4.8 fra 15 stemmer
Hjemmelavet oksefond
Forb. tid
15 min
 

Det er super nemt og virkelig lækkert at lave sin egen hjemmelavet fond i en slowcooker

Ret: fond, sauce, Tilbehør
Køkken: dansk, internationalt
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 1 kg suppeben (fra okse)
  • 2 stk store gulerødder
  • 3 stilke bladselleri (gerne toppen med blade også! Her sidder masser af smag)
  • Toppen af 1 porre gem dem hvide del til en anden ret
  • 3 fed hvidløg
  • 3 stk løg
  • 1-2 håndfulde friske blandede krydderurter (jeg brugte persille og rosmarin)
  • 3-4 stk laurbærblade
  • ca. 2 1/2 ltr vand (Så det akkurat dækker ingredienserne)
  • 1 tsk salt
  • et par hele peberkorn
Sådan gør du
  1. Skær grøntsagerne ud i store stykker og kom alle ingredienserne i din slowcooker. Sæt den på 1 (lavt blus) i min. 12 men gerne 14 timer. F.eks. natten over.

  2. Hæld din hjemmelavede oksefond på glas og frys ned og gem i et par måneder eller gem i køleskab i et par uger. Og brug den til julens retter.