk store tørrede figner
  • Birkes
Sådan gør du
  1. Skær de skrællede rødbeder i både og kom dem på en bageplade med bagepapir.
  2. Hæld olivenolie over og drys med en lille smule salt.
  3. Drys med birkes.
  4. Rør godt rundt og bag rødbederne ved 200 gr. i ca- 25 minutter, eller indtil de er bagte, men stadig har bid.
  5. Vend det fintsnittede rødkål med æblecidereddike, olivenolie og akaciehonning.
  6. Kom hakkede tørrede figner i.
  7. Anret salaten på et fad. Fordel de færdigbagte rødbeder med birkes over salaten.
  8. Dryp med olivenolie og servér.