Vegetar frikadeller med broccoli
Vegetar frikadeller med broccoli
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
40 min
 

Vegetar frikadeller med broccoli er et lækkert sundt alternativ til de klassiske frikadeller med svinekød

Ret: Hovedret
Køkken: dansk, vegetar
Antal: 4
Ingredienser
  • 250 gr broccoli buketter
  • 1 stk æg
  • 1 stk løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dl frisk fintrevet parmesan (brug et helt stykke og riv)
  • 1 dl kikærtemel
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 knivspids stødt muskatnød
  • 1/2 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • Olivenolie til stegning
Sådan gør du
  1. Kom broccolibuketterne i en gryde med letsaltet vand og kog dem møre, men ikke udkogte.

  2. Hæld kold vand over og lad dem dryppe godt af.

  3. Hak løg fint i en minihakker eller riv det.

  4. Kom også de kogte afkølede broccolibuketter i minikhakkeren og blend indtil man har en grov mos. Man kan også bruge en håndmixer eller bagsiden af en grydeske.

  5. Rør broccolimos og løg sammen med æg, presset hvidløg, ost og finthakket basilikum.

  6. Vend kikærtemel i samt salt, peber og muskatnød. Smag evt. på farsen og se, om den mangler noget salt eller peber.

  7. Form farsen til små minifrikadeller med en teske og steg dem i olivenolie ved mellemvarme, indtil de har god farve på begge sider og er gennemstegte. NB Det er er en god idé at dyppe teskeen i vand, hver gang man former en ny lille frikadelle, så farsen ikke hænger fast på skeen.

  8. Lad dem køle en smule af, inden de spises.