svampet banankage med chokolade sf julie karla
Svampet banankage med chokolade
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
40 min
Samlet tid
50 min
 

Lækker svampet banankage med chokolade er en klassiker, når den søde tand melder sig.

Ret: Dessert, kage
Køkken: dansk
Antal: 1 kage
Ingredienser
  • 2 stk æg
  • 125 gr sukker
  • 200 gr hvedemel
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk bagepulver
  • 3 meget modne bananer
  • 100 gr smør
  • 100 gr mørk chokolade
Sådan gør du
  1. Pisk æg og sukker luftigt og hvidt med en håndmikser.

  2. Bland hvedemel sammen med bagepulver og kanel.

  3. Smelt smør og lad det afkøle en smule.

  4. Bland smeltet smør og mel sammen med de piskede æg.

  5. Mos de modne bananer med en gaffel og kom dem i dejen sammen med grofthakket mørk chokolade.

  6. Hæld dejen over i en smurt aflang brødform, og bag banankagen ved 180 gr. i ca. 40 minutter, eller indtil der ikke hænger dej ved en strikkepind, når der stikkes i den.